Breaking News
Aceste acadele sunt sănătoase şi deosebite la petrecerile de copii. Cei mici se vor bucura şi de ciocolată, şi de fructe şi vor mânca chiar şi decorul.
Ingrediente:
2 mere roşii
2 mere verzi
50 g ciocolată neagră
50 g ciocolată albă
Pentru caramel:
100 g zahăr
30 g unt
20 ml smântână lichidă
Pentru decor:
fulgi de cocos
alune mărunţite
ciocolată mărunţită
Mod de preparare:
Pentru caramel, topeşti zahărul la foc mic. Când e caramelizat şi auriu, adaugi deodată untul şi smântâna şi amesteci energic cu un tel. Dai deoparte şi laşi la răcit. Topeşti pe baie de aburi ciocolata albă şi pe cea neagră, separat. Speli merele, dar le laşi cu coajă. Le tai felii, le cureţi cotorul şi seminţele. Le treci prin ciocolata topită şi caramel şi le decorezi după preferinţă.