Începutul vârstei medii este un punct critic al vieții. Potrivit lui Ken Fox, profesor de Exerciții și Știința Sănătății de la Universitatea Bristol, de la vârsta de 30 de ani masă musculară începe să scadă, iar depozitele de grăsimi încep să se acumuleze. Acest lucru poate duce la obezitate, diabet, hipertensiune arterială, probleme cardiace, accident vascular cerebral și unele forme de cancer.
Iată câteva exerciții pe care le poți face în fiecare zi pentru a reduce aceste riscuri.
1. Nu lăsa metabolismul să încetinească- fă cardio
Cardio intensiv îți stimulează metabolismul, care are foarte mare nevoie de a fi motivat după o anumită vârstă. De aceea, pentru a preveni decelerarea metabolismului, trebuie să faci acest exercițiu o dată sau de două ori pe săptămână. Începe cu un set de 3 repetări și adaugă o altă repetare de fiecare dată.
2. Fă genuflexiuni
Fiecare femeie dorește să aibă un posterior rotund, dar chiar și cei mai norocoși care l-au avut în mod natural așa, fără nicio pregătire vor începe să-l piardă după vârsta de 40 de ani, datorită scăderii masei musculare. Ai grijă să faci acest exercițiu în mod corespunzător pentru a te tonifia și pentru a fi mai flexibilă.
3. Pentru a preveni durerile de spate
Efectuarea acestui exercițiu timp de 90 de secunde de 3 ori pe săptămână reprezintă o modalitate excelentă de a tonifia toți mușchii de bază ai corpului tău.
4. Protejează-te de artrită
Durerea articulară cronică poate ataca adulții de toate vârstele, deci nu este niciodată prea devreme să lucrezi pentru a o preveni și una dintre cele mai bune modalități de a face acest lucru sunt exercițiile de forță. Nu trebuie să petreci orele ridicând greutăți mari. Mici gantere de 2-3 kg sunt suficiente.
5. Nu te lăsa afectat de sacropenie
Sarcopenia reprezintă pierderea masei, forței și funcției musculare asociată îmbătrânirii. Fenomenul demarează după vârsta de 40 de ani, dar se accelerează după 70 de ani. Deci, dacă dorești să împiedici să ai o postură urâtă și durerile de spate și umăr, este foarte important să întărești mușchii spatelui și ai umerilor.
6. Protejează-ți inima
Cardio cu impact redus este o modalitate foarte bună pentru femeile peste 40 de ani pentru a-și menține o inimă sănătoasă . Dar dacă vrei să ai o inimă cu adevărat sănătoasă, trebuie să exersezi timp de cel puțin 30 de minute, de 3 până la 4 ori pe săptămână.
7. Fii activă
Plimbarea este cel mai simplu și cel mai bun exercițiu pe care oricine îl poate face. În timp ce arde calorii, îți tonică corpul și îți îmbunătățește starea de spirit.
8. Relaxează-te- fă yoga
Femeile de vârstă mijlocie sunt mai predispuse la depresie, potrivit lui John Hopkins Medicine, unul dintre cele mai importante sisteme de sănătate din Statele Unite. Yoga stimulează un neurotransmițător care reglează starea de spirit, care este necesar pentru a lupta împotriva depresiei. De asemenea, scade nivelul de stres și de anxietate.