Prima pagină » Local » Alarmele „urlă” în cuibul doctorilor sadici, construit ilegal într-un colț de paradis, la Iași. Încă nu a început demolarea, dar totul este supravegheat video –FOTO

Alarmele „urlă” în cuibul doctorilor sadici, construit ilegal într-un colț de paradis, la Iași. Încă nu a început demolarea, dar totul este supravegheat video –FOTO

04 mart. 2023, 02:00,
Lucian SAVA, în Local

Cabana construită în Delta Moldovei este în picioare. Locul în care medicii cardiologi implicați în scandalul anului s-ar fi întâlnit nu a fost încă demolat. Imobilul ce i-ar aparține dr. Andreea Ursaru, o apropiată de-a medicului Dan Tesloianu, ar trebui demolat de îndată

Cabana ce i-ar aparține dr. Andreea Ursaru, un medic apropiat de-al lui Dan Tesloianu, încă este în picioare. Păzit de la distanță prin sisteme de supraveghere video, locul construit în Delta Moldovei nu pare să mai fi fost vizitat. Deși a fost dispusă demolarea imobilului, nimeni nu pare să fi luat act de asta. Cel mai probabil, cabana va rămâne mult și bine în picioare.

„GNM – CJ Iași a realizat mai multe controale pentru verificarea unor sesizări privind arderea deșeurilor și edificarea unei construcții în aria naturală protejată Eleșteiele Jijiei și Miletinului, care se suprapune cu Sărăturile Jijia Inferioară Prut, desemnată sit Ramsar Zonele Umede Jijia. Ca urmare a acestor controale, s-a constatat că cele sesizate se confirmă”, susțin reprezentanții de la Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Iași.

Garda de Mediu Iași a dispus demolarea cabanei în maximum 60 de zile

Mai mult, specialiștii au constatat că au fost plantați brazi și tuia într-o zonă protejată, ce are stuf, nefiind permisă această plantare.

„S-au stabilit neconformități care constau în arderea deșeurilor și realizarea unui proiect de investiții, constând în împrejmuire teren, amenajare teren, amenajare peisagistică cu specii de arbori, arbuști și flori, amplasare căsuță de lemn pe suprafață betonată, amenajare alei, hrănitori pentru animale, edificare construcție din material lemnos pe piloni din beton, amenajare terasă fără act de reglementare din punctul de vedere al protecției mediului.

Pentru aceste neconformități, GNM – CJ Iași a notificat Agenția pentru Protecția Mediului, în vederea neemiterii actului de reglementare a unei investiții care deja a fost realizată. S-a aplicat o sancțiune contravențională principală, în valoare de 7.500 de lei, o sancțiune complementară de desființare a lucrărilor și s-a formulat o sesizare penală care a fost transmisă organelor de sesizare penală”, se mai arată în răspunsul primit de la Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Iași.

Cum a ajuns dr. Andreea Ursaru în posesia cabanei

Vă reamintim că lucrările la construcția cabanei ar fi început în anul 2020, când a fost solicitat un certificat de urbanism de la Primăria Movileni. Terenul unde s-a construit cabana ar aparține companiei Panifcom, ce are și o tarla agricolă lângă construcție. Medicul Andreea Maria Ursaru ar deține un contract de comodat cu această companie.

Mai mult, specialiști din domeniul administrativ mai spun că Primăria comunei Movileni știa de această construcție ilegală. Trebuie precizat faptul că atât medicul Ursaru, cât și Dan Tesloianu sunt părți în dosarul în care se cercetează implantarea de stimulatoare cardiace luate de pe cadavre.

Comentarii
  • Nu i mai ziceți “medic” lui Tesloianu asta! Este criminal in serie! L a omorât și pe săracul tatăl meu care odata ajuns in UPU i s-a pus rezoluția de către medicul de garda: are nevoie de stimulator cardiac! Săracul tata nu a mai avut nici o șansa. Operat “greșit” de 3 ori și apoi trimis acasa. După o șaptamana a intrat in septicemie. Și nu am știut de ce pana sa fie dezvăluit acest caz….

  • mazur succes .luati tot de pe tesla

  • Cand s a intamplat treAba asta?Acum ai Sansa sa l dai in judecata.Ne spui si noua apoi ce ai castigat.

  • Mai multe datalii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *