Prima pagină » Titlurile zilei » Alarmă fără precedent la Universitatea „Al. I. Cuza”! Profesorii și studenții de la Facultatea de Istorie sunt în pericol! Rectorul: „Va fi analizat traseul studentei”
Alarmă fără precedent la Universitatea

Alarmă fără precedent la Universitatea „Al. I. Cuza”! Profesorii și studenții de la Facultatea de Istorie sunt în pericol! Rectorul: „Va fi analizat traseul studentei”

18 mart. 2020, 04:00,
Valentin Hutanu, în Titlurile zilei

Stare de alertă la cea mai veche universitate modernă a României – „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași! Ieri, 17 martie 2020, o studentă în anul al II-lea la Facultatea de Istorie a instituției a fost depistată pozitiv cu COVID-19! Aceasta nu era cazată în căminele unității de învățământ superior. Ea locuia într-un imobil din zona Sfântul Lazăr. Vestea a provocat o stare de șoc în rândul profesorilor și colegilor care au intrat în contact cu aceasta. Conducerea Universității „Cuza” a dispus măsuri de urgență, fiind informată Direcția de Sănătate Publică – DSP.

O studentă de anul al II-lea la Facultatea de Istorie a instituției a fost depistată pozitiv cu COVID-19! Aceasta nu era cazată în căminele unității de învățămănt superior. Ea locuia într-un imobil din zona Sfântul Lazăr. Vestea a provocat o stare de șoc în rândul profesorilor și colegilor care au intrat în contact cu aceasta. Nu sunt date sau informații de la studentă legate de modul în care ar fi contactat virusul. Tânăra este internată la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”. Starea de sănătate a acesteia este una bună.

Conducerea Universității „Cuza” a dispus măsuri de urgență. Solicitare ca toți colegii să se autoizoleze

Conducerea Universității „Cuza” a dispus măsuri de urgență, fiind informată Direcția de Sănătate Publică – DSP.

„Am informat DSP-ul, așa cum este procedura. Urmează ca aceștia să analizeze traseul și cu cine a intrat în contact studenta. Posibil să fie testați cei care au fost în preajma sa”, a reliefat prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul de la „Cuza”.

Pe de altă parte, conducerea Facultății de Istorie le-a cerut colegilor acesteia de an să intre în autoizolare. Posibil ca și profesorii care au intrat în contact cu aceasta să procedeze la fel și să fie testați pentru a vedea dacă au fost infectați. De asemenea, oficialii de la Universitatea „Cuza” caută soluții pentru a-i caza compact pe toți cei 132 de studenți străini care se află la studii la cea mai veche instituție de învățământ superior a României. Chiar dacă s-ar dori sau aceștia au solicitat să plece în țara lor, la acest moment și în actualele evoluții ale pandemiei de coronavirus este imposibil să se întâmple așa ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *