Prima pagină » Radio » Actualitate » Albastru de metil este folosit pentru infecții urinare. Ce alte întrebuințări mai are
Albastru de metil este folosit pentru infecții urinare. Ce alte întrebuințări mai are

Albastru de metil este folosit pentru infecții urinare. Ce alte întrebuințări mai are

25 mart. 2021, 13:49,
BZI.ro, în Radio

Această substanță organică, albastru de metil, este folosit astăzi pentru a trata infecții urinare, însă inițial era folosit contra malariei. Părerea unanimă a specialiștilor este că albastrul de metil constituie o variantă ușoară de tratament. Ba chiar, de multe ori, el este folosit chiar și în locul antibioticelor.

Spre sfârșitul secolului al XIX-lea, medicul Paul Ehrlich a fost cel care a scos în evidență efectele benefice ale acestei substanțe și chiar a folosit-o pentru a trata soldații americani de malarie. Totuși, s-a dovedit că albastrul de metil nu era superior chininei, folosită la acea vreme pe scară largă. Oricum, aceste cercetări i-au fost totuși decisive în cariera științifică, fiind aplicate în chimioterapia modernă.

Mai mult, s-a constatat că albastrul de metil prezintă o toxicitate scăzută pentru pacient. Așadar, respectiva substanță este folosită în mod eficient și în zilele noastre, deoarece poate înlocui cu succes unele antibioticele. Dar iată care sunt cele mai frecvente probleme de sănătate din zilele noastre în care albastrul de metil este folosit.

Albastru de metil pentru infecții urinare

O astfel de afecțiune este destul de neplăcută, ba chiar dureroasă, și cu ea se poate confrunta orice femeie. E bine de știut că pentru infecțiile urinare există mai multe variante de tratament, fie ele naturiste ori bazate pe antibiotice. Cu toate acestea, și tratamentul cu albastru de metil este deosebit de eficient pentru tratarea infecțiilor urinare. Așadar, există capsule pe bază albastru de metil, care elimină cauzele infecției urinare, aceasta fiind cauzată de bacteria E.coli). Mai mult, albastrul de metil alină și chiar elimină și durerea.

După cum se știe, albastrul de metil are rezultate foarte bune dacă este administrat pe cale orală. El combate cu succes cistitele sau nefritelor produse de bacterii. Deoarece are o toxicitate redusă, această substanță este tolerată în tratamentele de lungă durată. Astfel, cu ajutorul lui sunt ținute sub control majoritatea infecțiilor urinare care sunt produse de cele mai rebele bacterii.

Ca și inconvenient, în această situație, prin administrarea pe cale orală, urina va căpăta o culoare verzuie sau chiar albăstruie. Însă aceasta nu trebuie să ne îngrijoreze, deoarece este un semn că albastrul de metil este eliminat pe căile urinare, exercitându-și, astfel, efectele antiseptice. Mai trebuie știut faptul că penmtru eficiență maximă, o astfeld e cură trebuie ținută între 10 și 21 de zile, după care se face o pauză de 3-7 zile.

La ce mai este bun albastrul de metil

Totodată, această substanță este folosită ca remediu rapid pentru durerile ori usturimile din gât. Se administrează cu o pipetă, picurând câteva picături cât mai adânc în gură ori cu un bețișor de ureche curat îmbibat în albastru de metil! Același lucru se poate face și cu comprimate de supt care conțin albastru de metil.

De asemenea, s-a dovedit științific că albastrul de metil este un bun antidot împotriva intoxicației cu cianură. Nu în ultimul rând, deoarece are proprietăți anti-bacteriene, poate fi folosit la dezinfectarea rănilor superficiale. Inconvenientul este că va colora pielea în zona în care este folosit. Așadar, această substanță este folosită ca analgezic, antiseptic local, dezinfectant, dar cel mai adesea se folosește albastru de metil pentru infecții urinare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *