Prima pagină » Culinar » Ai poftă de ceva dulce? Iată o rețetă deosebită de pâine prăjită cu ou
Ai poftă de ceva dulce? Iată o rețetă deosebită de pâine prăjită cu ou

Ai poftă de ceva dulce? Iată o rețetă deosebită de pâine prăjită cu ou

08 ian. 2024, 13:19,
în Culinar

Vă prezentăm cea mai bună rețetă de pâine prăjită cu ou (sau french toast). Faptul că poate fi preparată într-un timp atât de scurt, o face desertul ideal pentru atunci când ai poftă de ceva dulce. Este important să folosești felii de pâine albă, groase și rezistente, pentru că acestea vor fi înmuiate într-un amestec de ouă și smântână pentru nu mai puțin de 10 minute pe fiecare parte. Dacă vei utiliza pâine obișnuită pentru a prepara această rețetă, aceasta se va rupe, iar rezultatul va fi un dezastru. Deci, caută să utilizezi o pâine cu miezul cât mai dens și coaja crocantă, pentru a obține un desert care te va cuceri de la prima mușcătură.

Pâine prăjită cu ou sau frigănele

Prăjește pâinea înmuiată într-un amestec de unt și ulei cu miros și gust neutru. Acest lucru te va ajuta să obții margini crocante, aurii, îmbibate de aroma delicată a untului, în timp ce uleiul are rolul de a asigura o prăjire mai uniformă a feliilor de pâine.

Pentru o variantă fără lactate, puteți înlocui laptele cu substituenții preferați, cum ar fi laptele de migdale și untul de migdale. De asemenea, dacă vă plac adaosurile dulci, o picătură de extract de vanilie bourbon va da un plus de farmec feliilor de pâine prăjite cu ou. În anotimpurile calde, nimic nu se potrivește mai bine pentru a fi servit deasupra french toast-ului decât fructele de pădure proaspete. Iarna, salata de citrice poate fi o alăturare excelentă, dar nu este de refuzat nici simplu, presărat cu zahăr și scorțișoară.

Pentru 6 felii de pâine veți avea nevoie de 6 ouă mari, ¾ cană smântână grasă, ¾ cană lapte integral, ¼ cană zahăr granulat sau zahăr brun, un praf de sare, 6 felii de pâine densă 2 centimetri grosime, 2 linguri unt nesărat, plus încă puțin pentru servire și 2 linguri ulei vegetal. Pentru servire puteți opta pentru toppinguri după preferință, precum sirop de arțar , gem, frișcă sau zahăr pudră.

Iată cât de rapid poți avea în farfurie un desert încântător

Preîncălziți cuptorul la 250 de grade Celsius. Bateți ușor 6 ouă mari, ¾ cană smântână grasă, ¾ cană lapte integral, ¼ cană zahăr granulat sau zahăr brun deschis și o prindere de sare într-un vas mare și șirag (o tavă de lasagna este perfectă). Adăugați cele șase felii de pâine în amestecul de ou, iar apoi apăsați ușor feliile până când simțiți că începe să absoarbă amestecul de budincă timp de 10 minute. Întoarceți feliile de pâine pe cealaltă parte și procedați în același mod.

Încălziți 1 lingură de unt nesărat și 1 lingură de ulei vegetal într-o tigaie mare sau pe o plită la foc mediu. Când spuma scade, ridicați cu grijă 3 felii de pâine din amestecul de budincă, lăsând excesul să se scurgă înapoi în vas, și prăjiți-le în tigaie, aproximativ 2 minute pe fiecare parte, până când devin aurii iar miezul revine la forma inițială atunci când este apăsat. Procedați la fel și cu restul feliilor de pâine, adăugând în tigaie încă o lingură de unt nesărat și restul de ulei vegetal. Puteți servi feliile de pâine prăjită cu ou cu diverse toppinguri, fructe proaspete, cu sirop de arțar, gem, frișcă sau scorțișoară și zahăr pudră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
07 august 2024
07 august 2024