Prima pagină » Actualitate » Ajutoare de urgență trimise în județul Galați după fenomenele hidrometeorologice severe – VIDEO
Ajutoare de urgență trimise în județul Galați după fenomenele hidrometeorologice severe - VIDEO

Ajutoare de urgență trimise în județul Galați după fenomenele hidrometeorologice severe – VIDEO

14 sept. 2024, 21:46,
în Actualitate

Ajutoare de urgență constând în alimente, construcții modulare și articole necesare au fost trimise în județul Galați, în urma fenomenelor hidrometeorologice severe. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat scoaterea acestora din rezervele de stat, transportul fiind asigurat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și alte instituții. Ajutorul va sprijini persoanele afectate, oferind condiții minime de trai.

„Urmare a fenomenelor hidrometeorologice produse în județul Galați, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat HCNSU nr. 24, prin care se propune Guvernului României scoaterea de la rezervele de stat a unor construcții ușoare din elemente modulare (pentru cazare), articole de cazarmament, apă și alimente în vederea acordării ca ajutor umanitar intern de urgență, cu titlu gratuit, unităților administrativ-teritoriale din județul Galați pentru asigurarea condițiilor minime de trai persoanelor afectate de fenomenele hidrometeorologice.

 

Totodată, a fost abilitat Departamentul pentru Situații de Urgență să solicite Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale scoaterea de la rezervele de stat, a unor cantități suplimentare de produse și materiale și/sau a unor noi categorii de produse și materiale, pe baza analizei efectuate la nivelul județului Galați, în vederea acordării ca ajutor umanitar intern de urgență, cu titlu gratuit, unităților administrativ-teritoriale afectate.

De menționat este că transportul materialelor și produselor menționate mai sus se efectuează cu mijloace de transport din dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Ministerului Apărării Naționale, Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale și, la nevoie, cu mijloace de transport aparținând unor operatori economici specializați contractați de A.N.R.S.P.S.

Situația defalcată a mijloacelor din dotarea IGSU care vor transporta materiale din depozitele ANRSPS, către județul Galați, se prezintă astfel:

 

•⁠ ⁠20 de autocamioane (5 de la ISU B-IF, 3 ISU DB, 2 ISU GR, 2 ISU TR, 3 ISU AG, 3 ISU IL, 2 ISU OT ) și un ansamblu rutier, format din cap tractor și semiremorcă (tir) de la ISU CT, vor prelua materialele de la depozitul ANRSPS din județul Ilfov.

•⁠ ⁠7 ansambluri rutiere, formate din cap tractor și semiremorcă (2 USISU Ciolpani, 2 ISU IS, 2 ISU MS, 1 ISU CJ), vor prelua materiale de la depozitul ANRSPS din județul Bacău.

Totodată, o automacara din cadrul USISU Ciolpani, va încărca mai multe containere igienice de la ISU Prahova, urmând ca aceasta să se deplaseze în județul Galați.

De asemenea o altă automacara, de la ISU Vrancea, se va deplasa la depozitul ANRSPS din județul Bacău, în vederea încărcării materialelor puse la dispoziție.

Ajutoarele trimise în județul Galați constau în peste 400 de tone de alimente de primă necesitate (conserve, cașcaval, apă, zahăr etc.), dar și construcții modulare pentru cazare, grupuri sanitare, saci de dormit, perne, pături, saltele, așternuturi etc.”, au transmis autoritățile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *