Prima pagină » Titlurile zilei » Aici este palatul unde locuiește regina săracilor. Proprietatea se află într-o zonă de lux din Iași și este păzită non-stop – FOTO

Aici este palatul unde locuiește regina săracilor. Proprietatea se află într-o zonă de lux din Iași și este păzită non-stop – FOTO

12 iul. 2023, 02:00, 54 ,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Palatul unde locuiește regina săracilor, Luminița Munteanu, se află pe malul lacului Ezăreni. Proprietatea este situată într-o zonă exclusivistă din Iași

Direcția de Asistență Socială din Iași o are ca directoare pe Luminița Munteanu de peste 10 ani. Aceasta a primit cadou funcția în anul 2010 și este de neclintit, fiind una dintre protejatele primarului. Mai exact, în urma unui concurs pentru ocuparea postului din cadrul DAS, deși nu îndeplinea una dintre condiții, cu privire la vechime, aceasta a fost acceptată pe funcția de director.

Palatul unde locuiește regina săracilor se află pe malul lacului Ezăreni

Pe malul lacului Ezăreni, la câțiva pași de șoseaua Nicolina este amplasat palatul unde locuiește regina săracilor. Imobilul a fost achiziționat în anul 2019. Vila cu un etaj și mansardă este amplasată pe un teren de 437 de metri pătrați, construcția având o suprafață de 184,26 metri pătrați, conform declarației de avere. În anul achiziției, în zonă, prețul unei proprietăți identice ajungea la aproximativ 90.000 de euro.

Pentru a o cumpăra, Luminița Munteanu, directorul din cadrul Direcției de Asistență Socială Iași (DAS), a accesat un credit ipotecar de la BCR, cu o valoare de 276.900 de lei, care este scadent în 2023. Anul trecut, regina săracilor a mai accesat un credit, tot de la BRD, în cuantum de 43.000 de lei, pe care trebuie să-l achite până în 2027. Casa cu două terase este construită din cărămidă, cu fundație și structură din beton, cu acoperiș din tablă, fiind păzită cu camere de supraveghere. Locuința este la doi pași de malul lacului Ezăreni. Drumul din fața imobilului este pietruit și se află la o distanță de 1,2 kilometri față de șoseaua Nicolina.

Este important de amintit faptul că, până în anul 2019, averea directorului de la DAS era compusă doar dintr-un autoturism, marca Skoda, fabricat în anul 2009, și un apartament de 39 de metri pătrați. Cel din urmă a fost vândut, la data de 31 ianuarie 2022, Adelinei Georgiana Stan, pentru suma de 202.909 lei. Interesant este faptul că suma primită nu apare nicăieri în declarația de avere publicată de Luminița Munteanu.

Directorul DAS are un salariu de 10.000 de lei pe lună

Potrivit declarației de avere publicate, Luminița Munteanu încasează, pe an, 127.376 de lei de pe postul de director DAS, cu 1.000 de lei mai mult față de 2021, când aceasta avea un salariu de 115.286 de lei pe an. Astfel, în 2022, șefa săracilor a încasat, pe lună, din cadrul Direcției de Asistență Socială nu mai puțin de 10.614 lei.

Contactată de reporterii BZI pentru a oferi un punct de vedere cu privire la modul în care a fost achiziționată locuința, care este motivul pentru care și-a blindat casa cu camere de supraveghere și referitor la salariul de peste 10.000 de lei pe care îl încasează doar de la DAS, aceasta a transmis faptul că imobilul a fost cumpărat prin credit ipotecar, împreună cu partenerul ei de viață cu care nu este căsătorită. Mai mult decât atât, aceasta a întrebat retoric dacă un salariu de 10.000 de lei este unul mare sau mic.

„Nu am ce declara. Sunt niște camere de supraveghere de pe internet. Dar 10.000 de lei pe lună este mult sau puțin? Casa este luată pe ipotecă, casa este luată acum 4 ani de zile, mi-am asigurat și eu locuința cu camere”, a declarat Luminița Munteanu, directorul DAS.

Este important de menționat că aceasta încasează bani și de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, de unde a primit, în anul 2022, suma de 9.829 de lei.

Luminița Munteanu a avut mai multe funcții în trecut, evoluția sa fiind una extraordinară și rapidă. Începând cu postul de referent în cadrul Casei de Cultură a Studenților, la funcționar public și la postul de coordonator în cadrul Serviciului de Autoritate Tutelară, Protecția Minorului și a Familiei, până la postul de director executiv al Direcției de Asistență Socială din Iași, de unde nu a mai clintit-o nimeni.

De-a lungul anilor s-a speculat că este preferata primarului, iar acest lucru îi aduce titlul de cel mai longeviv director din cadrul primăriei, cu o vechime de peste zece ani. De asemenea, este plătită regește din bani publici. Anual, activitatea unui director numit pe viață ar trebui evaluată de către o comisie. În cazul Luminiței Munteanu, evaluarea activității o face primarul și niciodată nu a primit un calificativ care să ducă la înlăturarea din funcție. Astfel, aceasta se poate bucura liniștită de un post de director pe viață.

Directoarea de la DAS are pe mână toate ajutoarele sociale de la UE, dar și cele oferite de primărie, bugetul de stat, cantina săracilor, cămine de bătrâni. Practic, tot ce înseamnă asistență socială în municipiul Iași este controlat de Luminița Munteanu.

Palatul unde locuiește regina săracilor se află într-o zonă de lux a Iașului, într-un cartier privat, situat pe malul lacului Ezăreni.

Comentarii
  • Drum național la Ezareni? Interesant

  • Nu exista “cartier de lux” , in toată România .
    Exista prost gust ,betoane ,culori , mizerie …

  • Daca ati sti voi cat a muncit ea cu gurita pentru fiecare coltisor din casa aia si acuma “guzganul rozaliu” Iacoban o satuta pe botic…

  • Ia umblat si fostul primar nichita la ochiul maro la maimuta asta de luminita nu numai iacoban!!!!primaria iasi ii plina de kurve si cumatriii in frunte cu papagalul infractor chirica…………………

  • FACEȚI STRĂZILE ÎN ZONA “ EXCLUSIVISTĂ “ :)))) Suntem ca în 91’ în zona asta “ de lux “ …. doar că au dispărut păpușoii

  • Nu înțeleg articolul…Are salariul prea mare???Cu 90000 euro, în 2019, îți luai un apartament cu 2-3 camere in zona Păcurari.

  • O zootehnista, bagata pe functie de primarul Chirica, bineinteles si o pedala oferita gratis din partea primarului, ca na, asa se initiaza fumeile lui Chirica in aparatul bugetar, mai exact in institutiile subordonate primariei. Iacoban, iubitul ei nu are nimic de replicat, ca daca-si deschide pliscul, are grija „amantul” Chirica sa il inchida subit. Totusi nu inteleg ceva, daca din punct de vedere legat, o doamna ca ea, cu studii si facultate in zootehnice, cum de si-a depus dosarul la DAS ??!!

  • Zona de lux…la 1.5 km( drum pietruit) de soseaua nationala( ciurea)! !!!!!🤣🤣🤣păi stiti cat face pana la primărie cand e scoală……!??

  • DOMNILOR , CA SA FIE FOARTE USOR DE INTELES…..FEMEIA A DAT PIZZZZZZDA LA CONDUCATOR,ATAT.ASA A FACUT CASA,MASINA….SI RESTUL CONTURULUI DE LA BUZE…..A DAT MIJUL LA BATAIE.

  • Pentru ce puneti in pericol o femeie? Nu trebuie sa fi director sa ai camere de luat vederi si credit…

  • La ce fata de veverita are, cap la cap de le punea mărea neagra înconjura,,,,,,, și când ne gândim ca e plina primăria Iași și societățile subordonate primăriei de asa zise veverițe sugatoare, atât a făcut Mihăiță pt ieșeni sa populeze Iasul cu veverițe sugatoare

  • Astia care comentati, vedeti-va de krvele voastre ca si voi pupati p.ulele altora.
    N-aveti nimic util de facut decat de mancat kkt pe internet, babatii p.ulii.

  • Ca e curvistina si acum si da rata la apa cu sau fara stirea lui Jacoban asta o stim cu totii. Dar cat de urata a devenit, sperie copiii pe inserat!

  • Este singura proprietate din țară dotată cu camere de supraveghere?

  • Nu mai are lumea voie să își pună camere de supraveghere?

  • A vandut o casa ipotecata si a luat alta tot pe ipoteca. Banii sunt de la banca, nu inteleg unde e problema?

  • O zona rezidențială ar avea asfaltat drumul. Mai este mult pana la zona de lux…..
    Orice om al muncii care poate sa facă credit își permite o casa normala.
    Articolul este mult inflorit….

  • ”Pe malul lacului Ezăreni, la câțiva pași de șoseaua Națională este amplasat palatul”….bă ești p_ _ _t!!!!

  • ”Pe malul lacului Ezăreni, la câțiva pași de șoseaua Națională este amplasat palatul” …bă eșt p_ _ _t?

  • Articol comandat!

  • Orice om muncește să își facă un rost in viața. Nu înțeleg ce e deplasat ca un om să își cumpere o casă în care să locuiască? O știu pe doamna de mulți ani și își face foarte bine treaba la serviciu. Iar salariul de 10.000 lei pentru un director nu este mare. Voi știți câtă responsabilitate este pentru un om care conduce o instituție? E ușor să acuzi un om de ceva, dar măcar documentați-vă. Frumos ar fi să scrieți de lucrurile frumoase pe care le face.

  • Nu ati inteles nimic bai urbanistilor..Articol comandat de coana mare sa se asfalteze pana la poarta .Nu se poate ca o ,,regina,, tovarasa cu primarul,proprietara de vila de lux si camere video sa n-aiba asfalt la poarta.Hmm..Sau si aici e anunt matrimonial ? Nu i mare lucru sai faca papuci lui Iacobin al ei pentru un tinerel viril.

  • Cu ce v-a supărat această doamnă? Face lucruri frumoase și e mai vizibilă decât alții? Asta vă deranjează?

  • Cred ca titlul corect l-ati pus la alt articol, tot de astazi:
    „Așa arată un colț de rai! Probabil este cea mai spectaculoasă casă din tot Iașul: are vedere spre lac și este înconjurată de egrete, broaște țestoase și pescăruși”
    Bravo dnei Luminita Munteanu

  • Cred ca aveti alte interese decat cele jurnalistice, avand in vedere cat de mult distorsionati adevarul. Nici macar colegii de redactie nu cred aceasta compunere.
    Felicitari doamnei director Munteanu pentru tot ce face la DAS! E un om dedicat, implicat, onest si cinstit.
    Cat despre casa, eu am un credit si mai mare decat dumneaei, tot pentru o casa, in Miroslava. Casa m-a costat 115000 de euro. Deci dupa „expertiza” voastra e de „lux”. La ce pretuti sunt in Iasi, dupa logica voastra, traim cu totii intr-un lux si opulenta de nedescris.
    In concluzie, debitati aberatii si incercati sa pacaliti cititorii.

  • Așa, și…?

  • Nu înțeleg rostul articolului, se vede că e comandat și plătit de cineva. Ce a făcut doamna Munteanu rău? Și-a luat o casă cu credit, care e problema? Sunteți de toată jena cu ziarul vostru.

  • Lăsați femeia în pace ziariști de doi bani! N-a furat de la nimeni să-și ia casă, ce tot îi purtați de grijă?

  • prostul moare de grija altuia

  • Chiar asacum spune Anonim
    Asa si….?

  • Asfaltați drumul din sat !!!! Cu Respect !

  • hoatza boita

  • Daca este iginer zootehnist sa mearga directoare la sectorul zootehnic nu sa raspunda de azile acolo sunt oameni nu animale.

  • Sunteti de tot râsul! Faceti aceasta meserie de jurnalist in cel mai urat mod posibil! Ati descris acest imobil al doamnei Munteanu de parcă sunteti evaluatori ANEVAR. Sunt sute, mii de tineri in Iașul asta care si-au achizitionat case P+M sau P+E cu teren 500 mp si la sume mult mai mari, cu salarii poate mai mici decat al doamnei director a DAS. Auzi la ei…palat? O casă normal de 120 mp vi se pare palat?

  • Bravo Luminița, dă-i înainte, lasă invidioșii să latre.

  • Ei nu vă mai enervați , așa sunt unii , un kakacios sărac și mort de foame vede un palat de lux exorbitant o casă normală de 184 mp cu totul amplasată pe un luxos , mirific și exorbitant domeniu de lux inestimabil de numai 430mp cu totul amplasat la țară în comuna Miroslava , astfel de idiot de xiarost probabil a trăit toată viața întrun coteț de găini cu buda întro rîpă la numai 357.000 de pași de centrul istoric al luxosului Iași

  • Ca sa vinzi un apartament faci un credit și ți iei o casa, mare subiect pentru un articol.

  • Baaaa….ziaristii lu’ Peste…
    Sunteti varza.

  • Bre jurnalistule, trebuie sa iti redefinesti notiunea de „zona de lux”. Ezareni nu este o zona de lux. Si nici macar de agrement. Faptul ca niste neinspirati cu bani si-au facut case acolo, nu inseamna ca zona a devenit una de lux. Sa ne intelegem: la tara nu poate exista lux. Si asta pentru ca trebuie sa iei in considerare nu doar cotetul in cauza, ci si drumul de acces, traficul, praful, vecinii, zgomotul, etc. Iti imaginezi cum ar arata pe la Cogeasca saubTotoesti, un Bentley cu sofer? Care merge spre casa de „lux” aflara acolo. Luxul imobiliar nu prea exista in Romania, si cu atat mai putin la Iasi. Nu uita ca in anii 60-70, cotetele din Alexandru si Tatarasi erau considerate un lux al vremii, de catre taranii care se mutau acolo, adusi de tavalugul industrializarii comuniste. Vremurile s-au schimbat, mentalitatea a ramas: vedem luxul acolo unde nu este.

  • Acum întreb și eu: prima fotografie e modificată sau asa arată după ce s-a tunat? Dacă așa arată în realitate e bună de sperietoarea!!!!

  • Cel mai de kakat ziar .A inceput campania electorala si va luati de oameni .Ar fi bine sa va dea femeia in judecata

  • Bai, e de nerecunoscut!!!! De toti banii si-a facut botul de rață si si-a ridicat fălcile , pomeții si are vreo 20 kile in plus acuma. Chiar e o sperietaoare de ciori. Când nu mai stii ce sa faci cu banii, ii dai la medici sa isi bata joc de tine. Se crede si ea in shoubiz….
    Ani de zile s-a tinut de capul lui Iacoban pana a divortat omul si si-a lasat sotia lui frumoasa si copilul . Bine, s-a ținut cu folos ca toate astea datorita lui Iacoban le-a realizat cat si partidoiului care l-a pupat in fund.
    Frumoasa casa, nemaipomenita….. cur in cur cu toti vecinii….sper sa nu devina claustrofoba intr-o zi. Copii nu poate face ca sa o populeze, poate aduce niste asistati social intr-o zi. Creditele sunt pentru cei care trebuie sa haleasca varianta asta.Punct !

  • Bine luminita…..sugeo si la ciini, nu te lasa tirfeto terfelita….fiii curvete in gheoz pina la capat. Moooia e viata ta… fii curdefier cloaca de viermi si sifilis!!!!! Bine la toti sa le faci!!

  • Un articol tendențios!

  • Lăsați femeia în pace invidioșilor, tot ce și a făcut a fost pe munca ei, pe dosul ei, pe guriță ei, ce va interesează pe voi câte mii de km a prestat, important e ca și a atins scopul

  • Un articol irelevant si de o calitate indoielnica. Oricine, cu un venit stabil, poate face un credit pe mai multi ani pentru a-si cumpara un imobil. Nu vad unde e greseala. In plus, salariul de 10000 lei pentru un director care munceste pe branci si a carui rezultate se vad zilnic, e o nimica toata

  • La buze seamănă leit cu rățoiul Donald, or fi rude?

  • O stiu din 1988 ….am cunoscut-o la o cununie civilă in Tomești! Era faină gagica, papușă nu alta! De pămant, e tot de pe acolo! Avea o rochița scurtă albă cu buline roșii, nu-i asa Lumi’? …Vezi că țin minte! Au trecut anii si peste mine dar văd ca si peste tine!!!!! Ce te-ai tunat in halul ăsta ? Timpul nu iarta oricum, degeaba incerci sa fentezi!

  • După cum arată la față , ii place sprițul , este??

  • „Palatul” este compus din parter și etaj, nu are mansarda cum descrieți și are cel mult 110 mp utili. Ce va mai place sa exagerați!
    Articol comandat politic, prin care terfeliți imaginea omului. Să va fie rușine, oameni fără scrupule.

  • Nenea Primaru’ , asfaltați tot satul că avem și-n cur praf !

  • Jurnalism de Bahlui….

  • Uitati-vă la moaca ei..nu vă spune nimic? Față de bordel..schimonosită de bani ..lux și de bine!JALNIC! TOATE TÂRÂTURILE AU AJUNS IN FUNCȚII PRACTICÂND PROSTITUȚIA!

  • Uitați-vă la moaca ei. Nu vă spune nimic? O față schimonosită de lux, bani..de bine! Toate jagardelele au ajuns in functii platite bine practicând PROSTITUȚIA.
    Asta merită jupită..ca stie ce este durerea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *