Prima pagină » Local » Al treilea salon ATI pentru pacienţii Covid-19 s-a deschis la Spitalul mobil de la Leţcani. Dr. Florin Roşu a făcut anunţul
Al treilea salon ATI pentru pacienţii Covid-19 s-a deschis la Spitalul mobil de la Leţcani. Dr. Florin Roşu a făcut anunţul

Al treilea salon ATI pentru pacienţii Covid-19 s-a deschis la Spitalul mobil de la Leţcani. Dr. Florin Roşu a făcut anunţul

24 nov. 2021, 17:00,
în Local

Astăzi, 24 noiembrie 2021, dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Sf. Parascheva” din Iaşi, a transmis că în momentul de faţă la unitatea medicală pe care o coordonează sunt disponibile nu mai puţin de 57 de locuri dedicate pacienţilor cu boli infecto-contagioase non-Covid-19.

„Vom elibera dacă vreţi sau mai bine spus vom dedica un număr de 57 de locuri în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Sf. Parascheva din Iaşi. Acest număr de locuri va fi dedicat celorlalţi pacienţi cu boli infecto-contagioase non-Covid-19. La Leţcani vor fi îngrijiţi pacienţi doar Covid-19, dar pacienţi pe secţia de boli infecţioase, pacienţi care necesita suport mic de oxigen. Cei cu suport mare de oxigen vor fi îngrijiţi în continuare la Spitalul de Boli Infecţioase. Sigur vom funcţiona cu o Terapie Intensivă Covid-19 şi una non-Covid-19. La Leţcani va funcţiona Terapie Intensivă Covid-19 astfel încât sistemul medical ieşean să fie asigurat pentru ambele scenarii. Ne dorim să avem într-adevăr o îmbunătăţire a stării de sănătate per total a populaţiei şi sigur o tinere sub control a pandemiei”, a transmis dr. Florin Roşu.

Dr. Florin Roşu a anunţat deschiderea unui alt salon ATI la Spitalul de la Leţcani

Dr. Florin Roşu a transmis că spitalul mobil Covid-19 de la Leţcani va avea operaţionalizat încă un salon de Anestezie şi Terapie Intensivă, fiind disponibile în total 21 de locuri. Decizia a fost luată în contextul în care la unitatea medicală mobilă a fost rezolvată problema cu căldura.

„În momentul de fată avem pe strada Octav Botez, în cadrul Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi 17 locuri, 8 locuri pentru pacienţii Covid-19, iar 9 locuri convertite pentru pacienţii non-Covid-19. La Leţcani am luat decizia astăzi să mai operaţionalizam încă un salon, vor fi în total 14 şi 7 locuri care astăzi intra în funcţiune”, a mai spus managerul Spitalului de Boli Infecţioase Sf. Parascheva din Iaşi.

Florin Roşu, despre înfiinţarea unui grup de Whatsapp dedicat colaborării medicilor

Medicul infecţionist a transmis că sistemul medical ieşean va fi îmbunătăţit cu ajutorul unui grup de Whatsapp dedicat medicilor infecţionist şi medicilor de familie pentru a avea o mai bună colaborare.

„La Spitalul de Boli Infecţioase vine în întâmpinare sistemului medical ieşean, am înfiinţat un grup pe Whatsapp care este special dedicat colaborării dintre medicii de familie şi medicii infecţionişti, astfel încât tratarea pacienţilor în ambulatoriu să fie mult mai exactă. Sigur acest grup va fi dublat de un mini site unde vor fi postate informaţii cu privire la vaccinare, îngrijirea pacientului Covid-19 şi sigur de tratamentul corect adminitrat unui pacient şi în funcţie de gravitatea acestuia”, a completat medicul ieşean.

Medicul ieşean, despre întâlnirile cu medicii de familie

Dr. Florin Roşu a transmis în continuarea declaraţiei sale ca de două ori pe lună se vor organiza întâlniri online intre medicii infecţionişti şi medicii de familie pentru a discuta cazurile speciale întâlnite în practică medicală.

„Ne dorim ca la un interval de aproximativ 2 săptămâni ne dorim să avem întâlniri online pe zoom intre medicii infecţionişti şi medicii de familie în care să discutăm cazurile mai deosebite întâlnite în practică medicală. astfel încât pacienţii noştri să fie protejaţi din toate punctele de vedere”, a conchis dr. Florin Roşu.

De asemenea, dr. Florin Roșu a menționat că se fac pregătiri pentru valul cinci care este preconizat că va apărea la finalul lunii februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *