Prima pagină » Titlurile zilei » Aici a fost paradisul anului 2020! Iată ce s-a ales de câmpul plin de maci de la Iași. Deși anul trecut, pe Facebook, era plin de poze cu lanul roșu, acum totul a dispărut. Iată motivul

Aici a fost paradisul anului 2020! Iată ce s-a ales de câmpul plin de maci de la Iași. Deși anul trecut, pe Facebook, era plin de poze cu lanul roșu, acum totul a dispărut. Iată motivul

21 iun. 2021, 02:00,
Raluca Costin în Titlurile zilei

Nu mai există câmpul cu maci de la Vlădeni, principala atracție turistică a județului Iași în anul 2020. Mii de persoane venite din toată Moldova s-au pozat anul trecut în marea de flori roșii și au postat fotografiile pe rețelele de socializare. Anul acesta însă, au mai rămas doar câteva flori pe marginea drumului, spune primarul comunei Vlădeni, care susține că și acum primește telefoane de la persoane care îl întreabă de câmpul cu maci.

„Nu mai este câmpul cu maci așa cum era anul trecut. Mai sunt doar câteva flori pe marginea drumului. Oamenii m-au sunat și m-au întrebat dacă mai este câmpul cu maci, pentru că vor să facă poze. Deci lumea tot mai vrea să facă poze acolo, dar degeaba, că nu mai sunt florile. Câmpurile cu maci nu apar pe o suprafață așa mare, an de an. Au un ciclu de apariție”, spune Cătălin Brânzanu, primarul comunei Vlădeni.

Anul trecut, proprietarul terenului unde se afla câmpul cu maci a fost nevoit să instruiască paznicii care au avut grijă ca „turiștii” să nu calce mazărea plantată lângă câmpul cu maci.

Mii de persoane au făcut fotografii în câmpul cu maci din Vlădeni, Iași în anul 2020

Nebunia pozelor în câmpul cu maci a apărut după ce pe Internet au fost postate primele imagini făcute de un fotograf profesionist. Nu a durat mult și au început să apară și persoanele care au vrut să facă poza perfectă, pentru a fi postată pe Facebook sau Instagram. Astfel, paznicul ajunsese ghid turistic. Mii de persoane au venit din diverse colțuri ale Moldovei pentru a face fotografia perfectă și inclusiv fotografii au realizat ședințe foto pentru persoanele care au vrut pozele în câmpul cu maci din Vlădeni. Nebunia selfie-urilor l-a costat pe proprietarul terenului care anul trecut estima pierderile la câteva mii de lei. Cei care au venit să facă fotografii au distrus plantația cu mazăre pe lângă care au crescut macii. Acesta explica anul trecut faptul că apariția câmpului cu maci este un fenomen care apare o dată la câțiva ani.

„Semințele rămân și 15 ani în pământ și astfel, când vremea e prielnică, pot să apară și florile. Nu am aplicat anul acesta prea multe tratamente din cauza secetei și cred că și acest lucru a contribuit la dezvoltarea florilor”, spunea anul trecut proprietarul terenului unde a apărut câmpul cu maci de la Vlădeni.

Câmpuri cu maci au mai fost fotografiate în acest an în Neamț, Timiș și Constanța

Mai mult, acesta ar fi apărut dintr-o greșeală, iar proprietarul terenului agricol a împrejmuit terenul sperând că oamenii nu vor intra în plantație, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Noi câmpuri cu maci au fost descoperite de cei care vor să facă fotografiile perfecte. Astfel, în Neamț, Timiș sau Constanța au fost fotografiate lanurile cu maci întinse pe hectare întregi. În dicționarul de simboluri, macul este atribuit sentimentului de regret, dar și de speranță că orice perioadă dificilă sau durere va putea fi depășită. De asemenea, în creștinism, această floare este considerată simbolul odihnei sufletelor celor adormiți. Având această însemnătate pentru creștini, flori de mac sunt așezate pe mormintele eroilor necunoscuți în zilele de comemorare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`