Prima pagină » Sanatate » Ai tensiunea mare? Iată câteva remedii rapide care te pot ajuta

Ai tensiunea mare? Iată câteva remedii rapide care te pot ajuta

17 feb. 2022, 10:02,
în Sanatate

Dacă te confrunți cu tensiune mare, trebuie să ai la îndemână câteva remedii rapide. În acest articol vei descoperi cele mai bune remedii pentru hipertensiune.

Hipertensiunea reprezintă o „afecțiune tăcută”, fără simptome specifice, doar creșteri bruște și importante ale tensiunii arteriale. Aceste salturi hipertensive, după cum le numesc medicii, se pot manifesta prin cefalee, amețeli, zgomote în urechi sau tulburări de vedere („muște zburătoare”), grețuri și stare generală de rău. Un real ajutor pentru persoanele care au tensiunea mare este aspirina, însă unii specialiști sunt de părere că acest medicament nu scade tensiunea, fiind prescrisă în principal pentru prevenirea complicațiilor. De aceea, s-a descoperit că alternativa ar fi consumul unor alimente și plante care scad, în mod natural, tensiunea arterială, fără să existe riscul apariției efectelor secundare.

un tensiometru

Hipertensiunea reprezintă o „afecțiune tăcută”, fără simptome specifice, doar creșteri bruște și importante ale tensiunii arteriale.

Ai tensiunea mare? Încearcă aceste remedii rapide

Dacă suferi de hipertensiune, apelează la ajutorul următoarelor remedii naturale și rapide: migdale crude, ardei iute, cacao, turmeric sau curcuma, usturoi, banane și sfeclă roșie.

Migdale crude

Migdalele crude sunt o sursă bogată de grăsimi mononesaturate, care ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge, la reducerea inflamației și la scăderea tensiunii arteriale. Este suficient să mănânci un pumn de migdale crude zilnic, pentru a-ți ține sub control tensiunea arterială.

Ardei iute

Poate că nu știai, dar ardeiul iute este un vasodilatator puternic. Acesta contribuie la extinderea vaselor de sânge, îmbunătățind circulația sanguină. Tot ce trebuie să faci este să amesteci o linguriță sau două de ardei iute cu puțină apă caldă sau cu ceai cu miere și nu vei mai avea probleme cu hipertensiunea. În cazul în care nu reușești să consumi această băutură, din cauza gustului picant, încearcă suplimentele pe bază de ardei iute.

Cacao

Cacao este o sursă extraordinară de flavonoide și substanțe nutritive antiinflamatorii. Acestea protejează corpul împotriva stresului, contribuind astfel la echilibrarea tensiunii arteriale. În plus, consumul de cacao previne accidentele vasculare cerebrale și bolile cardiovasculare.

un bol cu cacao pudră

Cacao este o sursă extraordinară de flavonoide și substanțe nutritive antiinflamatorii.

Turmeric sau curcuma

Este binecunoscut faptul că turmericul sau curcuma reduce inflamația din corp, ajutând la îmbunătățirea funcției cardiovasculare și la menținerea unui flux sanguin sănătos. Este indicat să folosești acest ingredient la prepararea anumitor mâncăruri, la care să adaugi și piper negru, pentru a potența valoarea turmericului.

Usturoi

Usturoiul este supranumit „antibioticul natural”. El contribuie la reducerea valorilor colesterolului și scade tensiunea arterială. Usturoiul poate fi consumat ca atare sau sub formă de suplimente alimentare.

Banane

Bananele sunt bogate în potasiu, fapt ce le face extraordinare pentru sănătatea inimii. Scad tensiunea arterială și, implicit, reduc riscul de accident vascular cerebral cu până la 38%. Așa că, nu ezita să consumi banane zilnic.

Sfeclă roșie

Consumă zilnic câte un pahar de suc de sfeclă roșie. În acest fel, vei ajuta la scăderea rapidă a tensiunii arteriale și vei scăpa de starea generală de rău.

un pahar cu suc de sfeclă roșie

Sfcela roșie scade rapid tensiunea arterială.

Pe lângă cele menționate, mai poți consuma fructe de pădure, ceai de hibiscus, ciocolată neagră și apă de nucă de cocos. Alege să ai un stil de viață echilibrat!

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024