Prima pagină » Economic Local » Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Iaşi se implică activ în Săptămâna Guvernării Deschise
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Iaşi se implică activ în Săptămâna Guvernării Deschise

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Iaşi se implică activ în Săptămâna Guvernării Deschise

11 mai 2023, 12:53,
în Economic Local

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Iaşi se alătură Săptămânii Guvernării Deschise (#OpenGovWeek/OGW), un eveniment anual global care încurajează transparența, participarea și colaborarea între cetățeni și guverne. Scopul principal al evenimentului este de a încuraja instituţiile publice să fie mai deschise și mai accesibile, să-și implice cetățenii în procesul decizional și să îmbunătățească serviciile publice oferite.

În cadrul Săptămânii Guvernării Deschise, AJOFM Iaşi își propune să creeze oportunități de interacțiune și schimb de bune practici între angajatori și serviciul public de ocupare, astfel încât să faciliteze procesul de ocupare al forței de muncă. Pentru atingerea acestui scop au fost organizate o serie de activităţi, printre care un focus grup cu 17 angajatori ieşeni, atât întreprinderi mici, mijlocii şi mari, din mediul urban şi din rural, cu domenii variate de activitate. Temele principale de discuţie au vizat procesul continuu de digitalizare al serviciului public de ocupare, îmbunătăţirea comunicării şi a cadrului legislativ actual.

Un alt eveniment de amploare care are loc în această săptămână este Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Vineri, 12 mai, în intervalul orar 09.30 – 13.30, sunt aşteptaţi toţi ieşenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Aceştia vor avea de ales din ofertele celor aproximativ 100 de angajatori care şi-au manifestat interesul pentru a participa la bursa care va fi organizată în Municipiul Iaşi la Casa de Cultură a Studenţilor şi în Municipiul Paşcani la Casa de Cultură “Mihail Sadoveanu”.

Pe tot parcusul Săptămânii Guvernării Deschise, AJOFM organizează activități cu scopul de a implica şi ieşenii în procesul de ocupare a forței de muncă și de a-și împărtăși eforturile de transparentizare.

Prin implicarea în Săptămâna Guvernării Deschise, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă își reiterează angajamentul față de principiile de guvernare deschisă, cum ar fi transparența, responsabilitatea, participarea și inovația. Agenția este dedicată constant procesului de îmbunătățire al serviciilor publice de ocupare oferite și încurajează societatea civilă şi mediul de afaceri să se implice activ în procesul de modernizare al instituţiei.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024