Prima pagină » Local » Aici a copilărit Diana, tânăra omorâtă de urs la Bușteni. A locuit într-o casă modestă, din comuna Popricani până să se mute la București

Aici a copilărit Diana, tânăra omorâtă de urs la Bușteni. A locuit într-o casă modestă, din comuna Popricani până să se mute la București

10 iul. 2024, 12:09, 10 ,
în Local

Diana, o tânără de 19 ani, din Popricani, județul Iași, avea o viață frumoasă în față. A copilărit într-o casă modestă și a decis să se mute la București pentru un trai mai bun.

A decis împreună cu iubitul său să se ducă în vacanță, la munte. Nu știa că acolo îi va fi sfârșitul.

Diana, tânără omorâtă de urs la Bușteni

O adevărată tragedie s-a petrecut ieri, 9 iulie, pe traseul turistic Jepii Mici din Bucegi. O tânără de 19 ani a fost atacată și ucisă de un urs. Ea și iubitul său se aflau pe potecă în momentul în care au fost surprinși de animalul sălbatic. Ursul a atacat-o pe tânără și a târât-o într-o prăpastie. Cine este victima acestui atac feroce?

Tragedia s-a desfășurat pe traseul Jepii Mici, în apropierea stațiunii Bușteni, județul Prahova, pe 9 iulie. O tânără de 19 ani a fost atacată de un urs, iar ulterior a fost găsită decedată. Autoritățile au decis să împuște animalul sălbatic.

Maria Diana, tânăra ucisă de urs pe traseul Jepii Mici din Bucegi, avea doar 19 ani. Originară din Iași, locuia temporar în București. În ziua fatidică, ea era pe traseul turistic împreună cu iubitul său când au fost atacați de urs pe potecă.

Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România, a descris cum s-a desfășurat tragedia. Ursul a atacat-o pe tânără direct pe potecă, apoi a tras-o în vegetația de lângă, unde a scăpat-o într-o prăpastie. Ursul a continuat atacul coborând în prăpastie după ea.

Totul s-a întâmplat sub privirile îngrozite ale iubitului tinerei, care a apelat imediat 112. Deși s-a declanșat rapid o operațiune de salvare, a fost prea târziu pentru tânără. În urma incidentului, autoritățile au decis împușcarea ursului.

„Nu i-a atacat pe colegi, dar aceștia au strigat, și-au făcut simțită prezența și n-au avut probleme. Probabil specialiștii în domeniu pot să ne spună ce se întâmplă cu animalele, de ce au un asemenea comportament. Ursul poate fi turbat, se poate îmbolnăvi de această boală și poate să acționeze neprevăzut. Poate din cauza căldurii.

Nu cred că el a fost surprins în potecă de victimă și luat pe neașteptate, pentru că ei au niște simțuri foarte bune și cu siguranță simțeau persoana de la distanță. Deci nu avem foarte multe informații, dar probabil cineva va studia ce s-a întâmplat sau care e comportamentul animalelor în această perioadă și va identifica ce s-a întâmplat.

Este regretabil, e un traseu circulat de turiști, este păcat că animalele s-au învățat, vin în preajma lui, dar sperăm că se vor lua măsurile necesare și turismul montan se va putea desfășura în siguranță”, a declarat șeful Salvamont România, la Antena 3.

Citește și: Tânăra ucisă de urs la Bușteni era din Iași. Nu a avut nicio șansă în fața sălbăticiunii

A fost emis mesaj Ro-Alert pentru a semnala prezența urșilor în Bușteni. Ieșeanca omorâtă de animalul sălbatic nu a fost extrasă din râpă

Mărturisiri tulburătoare făcute de iubitul fetei omorâte de urs, la Bușteni. Tânărul a povestit cu lux de amănunte atacul animalului

Prima declarație a mătușii fetei omorâte de urs, în Bușteni. Tânăra era din Popricani

Comentarii
  • Acolo trebuia să meargă Daria !
    Nu în salbaticie , nu aiurea prin pădurile din munți ! Nu in habitatul natural al animalelor sălbatice !, zeci și zeci de mii de romîni umblă aiurea prin ținuturile animalelor cârora lea tăiat pădurile in masa , lea redus habitatul natural , ia lăsat flaminzi și fără opțiuni in urma dezvoltărilor urbane și nun numai haotice !, și urlă cîte unu că la mincat un urs pe teritoriul lui natural disperat de foame fiind și un cor de idioți cer inpușcarea urșilor din mediul lor natural că niște cretini se plimbau pe acolo si au fost atacați!, stați dreacu acasă , în civilizație , în urbanism și nu mai deranjați sălbăticiunile în puținul lor mediu natural care lea mai rămas !

    • Da,da aveți perfectă dreptate! Reporterii ăsta acum fac vilvă în ce acasă a copilărit fata, înloc sa zgilțîie conducerea țării să ia măsuri pentru a preîntâmpina astfel de tragedii.

      • Asa este ,sa moara vecinii mei daca te mint . Ursii ,are dreptate ; ce cautau in habitatul lor ,sa moara copii mei ca le era foame la ursi si au zis ca sa maninca si gura lor ceva . Oamenii ,nu are dreptate
        Sa fie lasati ursii liberi sa mearga pa strazi ,dai in plm de oameni

  • prin m unti tre sa stirig sa tipi sa iti faci prezenta, ca ursul nu se apropie–––ei mergeau soptind agale, fara ecgipament necesar ……era in rochita?!

  • o fi vrut sa isi faca poza cu ursul………….. ce idioti

  • Da se credeau în parvul Herăstrău idioți !, stați dracu acasă și în civilizație !, nu mai deranjați natura și animzlele sălbatice în teritoriile lor tîmpiților !, e ca și cum ori tot aia să mergeți la plimbare prin savana africană cu teniși și rochițe !, cu ochii in telefon ori aiurea și deodata vs mincat un leu !, iar o țară de tîmpiți indignați cer o lege să înpuște leii în junglă , în teritoriul lor pentru că a atacat un om timpit carr nu avea ce căuta acolo neavizat și neechipat

    • Asa este . Mai bine sai impuste pa oameni ,decit pa ursi .Ce cautau in harbitaclul lor .Ursii are dreptate

  • Ursu excitat

    S-a dus o zdreanță în pădure să tragă Ursu de pwlă la el acasă !
    Morala este ca dacă te duci în pădure pe la casa ursului ori lupului belește ochii pe unde mergi ca să nu belești pwla !, Ursu a fost în legitimă apărare la el în grădină !

  • Numai retarzi in soldova, retarzi saraci cu duhul si prosti gramada precum i-a facut ai lor la betie, fara autostrazi si fara perspectiva-polul saraciei din UE…rad si se bucura daca moare unul dintre ei…ca sa-i manance coliva!

  • Sateanu de Moldova

    Ce comentarii de cretini….In primul rand ca fata aia aplecat cu parintii in Bucuresti de cand era mica. Avea apartament in Bucuresti, iar casa de la Popricani era scoasa la vanzare, cred ca s a si vandut de ceva timp. Era fata crescuta in Bucuresti, nu la tara. Deci traita in civilizatie de Bucuresti, cum ar zice unii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *