Prima pagină » Informații utile » Ai probleme cu rozătoarele? Aceste mirosuri vor alunga șoarecii de lângă casa ta pentru totdeauna

Ai probleme cu rozătoarele? Aceste mirosuri vor alunga șoarecii de lângă casa ta pentru totdeauna

20 aug. 2024, 15:29,
în Informații utile

Adevărul este că, totul ține de miros. Mirosurile care alungă șoarecii sunt destule, pentru a putea pune în practică măcar unul. Invazia șobolanilor și șoarecilor este un adevărat flagel pentru toți proprietarii de pământ. Într-adevăr, este un adevărat coșmar, atât în grădină, cât și în interiorul casei, rozătoarele au tendința de a strica recoltele, de a ronțăi legumele și se a distruge proviziile din cămară. Ca să nu mai vorbim că se înmulțesc rapid și poartă multe boli.

Pentru a remedia acest lucru, există o multitudine de măsuri radicale, precum aparate specifice cu ultrasunete, capcane pentru șoareci sau otravă. Însă, cea din urmă în special este deosebit de toxică atât pentru oameni, cât și pentru animalele domestice. Din fericire există soluții alternative pentru a elimina acești paraziți în mod natural și fără cruzime!

Care sunt mirosurile care alungă șoarecii?

Tanaceul este aliatul oricărui grădinar. Atât fungicid, cât și insecticid, această plantă rezistentă este foarte utilă în grădinile de legume. Puteți chiar să distribuiți câteva buchete proaspete de inflorescențe în dulapurile și cămara casei pentru a alunga tot felul de insecte. Florile sale sunt foarte parfumate și vor alunga astfel atât rozătoarele precum șoarecii, cât și dăunătorii mici.

Planta de soc în sate este adesea cultivată de-a lungul parcelelor și clădirilor în care sunt depozitate semințele. Rădăcinile de soc emit o otravă puternică, iar florile emană o aromă destul de puternică. Acest insecticid natural va respinge  șoarecii și alți dăunători.

Pelinul are proprietăți insecticide foarte eficiente împotriva invaziei rozătoarelor. La fel și socul, poate fi plantat lângă curtea ta, agățat de pomi fructiferi sau așezat în locurile preferate de șoareci.

Ne place să bem un ceai bun de mentă. Mirosul său este delicat, îmbătător și liniștitor. Cu toate acestea, spre deosebire de noi, șobolanii urăsc acest miros! Această plantă parfumată respinge nu numai rozătoarele, ci și insectele.

Pentru a elimina șoarecii, mușețelul  este un remediu formidabil! Florile sale albe delicate evocă o ambianță romantică frumoasă, în timp ce rozătoarele sunt îngrozite de ele. Mirosul său va fi perfect respingător pentru a disloca pe toți acești dăunători.

Mirosuri artificiale care pot ajuta

Pentru a ține departe șoarecii folosind acest remediu de casă natural, tot ce vă trebuie este oțet alb simplu, apă și o sticlă de pulverizator, care te va ajuta să răspândești preparatul în toată casa.

Combinați cantitățile egale de oțet alb și apă în recipientul de pulverizare și agitați bine, pentru a asigura o amestecare completă. Tot ce rămâne apoi de făcut este să stropești prin toate colțurile casei, prin scurgeri și orice altă zonă care ți se pare suspectă.

Avantajul este că mirosul persistă mult timp și eficiența este destul de ridicată, pentru că aroma nu este deloc pe placul rozătoarelor. În plus, nu este o soluție toxică nici pentru copii și nici pentru animalele de companie care pot intra în contact cu aceasta.

Alternativ, puteți folosi bile de bumbac înmuiate cu oțet plasate strategic în loc de spray. Doar înlocuiți-le odată ce își pierd mirosul și repetați procesul ori de câte ori doriți.

Dacă lucrurile scapă de sub control, nu vă fie teamă să apelați la profesioniști, deoarece ei știu cum să remedieze situația. Până atunci, merită să mai testați și alte trucuri, pentru că unele dintre ele chiar sunt foarte utile și nici nu necesită cheltuieli sau eforturi mari.

Mirosurile care alungă șoarecii, sunt întâlnite în viața de zi cu zi, de aceea este ușor de pus în aplicare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *