Prima pagină » Actualitate » Al treilea bărbat implicat în spargerea bancomatului din Arad, a fost prins
Al treilea bărbat implicat în spargerea bancomatului din Arad, a fost prins

Al treilea bărbat implicat în spargerea bancomatului din Arad, a fost prins

21 iul. 2024, 20:00,
BZI.ro, în Actualitate

La zece zile după ce primii doi spărgători de bancomate au fost prinși, poliția l-a trimis în arest preventiv și pe cel de-al treilea complice.

Al treilea bărbat implicat în spargerea unui bancomat la Şiria, județul Arad, a fost prins și plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Ceilalți doi au fost prinși în urmă cu zece zile.

Au fost prinși indivizii care au incendiat un bancomat în miez de noapte, la Arad.

Doi sunt români, unul este albanez

„În urma investigațiilor complexe, efectuate de polițiștii Direcției de Investigații Criminale – I.G.P.R. și Serviciului de Investigații Criminale Arad, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad și a efectuării unei percheziții domiciliare, a fost depistat, la data de 20 iulie a.c., un bărbat, de 49 de ani, din Arad. Acesta este cercetat pentru că, în dimineața de 5 iulie a.c., în jurul orei 03.45, împreună cu alți 2 bărbați, arestați preventiv în aceeași cauză, ar fi distrus un bancomat din localitatea Şiria, prin plasarea unui dispozitiv exploziv și ar fi sustras 200.000 de lei”, anunță IGPR.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar, pe numele acestuia, magistrații Judecătoriei Arad au emis un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Activitățile au beneficiat de sprijinul Institutului Național de Criminalistică, al Serviciului Criminalistic Arad și al Serviciului pentru Acțiuni Speciale Arad.

În urmă cu 10 zile, doi dintre autorii spargerii bancomatului au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile, acuzațiile împotriva lor fiind de furt calificat și distrugere prin incendiere.

Conform anchetatorilor, cei implicați s-au deplasat cu autoturismul marca BMW X3, de culoare neagră, în comuna Şiria, jud. Arad, au parcat autoturismul pe trotuarul din fața unui magazin din localitate.

„Cei trei s-au îndreptat spre bancomatul BRD amplasat lângă ușa de acces a magazinului, unde, prin folosirea unui dispozitiv format din două butelii cu oxiacetilenă amplasate pe un cărucior metalic, la care erau atașate două furtune și un arzător, au introdus amestecul dintre cele două butelii în interiorul bancomatului și, prin acționarea unui dispozitiv tip „electroșoc”, au produs o explozie a bancomatului, după care au sustras mai multe sertare din interiorul bancomatului, care s-au dislocat ca urmare a exploziei, împreună cu sumele de bani aflate în acestea”, conform Parchetului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
20 iulie 2024
20 iulie 2024