Prima pagină » Stiri si curiozitati » Ai voie să bei apă înainte de Sfânta Împărtășanie? Ce spun preoții

Ai voie să bei apă înainte de Sfânta Împărtășanie? Ce spun preoții

11 apr. 2023, 14:41,
în Stiri si curiozitati

Te întrebi dacă ai voie să bei apă înainte de Sfânta Împărtășanie? Ei bine, iată ce spun preoții în legătură cu acest subiect.

Sfânta Împărtășanie constituie una dintre cele mai importante taine, deoarece în cadrul acesteia fiecare credincios gustă din Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos. Rolul tainei este de a asigura mântuirea tuturor creștinilor.

Înainte ca fiecare credincios să treacă pragul Bisericii pentru a primi această taină, există câteva reguli ce necesită a fi respectate cu strictețe. De exemplu, Sfânta Împărtășanie se face pe stomacul gol, fără ca persoana respectivă să fi mâncat sau să fi băut. De asemenea, înainte de a primi această sfântă taină, creștinul trebuie să rostească o serie de rugăciuni, iar femeile nu trebuie să poarte ruj pe buze.

un preot care dă sfânta împărtășanie

Înainte ca fiecare credincios să treacă pragul Bisericii pentru a primi această taină, există câteva reguli ce necesită a fi respectate cu strictețe.

Ai voie să bei apă înainte de Sfânta Împărtășanie? Reguli pe care trebuie să le respecți

Toți credincioșii trebuie să știe că Împărtășania se face pe stomacul gol. Nu se mănâncă și nu se bea nimic, iar femeile nu au voie să apară în fața preotului cu ruj pe buze. Înainte de Sfânta Taină se rostesc rugăciuni.

După Împărtășanie este important să se acorde o atenție deosebită alimentelor consumate, pentru a nu irosi Trupul și Sângele Domnului.

Persoanele care se confruntă cu probleme de sănătate sunt rugate să spună acest lucru preotului, pentru a putea fi împărtășite, chiar dacă nu au ținut post. În schimb, cei sănătoși trebuie să postească măcar două sau trei zile înainte de Împărtășanie.

Toți credincioșii trebuie să se spovedească înainte de a lua Sfânta Împărtășanie, pentru a se curăța de păcate.

un preot care dă sfânta împărtășanie unui copil

După Împărtășanie este important să se acorde o atenție deosebită alimentelor consumate, pentru a nu irosi Trupul și Sângele Domnului.

Rugăciune de rostit înainte de Sfânta Împărtășanie

Această rugăciune se rostește, obligatoriu, înainte de Sfânta Împărtășanie. Ea pregătește creștinul pentru a primi Trupul și Sângele Domnului.

„Cred, Doamne, și mărturisesc că Tu ești cu adevărat Hristos, Fiul lui Dumnezeu celui viu, Care ai venit în lume să mântuiești pe cei păcătoși, dintre care cel dintâi sunt eu. Încă cred că acesta este însuși Preacurat Trupul Tău și acesta este însuși Scump Sângele Tău. Deci, mă rog Ție: Miluiește-mă și-mi iartă greșelile mele cele de voie și cele fără de voie, cele cu cuvântul sau cu fapta, cele cu știință și cu neștiință, și mă învrednicește, fără de osândă să mă împărtășesc cu Preacuratele Tale Taine, spre iertarea păcatelor și spre viața de veci. Amin.

Cinei Tale celei de taină, astăzi, Fiule al lui Dumnezeu, părtaş primeşte-mă: că nu voi spune duşmanilor tăi taina Ta, nici sărutare îţi voi da, ca Iuda; ci ca tâlharul mărturisesc Ţie: pomeneşte-mă, Doamne, întru împărăţia Ta. Nu spre judecată sau spre osândă să-mi fie împărtăşirea sfintelor Tale Taine, Doamne, ci spre vindecarea sufletului şi a trupului meu. Amin.”

„Mulțumim Ție, Stăpâne, Iubitorule de oameni, Dătătorule de bine al sufletelor noastre, că și în ziua de acum ne-ai învrednicit pe noi de cereștile și nemuritoarele Tale Taine. Îndreptează calea noastră, întărește-ne pe noi, pe toți, întru frica Ta; păzește viața noastră, întărește pașii noștri, pentru rugăciunile și mijlocirile măritei Născătoare de Dumnezeu și pururea Fecioarei Maria și pentru ale tuturor sfinților Tăi. Amin”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *