Prima pagină » Culinar » Albinuța, prăjitura care te va cuceri imediat. Rețeta bunicii pentru un desert savuros

Albinuța, prăjitura care te va cuceri imediat. Rețeta bunicii pentru un desert savuros

30 nov. 2023, 13:02,
în Culinar

Iată cum să pregătești acasă Albinuța, prăjitura care te va cuceri imediat. Aceasta se face cu foi fragede cu miere și cu o cremă fină și gustoasă. Prăjitura Albinuța este ideală de servit la orice ocazie. Iată rețeta bunicii pentru un desert savuros.

Albinuța, prăjitura care te va cuceri imediat

Dacă vrem să îi răsfățăm pe cei dragi cu o prăjitură aromată, cremoasă și cu un aspect deosebit, ideală este Albinuța. Acest desert este adorat de mulți dintre noi, se face rapid, cu ingrediente alese cu grijă, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, la final ne vom răsfăța papilele gustative.

Prăjitura Albinuța este alegerea perfectă pentru orice ocazie. Desertul este savuros și poate fi ornat în diferite moduri, după preferințe. Pe lângă acest deliciu putem face și niște cornulețe cu untură, smântână și drojdie. Acestea sunt fragede de se topesc în gură.

Pentru iubitorii de deserturi ca în vremea copilăriei ideală este o julfă cu nucă, nelipsită de la masa de Crăciun alături de alte bucate alese. Prăjitura Albinuța este desertul perfect pentru orice ocazie. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat.

Rețeta unui desert de casă gustos și aromat

Pentru delicioasa prăjitură Albinuța vom avea nevoie de 14 linguri de ulei, 14 linguri de zahăr, 8 linguri de lapte, 4 linguri de miere, 4 ouă, 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu, 600 g de făină, ingrediente necesare pentru foi. Pentru cremă vom folosi 1 l de lapte, 350 g de zahăr, 4 pliculețe de zahăr vanilat, 7 linguri de făină, 200 g de margarină și 1 borcan cu gem de caise.

Mai întâi vom pregăti foile fragede pentru delicioasa prăjitură. Într-un vas mare se amestecă toate ingredientele pentru foi în afară de făină. Se pune oala pe foc și se amestecă mereu pentru a se obține o compoziție cremoasă.

După aceea vom pregăti crema pentru prăjitură. Se amestecă toate ingredientele și se fierbe crema pe baie de aburi până când capătă consistența unei budinci. Compoziția răcită a cremei se amestecă cu făina și se împarte în 4. Se întinde o foaie pe dosul tăvii și se coace. Se procedează la fel până când toate foile de prăjitură sunt gata. Se pune o foaie apoi un strat de cremă și unul de gem și tot așa până asamblăm prăjitura Albinuța. La final, se decorează desertul cu zahăr pudră vanilat și se porționează pentru a fi servită.

Prăjitura Albinuța se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Acest desert este nelipsit de la mesele de sărbătoare alături de alte bucate alese. Prăjitura îi va cuceri pe cei dragi și le va aminti de vremea copilăriei. Când vine vorba de gustoasele prăjituri de casă, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Prăjitura Albinuța poate fi umplută și cu cremă de ciocolată, cu cremă de vanilie sau cu dulceață de casă. Acest desert poate fi făcut și pentru masa de Crăciun alături de niște fursecuri fragede și aromate sau de tradiționalul cozonac pufos și gustos cu umplutură de nucă, rahat, cacao și stafide.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *