Prima pagină » National » Aici este cel mai curat aer din România. Turiștii iau cu asalt zona
Aici este cel mai curat aer din România. Turiștii iau cu asalt zona

Aici este cel mai curat aer din România. Turiștii iau cu asalt zona

10 iun. 2024, 12:15,
BZI.ro, în National

Aici este cel mai curat aer din România. Este vorba de „Perla Apusenilor“, stațiunea Moneasa. La Moneasa, concentrația de ozon este la fel de ridicată ca acum mai bine de o sută de ani. Apele termale din stațiunea Moneasa sunt îmbogățite cu bicarbonat, calciu, magneziu, sodiu, substanțe benefice pentru tratarea numeroaselor afecțiuni. Din aceste motive, turiștii iau cu asalt zona.

Aici este cel mai curat aer din România

În valea Moneasa, la poalele munților Codru Moma, se găsește stațiunea balneo-climaterică Moneasa, locul unde se poate respira cel mai curat aer din România. Stațiunea inedită din Arad oferă tratamente precum băi calde și piscine cu apă minerală, fizioterapie, gimnastică medicală, electroterapie, masaj, împachetări cu parafină și piscine cu apă mezotermală.

Moneasa este o regiune de o frumusețe naturală unică, cu văi, dealuri, cascade și pârâie. Aerul este încărcat cu ioni negativi, generat de vegetația deasă din zonă, ce contribuie la starea de bine fizică și mentală, motiv pentru care mulți aleg să-și petreacă timpul liber aici, fie doar pentru un weekend, fie pentru mai multe zile.

O noapte de cazare în Moneasa începe de la 290 de lei și poate ajunge chiar și la 620 de lei, însă prețurile variază în funcție de sezon.

Destinația de vacanță care i-a impresionat pe turiști

Un alt loc din România considerat un adevărat paradis a fost desemnat ,,Destinația anului 2024.” Este vorba de Sibiu. Turiștii români, dar și cei străini sunt fascinați de Sibiu și de împrejurimile sale. O statistică recentă arată că peste jumătate de milion de turiști din toată lumea au ajuns în Sibiu anul trecut. Turismul este într-o continuă dezvoltare în Sibiu anul acesta.

„Întotdeauna a fost cu un pas înainte. A fost trendsetterul care a deschis turismul în România. Am fost primii care am practicat turismul de experienţă, am fost primii care am fost capitală culturală europeană din România. Credem că Sibiul bifează toate căsuţele.”, au transmis reprezentanții Primăriei Sibiu.

Dincolo de ,,Destinația anului 2024” din România, în cadrul aceluiași concurs a mai fost ales și ,,satul de poveste.” Biertan a câștigat acest titlu. Autoritățile au semnat recent un contract pentru un proiect de reabilitare a centrului istoric, atât pentru localnici, cât și pentru turiști.

„Biertan merită să fie satul anului pentru că are o recunoştinţă ca Sit Rural UNESCO. Recent am semnat şi un proiect foarte mare în care reabilităm tot centrul istoric al Biertanului pentru a avea o infrastructură mult mai bună atât pentru localnici, cât şi pentru turişti.”, a declarat Stelian Burduhos, consilier turism local Biertan.

Și Brașovul este orașul în care majoritatea românilor s-ar muta imediat, dar și orașul pe care cei mai mulți își doresc să-l viziteze. Brașovul este destinația din România care i-a impresionat pe mulți. Un alt loc fascinant pentru turiști este traseul străbătut de calea ferată Oravița-Anina. Românii se pot mândri cu prima cale ferată de munte din România. Calea ferată Oravița-Anina este o perlă ascunsă a țării, adorată de turiștii pasionați de natură și de trasee spectaculoase. Traseul feroviar este atrăgător și străbate păduri dese, râuri sălbatice, stânci masive și panorame de basm. Cea mai frumoasă cale ferată din România străbate nu mai puțin de 14 tuneluri și 10 viaducte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *