Prima pagină » Local » Alcoolemie record înregistrată de polițiștii ieșeni! Bărbatul a dat peste cap etilotestul, abia ținându-se pe picioare

Alcoolemie record înregistrată de polițiștii ieșeni! Bărbatul a dat peste cap etilotestul, abia ținându-se pe picioare

13 iul. 2022, 00:01,
Violina GORCINSCHI, în Local

Recent, un ieșean i-a uimit pe polițiști cu o alcoolemie record. După ce agenții Secției nr. IX Poliție Rurală Hârlău au oprit pentru un control de rutină un autoturism, le-a fost foarte clar că bărbatul care se afla la volanul acestuia consumase alcool. Cu toate acestea, oamenii legii nu se așteptau să descopere o valoare atât de mare în urma măsurării nivelului de alcool.

Un şofer s-a ales cu un dosar penal după ce a fost prins cu o alcoolemie record. Individul mirosea a băutură de la o poștă, însă i-a uimit pe oamenii legii cu rezultatul înregistrat de etilotest. Aceștia i-au descoperit 1,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, polițiștii l-au condus la spital pentru a i se lua probe biologice în vederea stabilirii gradului de alcool din sânge. Acum, bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

un barbat la volan

Bărbatul a șofat cu 1,71 mg/l alcool pur în aerul expirat

Alcoolemie record înregistrată în județul Iași

un politist cu un etilotest in mana

În urma controalelor în diverse localități ale județului Iași, oamenii legii au prins mai mulți șoferi băuți

Pe data de 10 iulie 2022, în comuna Cotnari, polițiștii au oprit pentru un control de rutină o mașină condusă de un bărbat în vârstă de 54 de ani, iar după ce a suflat în aparatul de măsurare a nivelului de alcool, i-a surprins pe oamenii legii.

„La data de 10 iulie 2022, în jurul orei 17:00, polițiștii Secției nr. IX Poliție Rurală Hârlău au oprit pentru control, pe raza comunei Cotnari, un auto condus de un bărbat 54 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Acum, bărbatul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Pe lângă faptul că individul nu a ținut cont de reglementările în vigoare în ceea ce privește regulile de circulație rutieră și a pus în pericol traficul din zonă, acesta a dat dovadă de inconștiență extremă urcându-se la volan cu o cantitate imensă de alcool consumată. Astfel, urmează să se stabilească ce pedeapsă va primi ieșeanul dacă va fi găsit vinovat.

o persoana care merge cu un tractor pe sosea

Un individ în vârstă de 39 de ani care conducea băut un tractor a fost penalizat și pentru conducere fără permis

Șoferi ieșeni, cu alcool la „bord” și fără permis

un permis de conducere tinut in mana

Un tânăr din Podu Iloaiei a pus în pericol traficul șofând fără carnet, după ce a consumat alcool

Pe lângă bărbatul surprins în comuna Cotnari extrem de băut la volan, oamenii legii au mai surprins încă doi ieșeni în aceeași situație, doar că nu aveau nici măcar permis de conducere.

„La data de 10 iulie 2022, în jurul orei 22.00, polițiștii Secției nr. VIII Poliție Rurală Lețcani au oprit pentru control, pe raza comunei Dumești, un tractor condus de un bărbat 39 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, din verificări a rezultat faptul că acesta nu ar deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Iași, Anca Vîjiac.

La câteva ore distanță și în altă locație, respectiv în orașul Podu Iloaiei, polițiștii au luat în vizor un tânăr șofer în vârstă de 25 de ani care se deplasa cu autoturismul prin oraș la ora 01:00. Deoarece mirosea a alcool, oamenii legii au decis să îl testeze, rezultând o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, s-a descoperit că individul nu deținea permis pentru nicio categorie de vehicule.

Cei doi șoferi sunt bănuiți de comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul fără permis, iar ieșeanul cu alcoolemie record este și el cercetat pentru încălcarea legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *