Prima pagină » Business în România » Ai credite la bănci? Iată ce se va întâmpla în luna iulie
Ai credite la bănci? Iată ce se va întâmpla în luna iulie

Ai credite la bănci? Iată ce se va întâmpla în luna iulie

07 iun. 2024, 09:28,
în Business în România

ROBOR la trei luni se menține la aceeași valoare de două luni. Românii care au credite la bănci vor să știe ce se va întâmpla în luna iulie. În acest context, pentru a atrage clienți cărora să le ofere credite, băncile au început să-și reducă marjele de câștig.

Dacă ai credite la bănci, trebuie să știi ce se va întâmpla în luna iulie

ROBOR la trei luni s-a menținut în jurul valorii de 6,05% două luni la rând. În lipsa unui stimulent pentru reducerea dobânzilor la credite, băncile comerciale au început să diminueze marjele de câștig dintre dobânzile la credite și dobânzile la depozite sub 3%, atât în sectorul retail, cât și în sectorul corporate. În acest context, pentru a atrage clienți cărora să le ofere credite, băncile au început să reducă marjele de câștig.

Directorul editorial al Ziarului Financiar, Cristian Hostiuc, a explicat că dobânda la credite nu va scădea până când Banca Națională a României (BNR) nu va reduce dobânda de referință. Următoarea ședință a BNR va avea loc în iulie 2024. BNR a indicat deja că așteaptă ca și celelalte bănci centrale să înceapă procesul de reducere a dobânzilor. Având în vedere că, azi, Banca Centrală Europeană (BCR) a redus dobânda, este de așteptat ca și BNR să facă același lucru în iulie 2024.

„Dobânda la credite nu scade până nu scade BNR-ul dobânda de referință. Următoarea ședință este programată pentru luna iulie. Banca Națională a dat semnalul că așteaptă și celelalte bănci centrale să înceapă procesul de reducere a dobânzilor. Astăzi, Banca Centrală Europeană a redus dobânda, iar în aceste condiții, este de așteptat ca în iulie, și BNR să reducă dobânda”, a explicat Cristian Hostiuc.

Ce sunt ratele dobânzilor de referință

Recent, o bancă a anunțat o dobândă promoțională de la 4,9%, fixă pe 3 ani, pentru toate creditele ipotecare – creditele de achiziție locuință, de construire, de modernizare, de refinanțare, contractate în perioada 30 aprilie 2024 – 31 iulie 2024. Noua ofertă de creditare vine, de asemenea cu o facilitate atractivă – comision zero pentru etapa de analiză a dosarului.

Oferta de creditare imobiliară include și o serie de alte facilități, printre care pre-aprobarea financiară rapidă în maximum 24 de ore, cu zero costuri, valabilă până la 90 de zile, grație la prima rată, vacanță 3 rate oricând, după primele 6 luni de rambursare.

Clienții pot accesa dobânda de 4,9% dacă dețin un cont curent la Raiffeisen Bank în care încasează salariul, optează pentru atașarea unei asigurări facultative de viață și șomaj și dacă achiziționează un imobil cu certificat energetic clasa A sau RoGBC. Valoarea maximă a creditului ipotecar este de 300.000 de euro

Indicii de referință bazați pe rata dobânzii sunt cunoscuți și sub denumirile de „rate ale dobânzilor de referință”, „rate de referință” sau „dobânzi de referință”. Sunt rate ale dobânzilor actualizate periodic și accesibile publicului. Servesc drept bază utilă pentru diverse tipuri de contracte financiare. De exemplu, creditele ipotecare, descoperirile de cont și alte tranzacții financiare mai complexe.

Ratele de referință sunt calculate de un organism independent, de obicei pentru a reflecta costul împrumuturilor pe diferite piețe. De exemplu, ele pot reflecta costurile suportate de bănci pentru împrumuturile pe care le contractează între ele sau pentru obținerea de fonduri din alte surse, precum fonduri de pensii, societăți de asigurare și fonduri de piață monetară. Astfel, ratele dobânzilor de referință joacă un rol esențial în sistemul financiar și bancar, precum și în economie în ansamblu, iar cei care au credite la bănci vor să știe ce se va întâmpla în luna iulie.

Bugetul.ro
Adio, 0,50 lei din garanția SGR! Românii care colectează sticle și PET-uri vor avea parte de schimbări importante în viitorul nu foarte îndepărtat
redactia.ro
Doliu în politica românească. A murit un membru important USR. S-a și filmat înainte să se arunce de la etaj
Bugetul.ro
Orașul în care nu a mai plouat de 600 de ani. Una dintre cele mai exotice capitale de pe planetă se bucură și de un fenomen meteorologic neobișnuit
a1.ro
Artista din România care și-a asumat relația cu o fată. Cum s-a filmat alături de noua ei iubită | VIDEO
Playtech.ro
Moneda din ’75 care se vinde acum cu peste 33.000 de lei. Detaliul care o face atât de scumpă
observatornews.ro
Adeverinţele medicale, falsificate de elevi cu ajutorul AI, pentru a scăpa de ore
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Închisoare pentru proprietarii care nu plătesc impozitul pe chirii
realitatea.net
Se anunță scumpiri în lanț. Expiră plafonările pe care Guvernul nu se știe dacă le va mai prelungi
SportpeSurse
VIDEO | Creatura letală, de dimensiuni uriașe, a ieșit la lumină și a ajuns în mijlocul oamenilor
Playtech.ro
Insula din Grecia mai frumoasă decât Santorini. Cazările sunt mult mai ieftine, iar peisajele sunt unice în lume
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Bomba zilei! Salarii majorate cu 25% pentru bugetari, diferenţa se plăteşte retroactiv, adaptată la inflaţie, din 2018
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Românii nu vor mai plăti cash sau cu cardul. Noua metodă de plată care va deveni obligatorie
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`