Prima pagină » Stiri si curiozitati » Al doilea Paraclisul Maicii Domnului. Ce reguli trebuie să cunoști pentru a citi textul rugăciunii

Al doilea Paraclisul Maicii Domnului. Ce reguli trebuie să cunoști pentru a citi textul rugăciunii

27 oct. 2022, 15:00,
în Stiri si curiozitati

În mod tradițional, credincioșii se roagă în fața icoanelor citind al doilea Paraclisul Maicii Domnului. Stând în fața icoanelor, creștinii ortodocși stau ca și cum ar fi în fața celor cărora li se adresează rugăciunea. Acesta poate fi Domnul Însuși, Maica Domnului, sfinții și îngerii.

În primul rând, atunci când citești al doilea Paraclis al Maicii Domnului este necesar să te rogi nu la icoană, ci la persoana reprezentată pe ea. Un altar nu este un produs magic și nici un idol. Înainte de a

icoana cu maica domnului

Paraclisul Sfintei Fecioare Maria de la Ierusalim se citește pentru suferință

ne ruga, fie că ne aflăm sau nu în fața unei icoane, este necesar să ne facem semnul crucii. Apoi se poate face o plecăciune. După care este necesar să citim textul rugăciunii. Acesta poate fi zis pe de rost sau dintr-o carte de rugăciuni, după care ne putem adresa Domnului, Fecioarei Maria sau unui sfânt cu propriile cuvinte. Desigur, este posibil să vă rugați cu propriile cuvinte, fără a recita rugăciuni speciale.

Al doilea Paraclisul Maicii Domnului. Cum este recomandat să te rogi

Atunci când vă rugați acasă, se recomandă să opriți televizorul, reportofonul și calculatorul, dacă în acel moment nu se transmite niciun serviciu religios sau rugăciune. În caz contrar, o emisiune poate distrage atenția de la comuniunea cu Dumnezeu. Este important să arăți decent atât acasă, cât și la biserică, atunci când te rogi. O apariție demnă vă va pune într-o stare de spirit corectă. Dacă doriți, puteți aprinde o lampă sau o lumânare atunci când citiți Paraclisul. Acesta începe cu următoarea rugăciune:

„Slavă Ție, Dumnezeul nostru, slavă Ție. Împărate ceresc, Mângâieto­rule, Duhul adevărului, Care pretutindenea ești și toate le îm­plinești, Vistierul bunătăților și dătătorule de viață, vino și Te sălășluiește întru noi, și ne curățește pe noi de toată întinăciunea și mântuiește, Bunule, sufletele noastre.”

icoana cu maica domnului

Este recomandabil să se stea în picioare atunci când se citește această rugăciune

Este recomandabil să se stea în picioare atunci când se citește această rugăciune, dar dacă cel care se roagă este bolnav, se poate sta jos sau chiar culcat. Desigur, îngenuncherea este, de asemenea, o opțiune.

Cânte Cântări are Paraclisul? Cu ce se încheie rugăciunea adresată Sfintei Fecioare Maria

Paraclisul Sfintei Fecioare Maria de la Ierusalim se citește pentru suferință, durere și depresie, pentru vindecarea de orbire, boli oculare și paralizie. Aceasta se mai citește pentru a scăpa de o epidemie, pentru izbăvirea de moartea animalelor, de foc, pentru relaxare și pentru scăpa de atacul dușmanilor.

icoana cu maica domnului

Înainte de a ne ruga, fie că ne aflăm sau nu în fața unei icoane, este necesar să ne facem semnul crucii

Canonul de rugăciune către Născătoarea de Dumnezeu conține Cântarea 1, 4, 6 și Condacul 3, Icosul și Apostolul. De asemenea, credincioșii rostesc și Evanghelia:

„Ajutorului omenesc nu ne încredința pe noi, Preasfântă Stăpână, ci primește rugăciunea robilor tăi, că nevoile ne cuprind și nu putem răbda săgetările diavolilor; acoperământ nu ne-am agonisit nicăieri unde să scăpăm noi, păcătoșii, pururea fiind biruiți; mângâiere nu avem afară de tine, Stăpâna lumii. Nădejdea și ajutătoarea credincioșilor, nu trece rugăciunile noastre, ci le fă de folos.”

După aceasta se citește Cântarea a 7, 8, 9. După care rugăciunea se încheie cu adresarea către Preacurata Născătoare de Dumnezeu.

„O, preamilostivă stăpâna mea, nu mă lepăda pe mine, nevrednicul, ci primește această puțină rugăciune a mea, din buzele mele cele întinate, și o du Fiului tău și Dumnezeului nostru, Care S-a născut cu trupul din tine spre mântuirea noastră; Care pentru noi, păcătoșii, S-a răstignit și S-a îngropat și a înviat a treia zi.”

Al doilea Paraclisul Maicii Domnului poate fi citit, de asemenea, în timpul calamităților și invaziilor dușmanilor, pentru înmuierea inimilor rele, adică împăcarea părților aflate în război. Mulți creștini citesc această rugăciune pentru protecție împotriva neplăcerilor și pentru vindecarea bolilor fizice și psihice.

icoana cu maica domnului

Atunci când vă rugați acasă, se recomandă să opriți televizorul, reportofonul și calculatorul, dacă în acel moment nu se transmite niciun serviciu religios sau rugăciune

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
21 decembrie 2024
21 decembrie 2024