Prima pagină » Informații utile » Ai auzit de matcha latte? Ce este și cum îl prepari la tine acasă

Ai auzit de matcha latte? Ce este și cum îl prepari la tine acasă

16 aug. 2024, 15:33,
în Informații utile

Matcha latte a devenit foarte consumat în întreaga lume. Pulberea fină din ceai verde combinată cu apă şi lapte vegetal se transformă într-o băutură care aduce o mulţime de beneficii pentru sănătate. Astfel că în loc să alegi doar cafeaua în fiecare dimineaţă poţi să diversifici meniul tău şi să te răsfeţi din când în când şi cu această băutură.

Matcha latte te ajută la slăbit, fiind un aliat în lupta cu depozitele adipoase şi accelerând metabolismul, de asemenea, are și un conținut bogat de clorofilă, de vitamine, seleniu, crom, zinc și magneziu.

Cum să prepari acasă matcha latte

Ştim deja că ceaiul verde are un efect puternic asupra digestiei şi ajută la arderea depozitelor de grăsime, însă acum trebuie să încerci şi matcha care este o pulbere din ceai verde, descoperită acum 2000 de ani, de către călugării budhişti. Despre matcha se spune că ar avea un efect şi mai puternic asupra grăsimilor decât ceaiul verde, deoarece se consumă frunza de ceai integral, nu doar infuzia rezultată din ea.

Ceaiul se prepară fie simplu cu apă fierbinte la 80 de grade Celsius (se amestecă pulberea cu puţină apă cu ajutorul unui tel din bambus pentru a forma o spumă fină), fie în combinaţie cu laptele vegetal (de cocos, migdale, soia) şi atunci putem vorbi despre matcha latte. La final se îndulceşte cu puţină miere de albine.

Matcha latte este o băutură care face furori pe Instagram. Deoarece este preparată din pulbere de ceai verde, se obţine o băutură concentrată şi are un efect foarte puternic pentru slăbit, accelerând arderea grăsimilor.

Persoanele care consumă cu regularitate aceste ceaiuri au slăbit de două ori mai multe kilograme în 12 săptămâni, spre deosebire de cele care nu au inclus în meniu aceste băuturi.

Matcha latte are un gust bogat unic, care este la fel de ascuțit și dur la început, dar lasă un gust dulce după gust. Gustul matcha depinde și de calitatea pudrei. Matcha de calitate inferioară va avea un gust neplăcut de amar, în timp ce matcha superioară va avea un gust natural dulce.

De aceea, cu greu se va adăuga zahăr sau miere la un matcha de bună calitate atunci când se bea un matcha latte. Acesta, la fel ca un latte caffe, va avea o textură de lapte, dar va avea un gust de ceai verde cu o dulceață naturală.

Diferența între cele mai iubite tipuri de ceai

Printre cele mai populare tipuri de ceai se numără cel verde, negru și alb, care nu fac excepție de la regula menținerii sănătății gastrointestinale, însă îți oferă și multe alte beneficii pentru funcțioarea optimă a organismului.

De altfel, dacă încă nu ai aflat, e interesant de știut că aceste tipuri de ceai provin toate din aceeași plantă, mai precis din frunzele arbustului Camellia sinensis, originar din China și India. Diferența între culoare și intensitatea acestor tipuri de ceai o face gradul de oxidare al frunzelor.

Dintre ceaiul negru și cel alb, ceaiul verde reprezintă varianta de mijloc în privința gradului de oxidare al frunzelor. Nuanța plăcută de verde pal se datorează procesului de preparare, prin care frunzele sunt uscate rapid, în curent de aer cald, ceea ce favorizează conservarea clorofilei.

Să știi că există două variante de ceai verde: sencha și matcha. Sencha se distinge printr-o notă dulceagă, în timp ce matcha se obține prin măcinare, rezultând celebra pulbere verde, perfectă pentru un latte atipic. Matcha se remarcă printr-o tentă vegetală, ușor astringentă și conține mai multă cofeină decât ceaiul verde clasic.

Spre deosebire de celelalte tipuri de ceaiuri menționate, în cazul ceaiului negru, procesul de uscare al frunzelor este unul de lungă durată. Uscarea lentă duce la fermentarea frunzelor, fenomen urmat de închiderea la culoare a acestora, într-o nuanță brună, uneori bătând înspre negru.

Ceaiul alb se prepară din cele mai tinere componente ale arbustului, flori și frunze, acestea fiind culese înainte de a se deschide complet, când încă sunt „îmbrăcate” într-un strat subțire de perișori albi, de aici provenind și numele acestui tip de ceai.

Astfel că, dacă îți dorești să ai parte de un răsfăț aromat atunci trebuie să încerci un matcha latte sau oricare dintre celelalte ceaiuri ale arbustului Camellia sinensis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *