Agresorul unui atac mortal de astăzi din Franța ar fi strigat ‘Allah Akbar’ – VIDEO, UPDATE

13 oct. 2023, 13:33,
BZI.ro, în Actualitate

O persoană a fost ucisă şi două rănite de un individ înarmat cu un cuţit, vineri dimineaţă, la Liceul Gambetta din Arras. Presupusul autor, care ar fi strigat „Allah Akbar” în acel moment, a fost arestat, relatează TF1, conform news.ro.

„O operaţiune a poliţiei a avut loc la Liceul Gambetta din Arras. Agresorul a fost arestat de poliţie”, a scris pe Twitter Gérald Darmanin, ministrul de Interne.

Potrivit informaţiilor TF1, un individ înarmat cu un cuţit a intrat în instituţie şi a atacat mai multe persoane aflate în curte. Una dintre ele a murit, iar alte două au fost rănite.

UPDATE: Poliția locală a anunțat că situația este sub control și că nu mai există niciun pericol la adresa publicului. Cu toate acestea, autoritățile au decis închiderea școlilor din localitate și au pus poliția în alertă maximă.

Cotidianul Le Figaro notează că atacatorul înarmat cu un cuțit a dat buzna în unitatea de învățământ, un liceu local, strigând „Allah Akbar” și l-a înjunghiat pe profesorul care și-a pierdut viața.

Pe rețelele de socializare a apărut o înregistrare video filmată de la geamurile liceului de elevi, aceasta arătând un bărbat care atacă la întâmplare oameni în curtea liceului. Acesta pare să înainteze cu pas încrezător, îmbrăcat într-o jachetă gri.

Suspectul, care ar fi strigat „Allah Akbar” în momentul incidentului, a fost arestat.

Poliția locală a anunțat că situația este sub control și că nu mai există niciun pericol la adresa publicului.

Sute de iordanieni încearcă să treacă în Israel

Sute de iordanieni forțează trecerea graniței în Israel. Ciocniri violente au loc între politia iordaniană și protestatarii care vor să meargă ca voluntari să lupte alături de Hamas împotriva trupelor israeliene. De asemenea, iordanienii cer autorităților de la Amman ruperea relațiilor diplomatice cu Israelul.

Amintim că Iordania a interzis mitingurile pro-Hamas la graniță, iar Mahmoud Abbas a cerut eliberarea cetățenilor și a persoanelor răpite din Gaza.
Presa israeliană relata în urmă cu cinci zile că ambasada israeliană din Amman a fost evacuată de teama unor demonstrații în fața clădirii. Clădirea ambasadei israeliene din Iordania a fost evacuată, iar personalul ambasadei s-a întors la Tel Aviv în urma ordinelor de evacuare a acesteia în urma operațiunii palestiniene „Al Aqsa Flood”. Potrivit cotidianului Yedioth Ahronoth, personalul ambasadei israeliene s-a retras de teama unor demonstrații în fața clădirii.

Președintele Autorității Palestiniene care controlează Ciseiordania, Mahmoud Abbas se află la Amman pentru discuții cu Regele Abdulah al II-lea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *