Prima pagină » Local » Ajutoarele pentru refugiații ucraineni, mutate din corturile Primăriei Iași – VIDEO

Ajutoarele pentru refugiații ucraineni, mutate din corturile Primăriei Iași – VIDEO

03 mart. 2022, 14:44,
în Local

În urmă cu puțin timp, reprezentanții Primăriei Iași au mutat ajutoarele primite de la ieșeni din corturile instituției, în cortul de la Centrul Tehnologic Regional, din zona CUG, administrat de primăriei.

 

Campania umanitară „Ajutoare pentru refugiații din Ucraina”

În cursul zilei de astăzi, 3 martie 2022, a început încărcarea produselor primite de la ieșeni în cadrul campaniei umanitare „Ajutoare pentru refugiații din Ucraina” și depozitate în spațiile Direcției de Asistență Socială din șoseaua Națională în camioanele Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Iași. Zilele următoare, în coordonare cu Departamentul pentru Situații de Urgență și cu celelalte instituții ale statului, aceste camioane, alături de mijloace de transport ale municipalității vor pleca spre Vama Siret ori spre un alt punct în care sunt adăpostiți refugiații care au nevoie de ajutor.

„Ieșenii s-au mobilizat exemplar pentru a veni în sprijinul refugiaților de război din Ucraina. În doar câteva zile s-au strâns tone întregi de alimente, mii de pături, zeci de mii de produse de strictă necesitate. De asemenea, mulți ieșeni s-au oferit să găzduiască femei cu copii și persoane în vârstă din țara vecină.

Îmi exprim întreaga recunoștință față de ieșeni pentru această extraordinară dovadă de solidaritate cu un popor greu încercat, victimă a unei agresiuni militare din partea Rusiei care ne aduce aminte, din păcate, de ororile celui de-al doilea război mondial.

Dragi ieșeni, doar împreună putem trece peste aceste vremuri grele! Vă mulțumesc din inimă!”, a transmis primarul Mihai Chirica.

De asemenea, reamintim că la Iași se vor ridica primele corturi pentru refugiaţii din Ucraina, la Stadionul Tineretului din zona abator. Vor fi ridicate nu mai puţin de 30 corturi 5×5 și 3 corturi 12×8 pentru 201 persoane. Durata maximă de montare este de 8 ore, iar acestea vor fi amplasate pe o arie desfășurată între 1800 și 2500 de mp.

Totodată, menționăm faptul că la data de 02.03.2022 între orele 00.00 – 23.59, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni au intrat în total 1.174 de autoturisme, 5.267 persoane, din care 2.630 ucraineni.

Feroviar au intrat în total 198 de persoane, din care 104 ucraineni, în 2 trenuri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *