Prima pagină » Sanatate » Albastru de metil pentru gât. Scapă de inflamare cu cel mai inofensiv medicament

Albastru de metil pentru gât. Scapă de inflamare cu cel mai inofensiv medicament

22 iul. 2022, 11:00,
în Sanatate

Un remediu pentru a scăpa de răceală bine cunoscut mamelor și bunicilor noastre, este albastru de metil pentru gât. Astăzi, în ciuda numărului imens de medicamente noi apărute pe piață,  albastru de metil nu este uitat de medici, fiind folosit activ în practica medicală.

Remediul este un medicament din grupul de medicamente antimicrobiene, antiseptice, antivirale, antibacteriene și antiparazitare. Acest remediu este folosit în primul rând pentru uz extern. În extrem de rare situații acest remediu poate fi administrat intravenos, folosind o seringă sau picurător. Substanța activă a medicamentului este clorura de metiltioniu. Medicii spun că această componentă din remediu acționează ca un excelent antiseptic pentru tratarea gâtului roșu. Mai mult decât atât, albastrul de metilen este utilizat în tratamentul bolilor diferitelor organe.

femeie care face gargara pentru gat

Astăzi, în ciuda numărului imens de medicamente noi apărute pe piață, albastru de metil nu este uitat de medici

Albastru de metil pentru gât. Alte întrebuințări ale medicamentului

Albastru de metil nu este bun doar pentru a trata inflamarea gâtului în timpul unei răceli. Acest remediu este extrem de eficient pentru a scăpa de infecții și leziuni ale pielii. Printre leziunile care pot fi tratate de acest remediu sunt arsurile, rănile infectate, piodermie, eczeme, furunculoză și foliculită.

Utilizarea albastrului de metilen este limitată la 1- 3% soluții în alcool. Medicamentul este indicat și spre tratamentul problemelor legate de urologie, precum cistita, uretrita, dar și alte boli ale sistemului genito-urinar. Acest remediu poate fi combinat cu un ceai pentru gât iritat.

Soluțiile apoase de 0,02% din medicament sunt folosite pentru uz extern. Astfel, medicamentul apos este extrem de eficient pentru a trata probleme de sănătate legate de stomatologie, boli precum gingivita și stomatita.

grafica femeie care se tine de gat din cauza durerii

Remediul este un medicament din grupul de medicamente antimicrobiene, antiseptice, antivirale, antibacteriene și antiparazitare

De asemenea, medicamentul este folosit pentru a scăpa de boli ale tractului respirator superior, adică de amigdalită, sinuzită și faringită. În plus, albastrul de metilen, care prezintă proprietăți oxidante și reducătoare, acționează ca donator și consumator de ioni de hidrogen în corpul uman. Această proprietate stă la baza tratamentului de urgență cu medicamentul descris, fiind un antidot puternic.

Acțiune farmacologică a medicamentului. Cum acționează remediul pentru a calma iritarea din gât

O soluție de albastru de metilen pe bază de apă are culoarea albastră. Produsul este produs sub formă de pulbere cristalină verde închis și cristale de culoare verde închis cu o nuanță de bronz. Unii medici prescriu acest medicament și persoanelor care sufera de papilom în gât.

medic care verifica gatul unei fetite

Albastru de metil nu este bun doar pentru a trata inflamarea gâtului în timpul unei răceli

Pentru copiii mici, atunci când nu vrei să folosești antibio tice pentru a scăpa de roșul din gât, albastrul de metilen este o alternativă excelentă pentru gargară. În primul rând, remediul nu are un gust rău. Este suficient să pui un punct de medicament și gata. Remediul se va răspândi în toată cavitatea.

Albastru de metil acţionează asupra bacteriilor gram-pozitive, adică poate fi un remediu local pentru angină și amigdalită, dar și pentru a scăpa de flegma din gât. În al treilea rând, este suficientă o singură utilizare pe zi pentru a simți o ameliorare a disconfortului din gât. În al patrulea rând, copii nu ezită să folosească acest medicament pentru gât, deoarece copiilor le place culoarea rămasă de remediu pe limbă.

O contraindicație directă a utilizării de albastru de metil pentru gât este sensibilitatea individuală a unei persoane la una dintre componentele principale ale medicamentului. Copiilor sub 1 an nu li este permis folosirea unei soluții din alcool pentru vindecarea unei viroze. Pentru femeile însărcinate, beneficiul lichidului de tratament ar trebui să depășească riscul pentru copil. În timpul alăptării, aportul de medicament este limitat în interior și în exterior.

grafica femeie care se tine de gat din cauza durerii

Soluțiile apoase de 0,02% din medicament sunt folosite pentru uz extern

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024