Prima pagină » Economic Local » AJPIS, AJOFM, ITM și Casa Județeană de Pensii sunt în grevă de avertisment. Ce se întâmplă cu activitatea cu publicul – GALERIE FOTO, UPDATE

AJPIS, AJOFM, ITM și Casa Județeană de Pensii sunt în grevă de avertisment. Ce se întâmplă cu activitatea cu publicul – GALERIE FOTO, UPDATE

22 nov. 2023, 02:00,
Sismanovic Aleksandra, în Economic Local

Astăzi, 22 noiembrie 2023, instituțiile care fac parte din cadrul Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii (FSMM), Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție (AJPIS), Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), Inspectoratul Teritorial de Muncă Iași (ITM) și Casa Județeană de Pensii Iași, sunt în grevă de avertisment

UPDATE: Greva angajaților a început la ora 08.00.

Revendicările pot fi consultate aici: Notificare AJPIS și Adresa CSDR.

Știre inițială

În baza rezultatelor referendumului organizat în rândul membrilor de sindicat, s-a hotărât desfășurarea grevei de avertisment în instituțiile unde există membri ai F.S.M.M, în intervalul orar 08:00-10:00.

Începând din data de 27 noiembrie 2023, se va declanșa greva generală în instituțiile în care membrii de sindicat afiliați federației noastre și-au exprimat, în scris, opțiunea de declanșare a grevei generale.

Care sunt revendicările?

Angajații instituțiilor din Iași care au intrat astăzi în grevă de avertisment cer salarii egale cu ale celor din alte instituții (ANAF, sănătate, APIA etc). Aceștia susțin că există diferențe considerabile între aceștia și colegii din aceeași familie ocupațională „Administrație”.

„Precizăm că în tot acest timp convenit de două luni, pentru colegi din aceeași familie ocupațională au fost identificate și adoptate acte normative menite să le suplimenteze veniturile. Solicităm ferm ca și pentru noi, angajații instituțiilor Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, să fie adoptate măsuri imediate. Cerem respect și tratament echitabil din partea guvernanților și a factorilor decizionali. Soluționarea imediată a acestei discrepanțe și asigurarea unei remunerări corespunzătoare contribuției noastre la societate constituie o necesitate imperioasă. Dorim eliminarea inechităților salariale generate de clasa politică“ , se arată în documentul privind revendicările angajaților care sunt în grevă.

Plata orelor suplimentare și condiții optime de muncă, printre revendicări

De asemenea, angajații nemulțumiți sunt în grevă pentru că cer condiții de muncă optime și solicită asigurarea unui mediu de lucru sănătos și sigur, însoțit de alocarea resurselor adecvate pentru desfășurarea activităților în condiții normale. Aceștia se mai plâng de deficitul de personal și solicită alocarea unui personal suficient pentru a face față volumului de muncă.

Blocarea ocupării posturilor, decizia de anulare a posturilor vacante au condus la o suprasolicitare a personalului existent în instituții, care este nevoit să facă față activităților mult peste medie într-un program normal de lucru, de 8 ore. Funcționarii publici cer și plata orelor suplimentare. Recent, pe 7 noiembrie 2023, a avut loc un protest la Casa Județeană de Pensii Iași. În jur de 40 de persoane, din cei 90 de angajați ai Casei de Pensii Iași, au protestat în fața instituției. Aceștia sunt nemulțumiți de salariile mici și cer alinierea pe grila de salarizare a grilei Casei Naționale de Pensii.

Funcționarii publici solicită asigurarea stabilității locurilor de muncă pentru angajații Ministerului Muncii și Solidarității Sociale împreună cu o analiză menită să asigure o dimensionare corectă, astfel încât activitatea să se desfășoare în condiții normale de lucru. Printre cerințe se află și dorința de asigurare a aplicațiilor informatice în vederea susținerii activității, aplicații care să satisfacă toate cerințele legislative din domeniul de activitate, aplicații cu un timp de răspuns ridicat, software compatibil cu echipamente fiabile. De asemenea, și adaptarea reglementărilor la nevoile actualelor realități este una dintre cerințele protestanților.

În urmă cu 3 luni, la data de 16 august 2023, s-a desfășurat o manifestație de protest. Angajații din cadrul Agenției Judeţene pentru Plăți şi Inspecţie Socială din Iaşi şi din alte oraşe ale României au ieşit în stradă.

AJPIS, AJOFM, ITM și Casa Județeană de Pensii sunt în grevă de avertisment, iar funcționarii publicii își cer revendicările.

Comentarii
  • Panainte Georgiana

    Dupa ce in general sunt niste frecatori de menta, acum nu le mai convin salariile.
    Bugetarii astia nu au un gram de bun simt fata de restul cetatenilor Romaniei.

  • „AJPIS, AJOFM, ITM și Casa Județeană de Pensii sunt în grevă de avertisment”

    BAAAA!!! astia cand ies la pensie iau >4000 lei pe luna in mana, nu 1200 lei ca unu care a lucrat la CAP si si-a rupt oasele si spatele cu muncile agricole unde a prins toate conditiile meteo. nu au stat la caldurica la birou ca astia din AJPIS, AJOFM, ITM și Casa Județeană de Pensii

  • Cred ca ar fi timpul sa lucreze si ei la privati 8 ore/zi si sa lase locurile libere pentru tinerii absolventi de facultate, sunt mai rapizi si nusunt asa plini de sine , cat despre calculator cu siguranta mai bine pregatiti.

  • Cred ca ar fi timpul sa lucreze si ei la privati 8 ore/zi si sa lase locurile libere pentru tinerii absolventi de facultate, sunt mai rapizi si nusunt asa plini de sine , cat despre calculator cu siguranta mai bine pregatiti.

  • Ce sa discutăm, vor salarii mari! Păi, deja le au pt că s funcționari publici. Mergeți la privat să vedeți cât câștigă sau chiar la stat da întrebați personalul contractual care are salariul la jumătate în comparație cu aceștia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *