Prima pagină » National » Aglomerație în vămile din România! Peste 240.000 de persoane au ieșit din țară în ultimele 24 ore
Aglomerație în vămile din România! Peste 240.000 de persoane au ieșit din țară în ultimele 24 ore

Aglomerație în vămile din România! Peste 240.000 de persoane au ieșit din țară în ultimele 24 ore

16 aug. 2024, 21:20,
în National

Suntem în plin sezon al vacanțelor, ceea ce aduce cu sine aglomerațiile obișnuite la punctele de frontieră, atât la ieșirea din țară, cât și la revenirea în România. Ministerul Afacerilor Externe îi sfătuiește pe cei care călătoresc în Bulgaria, Grecia sau Turcia să se pregătească pentru așteptări prelungite la granițe. Aproximativ 200.000 de români au ieșit și tot atâția au intrat în țară în ultimele ore.

În aceste zile, vacanțele sunt inevitabil marcate de statul la cozi. La granița cu Bulgaria, timpul de așteptare la ieșire este de aproximativ o oră, conform informațiilor de la Poliția de Frontieră.

Pe de altă parte, la intrarea în țară, mulți călători se plâng că au fost nevoiți să aștepte mult mai mult. Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie valabilă până pe 18 august, pentru cei care se îndreaptă spre Bulgaria, Grecia sau Turcia.

Pentru a evita aglomerația, unii optează să călătorească noaptea.

În ultimele 24 de ore, aproape 240.000 de persoane au părăsit România

Poliția de Frontieră recomandă utilizarea rutelor alternative. Există 11 puncte de trecere a frontierei între România și Bulgaria. La granița dintre Bulgaria și Grecia, cozile s-au întins astăzi pe o distanță de 3 kilometri, iar timpul de așteptare a fost de aproape 3 ore.

„La Makaza, pe sensul de intrare în Bulgaria, a fost ceva aglomerație. În plus, a existat o problemă punctuală în Bulgaria, unde un incendiu a dus la redirecționarea traficului, prelungind călătoria cu aproximativ o oră. Prietenii mei, care s-au întors ieri în țară, mi-au spus că cele mai bune variante rămân Makaza și Kulata, unde drumul te duce rapid spre autostradă”, a declarat Silviu Neagu, un român aflat în Grecia.

De asemenea, aglomerație s-a înregistrat și la vămile din vestul țării. La Vama Petea și Nădlac, oamenii au așteptat peste o oră. Situația ar putea deveni și mai dificilă în weekend.

„Având în vedere experiența de săptămâna trecută, când traficul dintr-o zi de weekend a depășit jumătate de milion de persoane la nivel național, ne așteptăm și acum la o creștere semnificativă a traficului în punctele de frontieră, în special la granița cu Ungaria și Bulgaria”, a declarat Alexandra Gavan, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Române.

În ultimele 24 de ore, aproape 240.000 de persoane au părăsit țara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
16 august 2024
16 august 2024