Prima pagină » Local » Ajutor important pentru liceeni ieșeni care visează să ajungă la UMF Iași. Platforma GinaMed facilitează pregătirea pentru admitere

Ajutor important pentru liceeni ieșeni care visează să ajungă la UMF Iași. Platforma GinaMed facilitează pregătirea pentru admitere

23 apr. 2022, 02:02,
Ana Crețu în Local

Platforma educațională GinaMed are scopul de a facilita pregătirea pentru admiterea la Universitățile de Medicină și Farmacie din România. Liceenii ieșeni pot utiliza platforma gratuit, iar procesul de învățare poate fi mult mai simplu și eficient. Inițiatoarea aplicației este fostă liceană, studentă, președinte de asociație de studenți, doctorandă, rezidentă și asistent universitar în cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, București

GinaMed valorifică inovația în învățare pentru a îmbunătăți pregătirea liceenilor doritori să studieze în domeniul medical. Astfel, platforma GinaMed funcționează pentru a crea viitori studenți mai bine pregătiți, încrezători în forțele proprii și care își ating potențialul maxim în ziua examenului de admitere. Platforma GinaMed nu este dedicată pregătirii pentru sesiunile de la medicină. Elevii pot primi o pregătire eficientă din materialele pe care le pun la dispoziție profesorii de specialitate.

platforma ginamed teste grila

GinaMed valorifică inovația în învățare pentru a îmbunătăți pregătirea liceenilor doritori să studieze în domeniul medical

Cum a fost creată platforma GinaMed: „Punctul de plecare a fost interesul meu pentru procesul didactic”

aplicatia ginamed descarcata pe telefon

:Platforma educațională GinaMed are scopul de a facilita pregătirea pentru admiterea la Universitățile de Medicină și Farmacie din România

Reporterii BZI au aflat de la inițiatoarea platformei, doctor în științe farmaceutice și freelancer dedicat îmbunătățirii procesului de învățare, Gina Lupașcu, cum a apărut ideea de a face o astfel de platformă.

„Punctul de plecare a fost interesul meu pentru procesul didactic pe care l-am valorificat anterior ca asistent universitar și am vrut să-l extind. La acesta s-a adăugat și dorința de a integra inovația în învățare, oferind acces rapid la toată informația necesară, organizată astfel încât să faciliteze procesul de învățare. De asemenea, platforma depășește orice distanță fizică și oferă acces de oriunde celor interesați de pregătirea admiterii la facultățile de medicină”, a declarat Gina Lupașcu.

Până în acest moment, platforma GinaMed se adresează celor care doresc să se pregătească pentru examenul de admitere la orice universitate de medicină și farmacie din România. Perspectivele de viitor vizează utilizarea ei în pregătirea pentru examenul național de rezidențiat. Pentru că aplicația abia a fost, lansată numărul utilizatorilor este în continuă creștere.

„Platforma GinaMed a fost lansată pe data de 30.03.2022, iar după 20 de zile sunt peste 300 de utilizatori activi, care au parcurs peste 13.000 de întrebări de tip grilă. Zilnic apar utilizatori noi care confirmă utilitatea platformei în pregătirea pentru examenul de admitere”, a menționat inițiatoarea platformei.

platforma online de pregatire pentru admiterea de medicina

Din cei peste 300 de utilizatori activi, care au parcurs peste 13.000 de întrebări de tip grilă. Zilnic apar utilizatori noi care confirmă utilitatea platformei

Cum poate primi un ajutor potrivit cel care se pregătește de admitere la Medicină

studenti la medicina

Elevii ieșeni pot utiliza platforma gratuit, iar procesul de învățare poate fi mult mai simplu și eficient

Facilitățile platformei GinaMed pot fi accesate gratuit. Platforma a fost construită cu scopul de a oferi utilizatorului toate instrumentele necesare pregătirii sale pentru examenul de admitere. Astfel, utilizatorul are acces la cursuri, grile a căror răspunsuri corecte sunt justificate imediat cu pasaje din cursurile corespunzătoare, precum și posibilitatea de a se înscrie la meditații.

În viitor, platforma GinaMed va permite și participarea la simulări periodice. Acestea au rolul de a simula condițiile de examen și,  în funcție de rezultat obținut, utilizatorul identifică nivelul de pregătire.

„Pentru o foarte bună pregătire pentru examenul de admitere a viitorilor studenți, eu promovez un proces de învățare organizat, continuu, bazat pe conexiuni și înțelegerea informației, repetarea ei și evaluarea constantă prin teste. Sunt câteva practici dependente una de cealaltă care, odată respectate de candidați înainte de examenul de admitere, le vor asigura un loc fruntaș în clasament. În plus, în cursul perioadei de pregătire vor deprinde abilități sănătoase de a învăța pe care le pot valorifica și în timpul facultății”, a menționat Gina.

Platforma GinaMed nu este dedicată pregătirii pentru sesiunile de la Medicină. Elevii pot primi o pregătire eficientă din materialele pe care le pun la dispoziție profesorii de specialitate.

„Din experiența mea, consider că domnii profesori universitari pun la dispoziție materiale mai mult decât suficiente pentru a asigura o bună pregătire pentru sesiune”, a precizat Gina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *