Prima pagină » National » Al doilea dosar penal în scandalul Alexandru Cumpănașu! Este cercetat și pentru hărțuire, în urma unei plângeri depuse de mama unei minore

Al doilea dosar penal în scandalul Alexandru Cumpănașu! Este cercetat și pentru hărțuire, în urma unei plângeri depuse de mama unei minore

07 ian. 2021, 19:00,
Bianca Rebegea în National

Joi, 7 ianuarie, pe numele lui Alexandru Cumpănașu a mai fost deschis un dosar penal, de data aceasta pentru hărțuire. O femeie susține că bărbatul i-ar fi amenințat fiica.

Mama fetei a fost astăzi la Poliție și a depus plângere lui Alexandru Cumpănașu. Mai mult, femeia a făcut publică și discuția dintre ea și Cumpănașu.

Mama fetei: Sunt mama fetei despre care ați făcut un TikTok. Dumneavoastră…

Alexandru Cumpănașu: Nesimțita aia care spune despre mine că eu merg pe stradă și fac cu ochiul la fetițe de 10 ani?

Mama fetei: Nu vă permit să îmi jigniți fiica.

Alexandru Cumpănașu: Eu nu vă permit. Vă fac plângere penală. Așa sunteți educată și învățată să spuneți despre mine? Nu vă e rușine? Luați-vă copila și învățați-o să vorbească! O nesimțită de puștoaică și spune că eu…

Mama fetei: Vă rog să vă controlați limbajul.

Alexandru Cumpănașu: Să vă controlați dumneavoastră și fata și limbajul!

Mama fetei: Să nu îmi mai amenințați copilul!

Alexandru Cumpănașu: Va merge la școala de corecție, dacă nu știe să vorbească. Cu ce drept insunuează că eu sunt pedofil?

Mama fetei: Nu a insinuat nimeni. Dumneavoastră ați spus. Ne vedem la Parchet!”

În aceste momente, fata hărțuită este audiată.

Anchetă la Jandarmerie pe numele lui Alexandru Cumpănașu

Mai mult, pe lângă cele două dosare penale, este acum și anchetă la Jandarmedie pe numele lui Alexandru Cumpănașu, pentru că acesta ar fi beneficiat de paza acestei instituții în septembrie 2019.

„Se fac verificări de către corpul de control al Ministerului de Interne la Jandarmerie. Vorbim despre verificări, pentru a se vedea dacă au fost nereguli în ceea ce privește abordarea acestei protecții de care a beneficiat Alexandru Cumpănașu. În 2019, ne aducem cu toții aminte de perioada Caracal, atunci când Alexandru Cumpănașu a spus faptul că este amenințat, în așa fel încât i s-a acordat personal specializat din partea Jandarmeriei, care l-a protejat în perioada aceea.

De altfel, se verifică și dacă a beneficiat de un autoturism, asta după ce  Curtea de Contură a declarat, la rândul său, o investigație cu un raport în august 2020, în care se stipula faptul că s-a făcut un prejudiciu de 400.000 în bugetul Jandarmeriei, ca urmare a protecției, care i s-a asigurat lui Alexandru Cumpănașu.”, se arată la Antena 3.

În 30 august 2019, ministrul interimar de Interne de la acel moment, Mihai Fifor, susținea că ministerul îi oferă protecție lui Alexandru Cumpănașu pentru că a acesta ar fi fost amenințat în contextul crimelor de la Caracal. Aceasta ar fi fost baza legală pentru protecția oferită de ministerul de Interne

„Orice persoană din România care face dovadă că este ameninţată, că are viaţa pusă în pericol poate primi protecţia statului”, a precizat Fifor la acel moment.

Nu a fost deschis un dosar penal în privința presupuselor amenințări

Potrivit informațiilor din vremea respectivă, nu există un dosar penal care să ateste presupusele amenințări. Cu toate acestea, Ministerul de Interne a oferit protecție lui Alexandru Cumpănașu. Astfel, el a avut o gardă de corp, din partea Brigăzii speciale de intervenție a Jandarmeriei. Mai mult, s-a deplasat cu un automobil de lux Volkswagen Touareg pus la dispoziție de Ministerul de Interne.

Timp de trei luni, Alexandru Cumpănașu s-a plimbat escortat de jandarmi, MAI cheltuind în această perioadă 400.000 de lei.

Informația menționată apare şi într-un raport al Curţii de Conturi, întocmit după un control la Jadarmeria Română în vara anului trecut. Pentru verificări suplimentare, acest raport a fost trimis de Curtea de Conturi la MAI în decembrie 2020.

În aceste momente, actualul ministru de Interne a decis să trimită Corpul de Control la Jandamerie pentru a verifica în baza căror norme, a cărei legi, a primit Alexandru Cumpănaşu protecţie din partea Jandarmeriei la acea vreme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`