Prima pagină » Local » Alcoolemie-record descoperită la un şofer! Individul a fost prins într-o benzinărie din Iaşi! Oameni legii l-au încătuşat! FOTO / VIDEO – UPDATE (Exclusiv)

Alcoolemie-record descoperită la un şofer! Individul a fost prins într-o benzinărie din Iaşi! Oameni legii l-au încătuşat! FOTO / VIDEO – UPDATE (Exclusiv)

07 nov. 2020, 10:03,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un bărbat din judeţul Iaşi a fost prins băut la volan. Acesta avea o alcoolemie-record când a fost tras pe dreapta de un echipaj de Poliţie. Oamenii legii l-au reţinut pe bărbat şi l-au dus sâmbătă dimineaţa, 7 noiembrie 2020, cu propunere de arestare preventivă, la sediul Judecătoriei Iaşi.

UPDATE: Judecătoria Iași a dispus arestul la domiciliu pentru 30 de zile, în cazul lui Ionuț Ștefan Ursu.

Știrea inițială

Alcoolemie-record descoperită la individul tras pe dreapta de un echipaj de Poliţie! Un ieşean a fost prins băut la volan. Oameni legii l-au încătuşat!

Astfel, un individ a fost prins cu alcoolemie în traficul din judeţul Iaşi. După ce l-au tras pe dreapta, poliţiştii au constatat faptul că acesta mirosea a alcool, astfel că l-au testat.

Un bărbat din Iaşi, prins băut la volan: oameni legii l-au încătuşat!

Sâmbătă, 7 noiembrie 2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au propus arestarea preventivă a individului. Acuzaţia: conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Acum, urmează ca magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi să decidă ce se va întâmpla în continuare cu bărbatul încătuşat de oamenii legii.

Ionuţ Ştefan Ursu, testat şi dus la spital, pentru a i se stabili alcoolemia

Vineri, 6 noiembrie 2020, după ce a fost tras pe dreapta, Ionuţ Ştefan Ursu (33 de ani) a fost testat cu etilotestul. Observând că alcoolemia era peste limita legală (1,20 în aparatul Dragger), agenţii din cadrul Secţiei VI de Poliţie l-au condus pe şofer la spital. Acolo, acestuia i-au fost prelevate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.Surse judiciare au afirmat că alcoolemia şoferului a fost de 2,65 grame la mie alcool în sânge. După stabilirea alcoolemiei, individul a fost dus la audieri şi, mai apoi, reţinut pentru 24 de ore. Oamenii legii au stabilit că, bărbatul a condus din localitatea Scânteia, după ce a consumat mai multe băuturi alcoolice, până la Gara Nicolina. Ulterior, el a ajuns la Peco Mol, de pe şoseaua Nicolina, unde a vrut să alimenteze vehiculul. Un martor a observat că individul abia se ţinea pe picioare când a coborât din maşina în care se aflau doi pasageri. Astfel, acesta a sunat la 112, să anunţe că un bărbat conduce sub influenţa alcoolului.
Sâmbătă, 7 noiembrie 2020, anchetatorii au propus arestarea preventivă a şoferului prins cu o alcoolemie-record. În general, în situaţii similare, în trecutul apropiat, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au admis propunerile de arestare preventivă pentru 30 de zile. Acum, rămâne de văzut ce vor decide judecătorii ieşeni.

Alt şofer prins băut la volan

Recent, Mircea Pușcașu, un ieșean în vârstă de 54 de ani, a urcat băut la volan și a fost tras pe dreapta. Pentru că mirosea a alcool, polițiștii l-au testat cu aparatul alcooltest, iar valoarea indicată a fost de 0,56 miligrame de alcool pur în aerul expirat. Mircea Pușcașu a fost dus la spital de către polițiști, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Agenții l-au anunțat că a rămas pieton și l-au sfătuit să stea departe de problemele cu legea.

„Pe 21 octombrie, bărbatul de 54 de ani a fost prins de polițiști, în timp ce conducea un autoturism în comuna Aroneanu, fără a avea permis și fiind sub influența alcoolului, în urma testării sale rezultând o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la spital, dr a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind întocmit un dosar penal”, au precizat atunci reprezentanţii Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *