Prima pagină » Economic Local » AJOFM Iași organizează cursuri de reconversie profesională, în luna noiembrie 2024
AJOFM Iași organizează cursuri de reconversie profesională, în luna noiembrie 2024

AJOFM Iași organizează cursuri de reconversie profesională, în luna noiembrie 2024

25 oct. 2024, 02:00,
Raluca COSTIN în Economic Local

AJOFM Iași organizează cursuri de reconversie profesională, în luna noiembrie 2024, pentru diverse meserii. La nivel național, se vor derula 93 de programe de formare profesională pentru un număr de 1.424 persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite.

Ieșenii șomeri înregistrați la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) se pot înscrie la cursurile derulate de instituție, în luna noiembrie 2024. Programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum: bucătar, lucrător comercial, frizer, personal competenţe de comunicare în limba română, coafor, competenţe digitale de utilizare a tehnologiei informaţiei ca instrument de învăţare şi cunoaştere, îngrijitoare bătrâni la domiciliu, inspector în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, manichiurist, operator introducere validare şi prelucrare date. În fiecare an, peste 700 de persoane din Iași au urmat aceste cursuri și au primit o diplomă recunoscută la nivel internațional.

AJOFM Iași organizează cursuri de reconversie profesională

Cei care vor să se înscrie la aceste cursuri pot solicita informații de la specialiștii AJOFM Iași. Cursurile durează 3 luni, atât proba teoretică, cât și cea practică, iar diploma obținută de cei care fac reconversie profesională este recunoscută la nivelul Uniunii Europene. Cele mai multe persoane care au făcut cursurile de reconversie profesională în Iași au obținut diplome de frizer, coafeză, bucătar, electrician sau specialist în resurse umane.

Sute de ieșeni care și-au căutat un loc de muncă la începutul acestui an s-au angajat cu ajutorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM). Pentru integrarea pe piața muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, înregistrate în baza de date a AJOFM Iași, beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr. 76/2002, privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, modificată și completată.

Peste 1.000 de locuri de muncă, disponibile în Iași

În total, sunt disponibile 1.019 locuri de muncă vacante, cele mai multe în domeniile construcții și servicii. Atât persoanele cu studii medii, cât și cele cu studii superioare pot să se angajeze în Iași. Persoanele care au diplomă de liceu se pot angaja la Eurotel Electronic Systems SRL ca tehnician pentru sisteme de detecție, supraveghere video și control acces studii liceale. De asemenea, C.T Prestator SRL angajează tehnician electromecanic, iar Map Admin Trate angajează agent pentru curățenie clădiri și mijloace de transport. Angajatorii au rămas fără personal și au nevoie de muncitori calificați și necalificați, în domeniul construcțiilor. Construcții Hidrotehnice SA Iași și Tech Confort SRL angajează dulgheri, iar Das SRL, Conest SA, Inbit SRL și RC Beton Bau SRL au nevoie de dulgheri restauratori.

Firmele de construcții din Iași au nevoie și de electricieni. Universal Service, C.T Prestator SRL, Imeco SRL, Das SRL, Invest Company SRL angajează electricieni cu studii medii și cu experiență. Construcții Hidrotehnice SA, Romtec Europa SRL, Tech Confort SRL, Victoria Hominis Deo SRL angajează electricieni. AJOFM Iași organizează cursuri de reconversie profesională, în luna noiembrie 2024, pentru diverse meserii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
26 octombrie 2024
26 octombrie 2024