Prima pagină » Coronavirus » Al patrulea arbitru, diagnosticat cu coronavirus. Federația Română de Fotbal a făcut anunţul
Al patrulea arbitru, diagnosticat cu coronavirus. Federația Română de Fotbal a făcut anunţul

Al patrulea arbitru, diagnosticat cu coronavirus. Federația Română de Fotbal a făcut anunţul

10 iul. 2020, 17:44,
Elena Nicoleta BUJOR în Coronavirus

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, vineri, 10 iulie 2020, pe site-ul său oficial, că încă un arbitru, al patrulea, a fost testat pozitiv cu virusul Covid-19 în urma testărilor efectuate în ultimele zile.

Al patrulea arbitru a fost testat pozitiv cu noul coronavirus

Arbitrul depistat pozitiv a fost retras de la delegări şi se află în izolare, la fel ca şi colegii cu care a intrat recent în contact, aceştia urmând a fi retestaţi înainte de a-şi putea relua activitatea, a indicat FRF

„Reprezentanţii mass-media sunt rugaţi să respecte confidenţialitatea informaţiilor medicale şi viaţa privată a arbitrilor şi să evite să dezvăluie identitatea celor afectaţi de COVID-19”, menţionează FRF.

Un arbitru din Liga 1 a fost confirmat cu coronavirus

Lotul pentru Liga 1 şi meciurile din play-off-ul Ligii a II-a cuprinde 70 de arbitri. Aceştia au efectuat mai multe teste, de la începutul lunii iunie şi până în prezent. Costurile acestor testări sunt suportate integral de Federaţia Română de Fotbal.

Un arbitru din Liga 1 a fost confirmat cu coronavirus. Este ştirea momentului în Liga 1 de fotbal din România. Se pare că virusul din Wuhan continua să facă victime în Liga profesională de Fotbal din România.

Un arbitru principal din Liga 1 a fost confirmat cu coronavirus. Vorbim despre arbitrul profesionist de fotbal, Iulian Calin. Acesta a fost prezent pe teren la mai multe meciuri. Ultimul meci pe care acesta l-a condus a fost meciul dintre Academia Clinceni şi Sepsi. Nu este primul caz de persoană din Liga 1 infectată cu coronavirus.

Arbitrul Iulian Calin se afla, în prezent, în izolare

Conform reprezentanţilor Ligii Profesionale de Fotbal din România, arbitrul care a fost confirmat cu Coronavirus a fost deja izolat. Totuşi, unul dintre asistenţii cu care arbitrul a luat contact era delega, sâmbăta 4 iulie 2020, la mecul dintre FCSB-Botosani. Acesta a fost schimbat pentru ca, fiind contact direct, exista riscul să fie şi el infectat. Reprezentanţii LPF România au anunţat faptul că nu exista obligativitatea de a se opri programarea meciurilor de fotbal. Definiţia contactului direct este reprezentată de arbitrii de fotbal de dinainte să fie inclusa, asta pentru ca una dintre sarcinile arbitrilui este de a evita contactul cu vreun fotbalist şi evita împiedicarea defasurarii vreunei faze:

„Arbitrul este izolat. Unul dintre asistenţii de la Sepsi – Clinceni era delegat în seara asta, la FCSB – Botoşani. A fost schimbat. Momentan, se respectă programările iniţiale. Cât timp nu există o anchetă epidemiologică, care să se refere la un club de Liga 1, nu avem obligaţia să anulăm programările cluburilor în cauză. Dacă ne uităm la definiţia contactului direct, aceasta spune că trebuie să fi stat faţă în faţă, timp de 15 minute, la o distanţă de doi metri. Nu se întâmplă aşa ceva. Arbitrii tocmai asta fac, păstrează distanţa. De aceea se poziţionează în diagonală faţă de fază pentru a evita să încurce orice fază de joc şi singurul moment în care stau faţă în faţă cu jucătorii este acela în care acordă un cartonaş sau discută cu un jucător”, a declarat secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *