Prima pagină » Sanatate » Albire dentară acasă. Ce trebuie să faci pentru un zâmbet strălucitor

Albire dentară acasă. Ce trebuie să faci pentru un zâmbet strălucitor

02 dec. 2024, 09:07,
în Sanatate

Este posibil să faci o albire dentară acasă în mod natural, folosind produse pe care le poți găsi în orice magazin. Cu toate acestea, știința din spatele acestor metode este insuficientă.

Există o mulțime de produse din care poți alege când vine vorba să obții un zâmbet strălucitor. Totuși, majoritatea produselor folosesc substanțe chimice pentru a decolora dinții, ceea ce ar putea fi o problemă pentru mulți oameni.

Albire dentară acasă

Gargara cu ulei este un remediu tradițional, originar din India, destinat să îmbunătățească igiena orală și să elimine toxinele din corp. Astfel, trebuie să vă clătiți gura pentru a elimina bacteriile care pot deveni placă și pot face ca dinții să pară galbeni. Uleiul de cocos este o alegere populară, deoarece are un gust plăcut și oferă multe beneficii pentru sănătate. De asemenea, este bogat în acid lauric, cunoscut pentru capacitatea sa de a reduce inflamația și de a ucide bacteriile. Spre deosebire de multe alte metode de albire dentară, uleiul de cocos nu expune dinții la acid sau alte ingrediente care erodează smalțul.

Bicarbonatul de sodiu are proprietăți naturale de albire, motiv pentru care este un ingredient popular în pasta de dinți comercială. Este un abraziv ușor care poate ajuta la îndepărtarea petelor de suprafață de pe dinți. În plus, bicarbonatul de sodiu creează un mediu alcalin, ceea ce împiedică dezvoltarea bacteriilor. Acesta nu este un remediu care îți va albii dinții peste noapte, dar ar trebui să observi o diferență în aspect în timp. Pentru a folosi acest remediu, amestecați 1 linguriță de bicarbonat de sodiu cu 2 lingurițe de apă și periați-vă dinții cu pasta. Puteți face acest lucru de câteva ori pe săptămână.

Peroxidul de hidrogen este un agent de albire natural care ucide, de asemenea, bacteriile din gura ta care invadează pulpa dentară și pot produce o infecție. De fapt, oamenii îl folosesc de ani de zile pentru a dezinfecta rănile datorită capacității sale de a ucide germenii. Multe produse comerciale de albire conțin peroxid de hidrogen, dar la o concentrație mult mai mare decât cea pe care o veți folosi acasă. Deși concentrațiile foarte diluate par sigure, cele puternice sau utilizarea excesivă pot provoca iritații ale gingiilor și sensibilitate dentară. Un mod de a folosi peroxidul de hidrogen este ca apă de gură înainte de a te spăla pe dinți. Asigurați-vă că folosiți o soluție de 1,5 la sută sau 3 la sută pentru a evita efectele secundare, amestecând părți egale de peroxid și apă.

Cum să obții un zâmbet strălucitor

O dietă bogată în fructe și legume poate fi benefică atât pentru corp, cât și pentru dinți. Deși nu sunt un substitut pentru periaj, cele crocante și crude pot ajuta la îndepărtarea plăcii dentare în timp ce mestecați. Căpșunile și ananasul sunt două fructe despre care s-a spus că ajută la albirea dentară. Un amestec de căpșuni și bicarbonat de sodiu este un remediu natural care a fost popularizat de celebrități. Susținătorii acestei metode afirmă că acidul malic găsit în fructe va ameliora decolorarea din dinți, în timp ce bicarbonatul de sodiu va șlefui petele. Cu toate acestea, acest remediu nu a fost complet susținut de cercetători.

Unii susțin că ananasul poate albi dinții. Un studiu a constatat că un gel făcut cu bromelaină, o enzimă găsită în fruct, ar putea ajuta la îndepărtarea petelor de pe dinți în comparație cu un grup de control. Unele decolorări ale dinților sunt cauzate de eroziunea smalțului și expunerea dentinei de dedesubt, care este galbenă. Prin urmare, orice măsură pe care o luați pentru a întări smalțul dinților va ajuta la menținerea albului perlat. Alimentele bogate în calciu, cum ar fi laptele, brânza și broccoli, pot ajuta la protejarea dinților de eroziunea smalțului.

Cafeaua, vinul roșu, sucurile carbogazoase și fructele de pădure închise la culoare contribuie la colorarea dinților. Asta nu înseamnă că trebuie să le evitați complet, dar ar trebui să limitați timpul în care aceste substanțe sunt în contact cu dinții tăi. În plus, periați-vă dinții la aproximativ 60 de minute după ce ați consumat unul dintre aceste alimente sau băuturi, pentru a limita efectele lor. De asemenea, evitați fumatul și mestecatul de tutun, deoarece ambele îngreunează procesul de albire dentară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
04 ianuarie 2025
04 ianuarie 2025