Prima pagină » Local » Ahmed Sami El Bourkadi, suspectul dublului asasinat de la Iaşi, va fi adus mâine în România

Ahmed Sami El Bourkadi, suspectul dublului asasinat de la Iaşi, va fi adus mâine în România

21 dec. 2021, 13:38,
BZI.ro, în Local

Studentul marocan, Ahmed Sami El Bourkadi, suspectul dublului asasinat din Moară de Vânt, municipiul Iaşi, va fi adus în România mâine, 22 decembrie 2021. Deşi iniţial anchetatorii susţineau că individul va fi adus astăzi la Iaşi, din cauza unor evenimente neprevăzute acesta va fi adus în ţară mâine.

Ahmed Sami El Bourkadi va fi adus de la Roma la Bucureşti cu un avion, însă nu se ştie cu exactitate dacă acesta va fi transportat la Iaşi tot cu o aeronavă sau cu un autoturism escortat de oamenii legii.

Cert este că miercuri după ce va ajunge la Iaşi va fi prezentat în fața judecătorilor cu propunerile legale.

Ahmed Sami El Bourkadi, suspectul crimei de la Iași, prins la Roma

Reamintim faptul că asasinul celor doi tineri din Iași a fost prins la Roma! Ahmed Sami El Bourkadi, un tânăr din Maroc, dar cu cetățenie canadiană, ar fi autorul dublului asasinat de la Iași. Individul s-a născut pe 25 iunie 2001 și a ajuns la Iași de 2 ani pentru a urma cursurile Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, din Iași. Acesta l-ar fi omorât pe colegul său, dar și pe iubita acestuia cu 50 de lovituri de cuțit.

De asemenea, în data de 15 decembrie 2021, au fost percheziții la domiciliul suspectului.

„În cursul zilei de 15 decembrie în baza mandatului emis de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iaşi, procurorul criminalist şi lucrător din cadrul serviciului de investigaţii criminale şi al serviciului criminalistic au efectuat percheziţii în apartamentul închiriat de inculpat în municipiul Iaşi. Cu această ocazie au fost ridicate obiecte care ar putea fi obiecte purtătoare de urme de la locul comiterii faptei de omor, precum şi obiecte care pot servi la stabilirea profitului genetic al presupusului autor”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, Mihaela Apostol.

Suspectul s-a rănit la mână în timpul execuției?

Încă un aspect important a ieșit la iveală după moartea lui Youssef Ajniyah și a Ioanei Vanesa Burlacu. Presupusul criminal al celor doi, Ahmed Sami El Bourkadi, a ajuns la spital după ce i-ar fi omorât pe aceștia.

„Pe data de 9 decembrie 2021 s-a prezentat la Urgențe o persoană de naționalitate străină, care avea o plagă la mâna dreaptă și a primit îngrijiri medicale în Clinica Plastică Reconstructivă, din cadrul spitalului. Din clinică nu a mai revenit în Unitatea de Primiri Urgențe”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.

Ce mesaj a transmis un văr de-al tinerei ucise

Una dintre rudele tinerei Ioana Vanesa Burlacu a publicat un mesaj sfâșietor pe rețeaua de socializare Facebook.

„Un copil frumos, pe care îl știam de mic. Suntem verișori. Azi am fost trezit de mama, ca să îmi spună că verișoara mea mai mică a fost ucisă. Un suflet cuminte, ce nu ieșea din cuvântul părinților, o fată ambițioasă cu aspirații pentru a deveni medic. Primul ei iubit și… uitați ce se întâmplă! Ești cuminte toată viața, aspiri să devii cineva, nu deranjezi pe nimeni și, totuși… Am scris aceste cuvinte ca să o și cunoașteți pe această minune de om, deoarece mulți judecă în necunoștință de cauză. Drum lin spre ceruri, suflet bun!”, a scris Claudiu Gabriel Frunză pe o rețea de socializare, cu privire la vara sa, Ioana Vanesa Burlacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *