Prima pagină » Economic Local » AJOFM Iași a făcut publice aproape 1000 de locuri de muncă! Unde se pot angaja ieșenii cu studii superioare
AJOFM Iași a făcut publice aproape 1000 de locuri de muncă! Unde se pot angaja ieșenii cu studii superioare

AJOFM Iași a făcut publice aproape 1000 de locuri de muncă! Unde se pot angaja ieșenii cu studii superioare

25 aug. 2022, 02:00,
Codruța Șoroagă, în Economic Local

În intervalul 24 august-31 august 2022, ieșenii au la dispoziție 996 de locuri de muncă. Din totalul de posturi vacante, 818 sunt destinate ieșenilor cu studii medii, timp în care pentru ieșenii cu studii superioare sunt puse la dispoziție 178 de locuri de muncă. În ultimele trei luni, se observă că firmele ieșene au ceva mai multă nevoie de personal cu studii superioare

Din totalul de posturi vacante, 349 de locuri sunt destinate persoanelor care doresc să activeze în sectorul serviciilor. În acest interval, sunt vacante și 65 de posturi în domeniul confecțiilor. În schimb, în construcții sunt vacante 432 de locuri de muncă, în acest domeniu fiind în permanență foarte multe posturi libere. În industrie sunt vacante 137 de locuri de muncă, în domeniul sănătății și al asistenței sociale fiind 13.

818 posturi vacante pentru persoanele cu studii medii

Persoanele cu studii medii care sunt în căutarea unui loc de muncă pot alege dintre cele 818 posturi vacante în perioada 24-31 august 2022. Ieșenii pot să-și găsească cu ușurință un loc de muncă în domeniul serviciilor, deoarece 6 firme ieșene, Gelas Media SRL, Hotel Orizont SRL, Master Club Excellence SRL, Micul Verde SRL, My Food Solutions SRL și Relansgabi SRL doresc să angajeze ajutor de bucătar. Hotel Orizont SRL dorește să angajeze și ajutor de ospătar. În schimb, Relansgabi SRL vrea să angajeze în perioada imediat următoare și barman. Gelas Media SRL are vacant un post de brutar. Pentru acest post studiile și experiența nu sunt necesare.

Trei firme ieșene, Hotel Orizont SRL, Micul Verde SRL și Relansgabi SRL, au nevoie și de bucătari. Șanse mari de angajare au și persoanele care își doresc să ocupe postul de cameristă hotel, 3 hoteluri din Iași, Hotel Orizont SRL, Hotel Terra Iași SRL și Inproiect SRL, având posturi vacante. În perioada 24-31 august 2022, sunt vacante și 3 posturi de cofetar, Home Cake SRL, Micul Verde SRL și Mirrobello Dolce SRL dorind să facă angajări. Persoanele care doresc să ocupe postul din cadrul Mirrobello Dolce SRL trebuie să aibă cel mult 45 de ani, să aibă 2 ani de experiență în domeniu și să fi absolvit școala profesională.

În ce domenii se pot angaja ieșenii cu studii superioare

Mari șanse de angajare au și ieșenii cu studii superioare, în următoarea perioadă putând alege dintre cele 178 de locuri de muncă publicate de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Iași (AJOFM). Arcadis Excellence Center România SA își dorește să angajeze analist și ajutor de analist. În ambele cazuri, experiența nu este necesară. Firma Toponatycad SRL are vacant un post de cartograf, precum și un post de consilier cadastru. Trei firme ieșene, Toponatycad SRL, Das SRL și Termo Service SA, își doresc să angajeze consilier juridic. Das SRL are vacant și un post de contabil, precum și un post de consilier/expert/inspector/referent/economist în economie generală. De contabil au nevoie și firmele Fiscontexpert Consult SRL și Frarom International Est SRL. În schimb, Termo-Service SA are vacant un post de contabil șef. Arcadis Excellence Center România SA își dorește ca în perioada imediat următoare să mai angajeze și un geograf și un programator.

Ieșenii cu studii superioare în domeniul tehnic își pot găsi cu ușurință un loc de muncă, multe firme căutând să angajeze ingineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *