Prima pagină » Local » Alcoolul i-a sucit mințile unui ieșean care a vrut să fure dintr-o grădiniță. Polițiștilor nu le-a venit să creadă unde l-au găsit!

Alcoolul i-a sucit mințile unui ieșean care a vrut să fure dintr-o grădiniță. Polițiștilor nu le-a venit să creadă unde l-au găsit!

16 mart. 2022, 02:00,
Cosmina Puiu, în Local

Un ieșean a vrut să fure dintr-o grădiniță din apropierea casei lui! În momentul spargerii, mai mulți locatari din zonă susțin că bărbatul în vârstă de 38 de ani ar fi fost sub influența alcoolului, fapt pentru care a comis această infracțiune. Ieșeanul are un trecut tumultuos, deoarece a mai săvârșit alte fapte penale

Iulian Turtureanu este bărbatul în vârstă de 38 de ani care, în seara din 26 februarie 2022, a încercat să sustragă bunuri din incinta grădiniței care se află la două străzi distanță de casa lui.

 o poza cu o cladire

Aceasta este grădinița din care Iulian Turtureanu a vrut să sustragă bunuri

Un ieșean a vrut să fure dintr-o grădiniță: ”Trebuie să ai tupeu să vrei să furi în apropierea casei”

 mai multi politisti afara

Pe data de 26 februarie, polițiștii Secției 3 au fost sesizați cu privire la faptul că cineva ar vrea să sustragă bunuri din incinta Grădiniței numărul 4, Iași

Iulian Turtureanu, infractorul de numai 38 ani, a prins tupeu în urma consumării de alcool în exces și a vrut să fure din incinta Grădiniței cu Program Prelungit nr. 4, situată în Strada Sfântul Andrei, numărul 73.

În momentul în care Iulian a vrut să intre în grădiniță, alarmele au început să sune și s-au sesizat organele de Poliție. Din cauza faptului că bărbatul era sub influența băuturilor alcoolice, acesta s-a speriat în momentul în care au sunat alarmele și a încercat să se ascundă sub scara din interiorul instituției.

Iulian obișnuia să meargă la unul dintre magazinele din apropierea grădiniței. Mai mulți locuitori din zonă susțin că acesta nu are o fire agresivă, atâta timp cât nu consumă alcool, iar viciul ar fi cauzat de problemele familiale pe care le are. Iulian Turtureanu a rămas fără ambii părinți și, în acest moment, este pe cont propriu, chiar dacă are un frate, dar cu care nu păstrează legătura.
Din cauza anturajului, Iulian a ajuns să consume din ce în ce mai mult alcool și să fie tentat de prieteni cu substanțe stupefiante.

Unul dintre apropiații lui Iulian a declarat pentru reporterii BZI, sub protecția anonimatului, că acesta ar fi consumat alcool înainte de a comite fapta și că în trecut a mai comis alte fapte antisociale, tot din cauza băuturii.

”El, așa, e băiat bun. Băutura îi ia mințile! Trebuie să ai tupeu să vrei să furi în apropierea casei! El nu e un tip cu tupeu decât când bea”, ne-a declarat un apropiat al lui Iulian.

o poza cu insepctoratul de politie din Iasi

Centrul de reținere și arestare preventivă este situat în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean

Alcoolul l-a trimis după gratii

o poza cu Centrul de retinere si arestare preventinva

Reprezentații de la Inspectoratul de Poliție Județean susțin că acesta se află în arest preventiv pentru 30 de zile, timp în care ei continuă cercetările cazului

Pentru fapta săvârșită, oamenii legii i-au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă de furt calificat. Procurorii de la Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, în aceeași zi, au întocmit dosar penal pentru fapta de care este acuzat că ar fi comis-o. În cauză, judecătorii au dispus măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Iulian Turtureanu a fost dus la Arestul Inspectoratului de Poliției a Județului Iași.

”La data de 26 februarie, poliţiştii Secţiei 3 Iaşi au fost sesizaţi despre faptul că persoane necunoscute au încercat să sustragă bunuri din incinta unei grădiniţe din Municipiul Iaşi. Poliţiştii sosiţi la faţa locului au depistat persoana bănuită de comiterea faptei-un bărbat de 38 an, ascuns sub scara din interiorul imobilului. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat. În baza probatoriului administrat în cauză, la aceeaşi dată acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi instanţei, aceasta din urmă dispunând arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. Bărbatul a fost introdus în Arestul IPJ Iaşi. Cercetările continuă”, au declarat reprezentanții IPJ Iași în legătură cu ieșeanul care a vrut să fure dintr-o grădiniță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *