Prima pagină » International » Airbnb interzice organizarea petrecerilor pentru a limita răspândirea virusului COVID-19
Airbnb interzice organizarea petrecerilor pentru a limita răspândirea virusului COVID-19

Airbnb interzice organizarea petrecerilor pentru a limita răspândirea virusului COVID-19

20 aug. 2020, 21:00,
Bianca Rebegea în International

Airbnb interzice organizarea petrecerilor pentru a limita răspândirea virusului COVID-19. Joi, Airbnb, platforma de închiriere a locuinţelor între persoane particulare, a anunțat că organizarea de petreceri sau evenimente în locațiile puse la dispoziție pe site-ul său este interzisă. Totodată,  capacitatea de cazare va fi limitată la maximum 16 persoane.

Interdicția este valabilă de joi, până în momentul în care se vor introduce noi dispoziții.

Airbnb interzice organizarea petrecerilor pentru a limita răspândirea virusului COVID-19

Din momentul în care pandemia cu noul coronavirus a pus stăpânire pe întreaga lume, unii au ales să transfere ceea ce făceau în baruri şi discoteci în case, uneori închiriate pe platforma noastră”, a precizat Airbnb.

„Credem că o astfel de conduită este incredibil de iresponsabilă, nu vrem să fim amestecaţi în asta şi orice persoană care practică sau autorizează acest comportament nu-şi are locul pe platforma noastră”, adaugă Airbnb.

Dacă până în prezent, gazdele aveau posibilitatea de a accepta ca în imobilul proprietate personală să se organizeze petreceri, 73% dintre locuinţele propuse pe site-ul de internet au interzis deja orice fel de eveniment.

La sfârșitul anului 2019 au fost impuse restricții din partea Airbnb, după ce o petrecere de Holloween a devenit un fiasco. Astfel că proprietarilor li s-a interzis să mai prezinte casele ca fiind locuri unde se pot organiza petreceri

De asemenea, persoanele care nu respectă aceste interdicții sunt sancționate imediat, deoarece Airbnb a angajat o echipă care ia măsuri rapid, în cazul în care apar probleme.

În plus, reprezentanții platformei au retras menţiunea de pe filtrele sale care preciza că gazdele acceptă organizarea de evenimente sau le-a cerut invitaţilor să respecte regulile în vigoare la nivel local

„Totuşi, în numeroase jurisdicţii mari, regulile de sănătate publică privind adunările s-au schimbat, iar în unele locuri au oscilat în ambele sensuri drept răspuns la evoluţiile ratelor de cazuri de COVID-19, la fel ca şi reglementările privind barurile, discotecile şi pub-urile”, remarcă Airbnb în postarea sa.

În această situație, „decretarea unei interdicţii globale a petrecerilor şi evenimentelor este în cel mai bun interes al sănătăţii publice”, estimează grupul.

Ce a uitat lumea din cauza coronavirusului: cinci probleme care nu au dispărut

Pandemia Covid-19 a umbrit multe probleme grave cu care încă se confruntă omenirea, dar mai devreme sau mai târziu vor trebui să fie iar abordate.
Acest lucru nu este surprinzător: epidemia a afectat întreaga lume, amenință viața umană, ridică multe întrebări referitoare la lupta împotriva epidemiei.

Iată cinci probleme majore care vor trebui abordate într-un fel sau altul în săptămânile și lunile următoare.

Amenințarea unei noi curse nucleare

Tratatul de reducere a armelor strategice ruso-americane (START-3) expiră la începutul lunii februarie a anului viitor. Este ultimul acord major de control al armelor moștenit din epoca Războiului Rece.

Poate fi extins prin acordul reciproc al părților, dar nu a mai rămas nimic pentru asta.

Dacă acest lucru nu se vă întâmpla, vor exista adevărate temeri că, în absența verificărilor și a lipsei de transparență, vă începe o nouă cursă de armament nuclear. Pericolul este intensificat de dezvoltarea de noi arme secrete, cum ar fi rachetele hipersonice, capabile să manevreze în zbor.

Mai multe puteți citi aici!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`