Prima pagină » Local » Ajutor! Bagajul unuia dintre românii răniţi grav în accidentul din Bulgaria, înmânat unui ieşean pentru a fi adus acasă. Persoana în cauză a fost găsită – UPDATE

Ajutor! Bagajul unuia dintre românii răniţi grav în accidentul din Bulgaria, înmânat unui ieşean pentru a fi adus acasă. Persoana în cauză a fost găsită – UPDATE

10 aug. 2022, 14:02,
în Local

Luni, 8 august 2022, un alt accident rutier grav a avut loc în Bulgaria, unde au fost implicaţi 6 români. Doi dintre aceştia au fost răniţi grav şi transferaţi la un spital din apropiere pentru a li se acorda îngrijiri medicale. A fost necesară internarea lor după ce au intrat în comă.

UPDATE: Persoana în cauză a fost găsită!

Știre inițială

Bagajul unuia dintre românii implicaţi în incidentul nefericit a fost înmânat unei persoane care se afla într-un autoturism înmatriculat în Iaşi pentru a fi adus acasă. Un apropiat al lui George C., membru al Ansamblului folcloric Plaiuri Băcăuane a cerut ajutorul ieşenilor pentru a-i găsi lucrurile.

„În data de 08 August cineva apropiat a avut accident în Kremena, Bulgaria, iar în urma accidentului a fost necesară spitalizarea! Acesta a dat bagajul unei persoane cu autoturism înmatriculat în Iași pentru a fi adus acasă; am rugămintea de a mă ajuta cu identificarea persoanei respective. Vă rog să îmi scrieți dacă aveți detalii sau cunoaşteţi persoane din Iași care s-au întors din Bulgaria în data de 08 August. Mulţumesc!”, a transmis apropiatul bărbatului implicat în accidentul rutier grav din Bulgaria.

La scurt timp după producerea incidentului auto, MAE a informat că autorităţile locale bulgare au deschis o anchetă pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs accidentul.

Accident rutier grav în Bulgaria. Șase români implicați

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat luni, 8 august 2022, faptul că în jurul ore 13.30, în Bulgaria, intre localităţile Tsarichino şi Kremena s-a produs un accident rutier grav. Au fost implicate trei autoturisme, dintre care două înmatriculate în România.

Doi români din patru au fost răniţi grav, doi ucraineni au murit, iar copilul lor se zbătea între viaţă şi moarte.

„Potrivit datelor preliminare comunicate de către autorităţile locale, în urma accidentului, două persoane de cetăţenie română au fost rănite, iar alte două persoane, de altă cetăţenie, au decedat. În accident au mai fost implicaţi alţi patru cetăţeni români, care nu au suferit leziuni sau alte vătămări”, a precizat MAE.

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a trasnmis ca romanii au fost internaţi în unitatea medicală bulgara, unde sunt monitorizaţi şi îngrijiţi.

„Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă menţine legătura cu Ambasada României în Bulgăria, respectiv cu echipa medicală bulgară din unitatea spitalicească unde cele două persoane de cetăţenie română sunt internate, pentru a monitoriza evoluţia acestora din punct de vedere medical, în vederea planificării unei eventuale preluări şi transport către România, pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impun acestora”, a transmis DSU.

De asemenea, până în prezent, conform MAE la nivelul misiunii diplomatice nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară din partea familiei persoanelor afectate. Personalul consular efectuează, totodată, demersurile necesare pentru identificarea şi notificarea familiilor din România ale persoanelor rănite în urma accidentului.

Din păcate, cu o zi înainte de acest incident auto a mai avut loc unul, tot în Bulgaria. Acesta s-a soldat cu patru morţi, dintre care trei români. În autocar se aflau 18 conaţionali şi 7 turci. Persoanele rănite au fost internate la Spitalul Floreasca din București, după ce au fost preluate cu mai multe elicoptere SMURD. Ceilalți pasageri care nu au suferit răni au fost transportați în România cu un alt autocar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *