Prima pagină » Local » Al șaptelea tramvai Bozankaya ajunge la Iași! Directorul CTP Iași nu știe când acestea vor ieși la stradă
Al șaptelea tramvai Bozankaya ajunge la Iași! Directorul CTP Iași nu știe când acestea vor ieși la stradă

Al șaptelea tramvai Bozankaya ajunge la Iași! Directorul CTP Iași nu știe când acestea vor ieși la stradă

01 iun. 2022, 02:10, 4 ,
Andreea Andrei în Local

Încă un tramvai Bozankaya este în drum spre Iași, acesta urmând să ajungă în cursul zilei de miercuri, 1 iunie 2022. Directorul CTP Iași, Cristian Stoica, nu știe când acestea vor ieși la stradă.

În schimb, reprezentanții Primăriei Iași au anunțat că în luna iunie ieșenii vor circula cu noile tramvaie

Încă un tramvai Bozankaya ajunge la Iași

Cel de-al șaptelea tramvai de la compania turcească Bozankaya ajunge în cursul zilei de 1 iunie la Iași. Mai sunt încă 9 tramvaie ce trebuie să ajungă în depourile Companiei de Transport Public (CTP) Iași.

“Cel de-al șaptelea tramvai este pe drum. Apare cel târziu la finalul zilei de 1 iunie în oraș, în funcție de condițiile de trafic. Fiind gabarit depășit au anumite restricții și de aceea nu se poate calcula cu exactitate. În orice caz, în cursul zilei de miercuri, 1 iunie, va ajunge în depourile CTP”, a transmis Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași.

Transportul cu tramvaiul este escortat de echipe ale poliției rutiere pe întreg parcursul de la intrarea în teritoriul României și până la depoul CTP Iași.

“Astăzi (n.r. – 30 mai 2022), începând cu ora 22.00, se va desfășura un transport agabaritic pe ruta: Pod Giurgiu – DNCB – Urziceni – Buzău – Focșani – Tișița – Bârlad – Crasna – Vaslui – Iași.Transportul este format dintr-un camion cu  greutatea de 88 de tone, urmând să fie însoțit pe traseul precizat de echipaje ale poliției rutiere”, transmit reprezentanții Poliției Române.

Directorul CTP Iași nu știe când vor fi pe străzi aceste tramvaie

Cu toate că tramvaiele Bozankaya sunt la CTP Iași, directorul Cristian Stoica, transmite, prin intermediul purtătorului de cuvânt, că nu poate oferi informații cu privire la data exactă la care tramvaiele Bozankaya ar putea ajunge să fie folosite.

Amintim că primul tramvai Bozankaya a fost adus la Iași în luna septembrie 2021. Aceste tramvaie au fost achiziționate de Primăria Iași printr-un proiect în valoare totală de 167.747.481,3 lei cu TVA. Au fost achiziționate astfel 16 tramvaie cu o capacitate de 270 de locuri, o lungime de 30 de metrii.

Toate tramvaiele de la compania turcească vor fi livrate la Iași până la finalul anului 2022. Conform precizărilor anterioare din partea administrației locale, la începutul lunii iunie este cel mai probabil ca Bozankaya sa fie puse pe traseele Companiei de Transport Public Iași.

Contractul de colaborare cu compania de producere a tramvaielor Bozankaya este în stagiul final, singura parte din contract care trebuie dusă la bun sfârșit fiind livrarea autovehiculelor.

Prin proiectul de înnoire a parcului de tramvaie, transportul în comun devine mai sigur, modern și mai eficient din mai multe puncte de vedere.

Foarte mulți ieșeni așteaptă curioși noile tramvaie Bozankaya, dar directorul CTP Iași nu știe când acestea vor putea fi puse pe trasee, cu toate că acestea au toate avizele necesare.

Comentarii
  • Asta e dovada ca la ctp e plin de cretini, incepand cu directorul si ca avem un primar spagar si ordinar!
    Aceste tramvaie nu pot circula in iasi, nu pot fi omologate datorita faptului ca nu pot stationa in panda de pe str Padurii.
    Au stat turcii o luna la iasi incercand sa faca ceva modificari, dar fara succes, au luat banii si la revedere!
    In curand vom vedea alt dosar penal pe numele primarului jegod, legat de aceste tramvaie!
    Alea de la astra arad nu erau bune, de acolo nu pica spaga!

  • Stai chill , a venit omologarea AFER saptamana trecuta ,este si un video.. Nu-i nicio problema cu stationarile in „panda”.
    Discutia e doar data cand conu’ Chirica sa faca putin spectacol si sa le lanseze oficial. Sunt preconizate trei date ,1 ,6 sau 9 iunie ,in functie de vrerea mariei sale chiricesti.

  • Alea de la Astra nu erau bune din cauza ca nu s-au prezentat la licitatie.
    Alea chiar nu puteau aborda „panda” de pe Padurii , Maxim 6%o fiind trecut in specificatiile tehnice la Imperio. Acolo trebuie un 9 la mie .

  • ia intreba si primarul din resita si cel din timisoara de ce nu circula?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *