Prima pagină » Editorial » Ajutor pentru Ucraina „sub acoperire”
Ajutor pentru Ucraina „sub acoperire”

Ajutor pentru Ucraina „sub acoperire”

20 iul. 2024, 16:40,
Sorin Rosca Stanescu, în Editorial

Deputatul Dumitru Coarnă, utilizându-și această calitate, îi adresează Ministrului Apărării o întrebare care are valoarea unei interpelări. Îi solicită acestuia să confirme sau să infirme informațiile care circulă, conform cărora într-o fabrică din Germania, din Nürnberg, sunt pregătite mari cantități de rații militare destinate Ucrainei dar care poartă etichete din care reiese că acestea ar fi fost ambalate în România.

Informația la care se referă deputatul Dumitru Coarnă, dacă se confirmă, este năucitoare. Dacă România dorește să ajute armata ucraineană și în acest sens ar fi pregătit și expediat sute de tone de rații militare, ar putea să o facă în nume propriu. Aparent nu există niciun motiv ca această amplă operație să se desfășoare sub acoperire. Pe de altă parte, dacă Germania este adevăratul donator, din nou nu există niciun motiv cât de cât logic ca generozitatea Berlinului să fie mascată sub forma unor etichete românești.

Evident, sunt necesare explicații asupra acestui subiect. Iar Ministrul Apărării nu are încotro. Unei interpelări trebuie să i se dea în mod obligatoriu în cel mai scurt timp un răspuns.

Postăm mai jos textul integral al interpelării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *