Prima pagină » Stiri si curiozitati » Ai grijă cu viteza! Amenzile din Germania sunt tot mai mari

Ai grijă cu viteza! Amenzile din Germania sunt tot mai mari

16 apr. 2024, 10:01,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Autoritățile germane au decis să implementeze în ultimul an tot mai multe „super-radare”, atât pentru a-i pedepsi pe cei ce depășesc viteza, dar și pentru a descuraja folosirea telefonului la volan. Astfel amenzile din Germania au crescut exponențial.

Atât în Austria, cât și în Elveția s-au implementat aceste „super-radare”, care au scop principal nu măsurarea vitezei, ci detectarea utilizării telefoanelor mobile. Cu toate acestea, în Germania amenzile pentru depășirea vitezei au crescut semnificativ față de anii trecuți. Amenzile pot ajunge și la 800 de euro, iar interdicția de a conduce poate fi impusă pentru 3 luni.

Amenzile din Germania pentru depășirea limitei de viteză

Una dintre cele mai frecvente încălcări ale traficului rutier este depășirea limitei de viteză. Motivele pentru aceasta sunt diverse, fie graba, fie indicatoarele de viteză ratate sau, de multe ori, nepăsarea. Dacă ați fost prinși pentru că ați condus prea repede, cu siguranță vă veți întreba cât de mare va fi amenda și dacă veți avea interdicție de conducere. Ce este bine de știut este că, în acest an, amenzile au crescut drastic, la fel și penalizările care te pot lăsa fără permisul de conducere pentru mai mult timp.

Desigur, pe Autobhan, unde în principiu nu există o limită de viteză pentru vehiculele cu o greutate sub 3,5 tone, aceste legi ar putea să nu fie atât de importante. Deși șoferii sunt întotdeauna sfătuiți să nu depășească 130 km/h, aceasta rămâne mai degrabă o recomandare decât o obligație.

Iar pentru camioane sau autovehicule de peste 3,5 tone, viteza rămâne de 80 de km/h, cu excepții pe drumurile expres unde aceasta rămâne de 100 de km/h

imagine cu amenzile din germania

Amenzile din Germania au crescut

De regulă, vi se va interzice să conduceți doar dacă depășiți limita de viteză de două sau mai multe ori într-un an. Totuși, dacă în zonele urbane sunteți prinși cu o viteză ce depășește 51 km/h în plus față de limita de viteză, veți avea permisul retras timp de două luni, față de anul trecut când era doar pentru o lună; de asemenea, cei prinși cu peste 61 km/h în plus față de limita de viteză vor sta fără permis trei luni.

Avantajul este că în mediul extra-urban veți avea o toleranță de 3%, iar pentru viteza sub 100 km/h se va deduce 3 km/h. Amenzile fiind calculate după ce se aplică această toleranță.

Noile super-radare îți vor da amenzi usturătoare

Sancțiunile pentru utilizarea telefonului mobil la volan sunt de 128 de euro și un punct de penalizare. Primele radare vor fi instalate în mai multe landuri federale din Germania și vor avea capacitatea de a detecta dacă șoferul folosește în timp ce conduce un telefon sau alt gadget. Acestea se foloesc de inteligența artificială pentru a face acest lucru.

Uniunea Europeană a mai decis că începând cu 7 iulie 2024 se vor implementa noi sisteme cu inteligență artificială pentru mașinile proaspăt scoase pe piață. Aceste noi componente obligatorii includ asistența inteligentă de viteză, înregistrarea datelor într-o cutie neagră, exact ca la avioane, dar și frânare de urgență.

De asemenea, aceste sisteme de asistență modernă, cum ar fi semnalele de avertizare în caz de somnolență sau sistemele de imobilizare sensibile la alcool, vor fi implementate. Acestea au ca scop îmbunătățirea siguranței în trafic, dar și prevenirea accidentelor care sunt tot mai dese.

Această schimbare în tehnologia de monitorizare a mașinilor, dar și a drumurilor, a stârnit discuții aprinse în rândul șoferilor, mai ales cu privire la implicațiile sale asupra comportamentului, dar și a libertății șoferilor. Unii dintre ei fiind de părere că fac mai mult rău decât bine.

Amenzile din Germania au devenit tot mai mari ca răspuns la accidentele rutiere tot mai frecvente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
12 iulie 2024
12 iulie 2024