Prima pagină » Economic Local » AJOFM Iași a organizat Bursa Locurilor de Muncă pentru persoanele din Penitenciarul Iași
AJOFM Iași a organizat Bursa Locurilor de Muncă pentru persoanele din Penitenciarul Iași

AJOFM Iași a organizat Bursa Locurilor de Muncă pentru persoanele din Penitenciarul Iași

29 mai 2024, 13:30,
în Economic Local

În data de 24.05.2023 AJOFM Iaşi în parteneriat cu Penitenciarul Iaşi a organizat Bursa Locurilor de Muncă pentru persoanele private de libertate, în cadrul Programului de pregătire pentru liberare (PROLIB).

Scopul acestei acţiuni a constat în asigurarea creşterii şi diversificarea competenţelor profesionale ale persoanelor condamnate în vederea facilitării integrării sau reintegrării acestora pe piaţa muncii după punerea în libertate.

Evenimentul s-a desfăşurat la sediul ALOFM Iaşi cu persoanele condamnate repartizate la regim deschis care urmează să fie puse în libertate, în vederea premiselor pentru acordarea asistenţei post-detenţie.

La bursă au participat 10 persoane private de libertate şi 2 agenți economici din domeniul construcțiilor. Au fost oferite 42 locuri de muncă în meserile de instalator tehnico-sanitare și de gaze, sudor, zidar roșar tencuitor, electrician în construcții, dulgher, lăcătuș confecții metalice.

Organizarea acestor acţiuni este necesară, cunoscut fiind faptul că societatea manifestă o anumită reticenţă în a credita ideea că o persoană care a executat pedepse privative de liberatate  poate fi reeducată şi resocializată.

Programele şi activităţile socio-educative precum şi cele de reintegrare desfăşurate în Penitenciar nu au finalitatea dorită dacă participanţii la viaţa civilă nu încurajează şi sprijină reintegrarea acestor persoane în societate, astfel încât să se limiteze riscul de excluziune socială precum şi posibilitatea ca faptele care au atras starea de detenţie să se repete.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`