Prima pagină » Lifestyle » Beauty » Ai aceste puncte de grasime pe fata? Iata de la ce apar! Singura solutie care te scapa de ele!
Ai aceste puncte de grasime pe fata? Iata de la ce apar! Singura solutie care te scapa de ele!

Ai aceste puncte de grasime pe fata? Iata de la ce apar! Singura solutie care te scapa de ele!

16 aug. 2017, 16:48,
Echipa BZI.ro în Magazin
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:617610;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}
Acele mici umflaturi albe, cunoscute si sub numele de milia, reprezinta chisturi pline de keratina sau, pur si simplu, mici globule de proteine aflate sub piele. In general, exista doua tipuri de astfel de puncte. Cele primare rezulta din glandele uleioase care nu s-au dezvoltat complet sau corect, iar cele secundare rezulta din traumatisme ale pielii. Iata cum poti scapa de punctele de grasime de pe fata!
Modalitati prin care poti indeparta punctele de grasime de pe fata
Doar pentru ca ai aceste umflaturi albe pe fata, nu inseamna ca ai acnee. Milia sau aceste bile de proteine aflate sub piele nu au pori sau o gaura prin care sa poata iesi. Capetele albe reprezinta excese de grasime si mizerie prinse intr-un folicul de par, astfel infundand porii. Exfolierea pielii sau indepartarea celulelor moarte ale pielii cu un produs abraziv sau chimic este benefica. Dar curatarea severa a fetei cu sapunuri si produse chimice prea des poate crea de fapt punctele de grasime de pe fata. Pentru a evita acest lucru, aminteste-ti ca exfolierea blanda ajuta la prevenirea acumularii de celule moarte ale pielii, care ar putea sa iti infunde porii. Aceasta exfoliere usoara ajuta la ameliorarea punctelor de grasime, deoarece stratul de piele devine mai subtire, cu ajutorul unei exfolieri frecvente si totusi delicate. Pe scurt, iti poti exfolia pielea pentru a preveni aparitia punctelor de grasime, nu pentru a le trata.
Cea mai buna modalitate de a preveni punctele de grasime este evitarea tratarii pielii cu produse chimice puternice si limitarea expunerii la soare.

Insa pentru a scapa de punctele de grasime de pe fata, ar trebui sa apelezi la ajutorul unui dermatolog sau estetician. Poti incerca si singura acasa, cu ajutorul unor masti speciale, insa acest proces implica riscuri.
Un medic specialist se va asigura si ca aceste puncte de grasime nu sunt simptome ale altor boli sau afectiuni si va scoate complet grasimea cu ajutorul unui ac. Daca ai incerca sa faci acest lucru singura acasa, s-ar putea sa ai probleme cand vine vorba de eliminarea completa a chisturilor, deoarece procesul se poate dovedi a fi unul foarte dureros.
Intre timp, foloseste creme de ochi care contin cat mai putine ingrediente, pentru a evita iritarea zonei delicate a ochilor. Cand te speli pe dinti, incearca sa scurtezi timpul in care pasta de dinti sta in jurul gurii, deoarece fluorul poate irita pielea. Si foloseste o crema cu protectie solara, care nu contine parfumuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *