Prima pagină » Local » Ajutor financiar lunar pentru refugiații din Ucraina! Ce sumă se acordă prin intermediul Serviciului Voluntar de Ambulanță Iași

Ajutor financiar lunar pentru refugiații din Ucraina! Ce sumă se acordă prin intermediul Serviciului Voluntar de Ambulanță Iași

03 mai 2022, 02:00,
Andreea Andrei, în Local

Serviciul Voluntar de Ambulanță și „Action contre la Faim” oferă persoanelor din Ucraina care stau în Iași ajutor financiar lunar dacă se încadrează cerințelor impuse. Suma alocată lunară este de 110 euro.

Până la momentul actual, 39 de persoane care au fugit de războiul din Ucraina au beneficiat de ajutor financiar lunar din partea „Action contre la Faim” în colaborare cu Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași. Persoanele care doresc să beneficieze trebuie să îndeplinească anumite condiții

o foaie cu un card de debit pentru ucraineni

Suma oferită lunar este de 110 euro pe lună

Ajutor financiar lunar pentru ucraineni

 mai multi refugiati ucraiuneni si un tanc in fundal

Recent au fost evacuați mai mulți civili din Mariupol

Persoanele care au fugit de războiul din Ucraina pot beneficia de suma de 110 euro pe lună. Aceștia trebuie să fie de cel puțin o săptămână pe teritoriul României, să fie cazați în unul dintre centrele aprobate de Inspectoratul de Situații de Urgență Județean (ISUJ) Iași, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași sau să aducă dovada cazării cu contract declarat la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

„39 de persoane au beneficiat până acum de ajutorul financiar oferit de către «Action contre la Faim» (France) în colaborare cu Serviciul Voluntar de Ambulanță. Din data de 22 aprilie 2022 au fost distribuite 13 carduri tip MasterCard prin intermediul căruia 39 de refugiați beneficiază de un ajutor financiar în valoare de 110€/lună. Reamintim faptul că, începând cu data de 22.04.2022, «Action Contre La Faim» în colaborare cu Serviciul Voluntar de Ambulanță va începe programul de susținere financiară a refugiaților de pe raza județului Iași. Astfel, vor fi distribuite carduri de debit către refugiați, după o analiză atentă a situației acestora de către o echipă special instruită în acest scop.Suma primită de către familia declarată eligibilă este de 110 euro/membru de familie”, a transmis Marius-Grațian Benchea, director general la Serviciul Voluntar de Ambulanță.

colaj poze centre de refugiati ucraina

La Iași s-au deschis mai multe centre pentru refugiați în faza incipientă a războiului

Refugiații trebuie să îndeplinească niște condiții pentru a primi bani

 mai multi civili pe locul unui fost atac

În urma bombardamentelor rusești rămâne doar prăpăd pe străzile orașelor ucrainene

Refugiații ucraineni trebuie să rămână cel puțin 3 luni în România și, de preferat, în județul Iași. Au prioritate pentru acordarea ajutorului financiar familiile care au în componență persoane cu dizabilități. De asemenea, au prioritate persoanele care sunt cazate în centrele acreditate de instituțiile de stat.

Sunt aproape 70 de zile de la izbucnirea războiului și, deși forțele armate de la Kiev țin piept atacurilor din partea Rusiei, tot mai multe persoane ajung să fugă efectiv din fața tancurilor. Recent, au fost evacuați mai mulți civili din orașul Mariupol, chiar și din partea pe care armata rusă o controlează. În pretextul acestui război, Rusia încearcă să declanșeze un conflict și în regiunea autonomă din Republica Moldova, Transnistria.

Au migrat foarte multe persoane din Ucraina în România. La Iași, sunt deschise mai multe centre în care aceștia primesc gratuit cazare, masă și strictul necesar. „Action contre la Faim” ( Franța) și Serviciul Voluntar de Ambulanță oferă un ajutor financiar lunar per membru de familie, pentru care au întâietate familiile care au persoane cu dizabilități sau copii, de asemenea se caută persoane care doresc să rămână în Iași minim 3 luni.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *