Prima pagină » Coronavirus » Agenţia Europeană a Medicamentului: Vaccinarea împotriva COVID-19 cu o singură doză nu este eficientă împotriva variantei Delta
Agenţia Europeană a Medicamentului: Vaccinarea împotriva COVID-19 cu o singură doză nu este eficientă împotriva variantei Delta

Agenţia Europeană a Medicamentului: Vaccinarea împotriva COVID-19 cu o singură doză nu este eficientă împotriva variantei Delta

14 iul. 2021, 18:01,
în Coronavirus

Vaccinarea cu două doze de vaccin împotriva COVID-19 este indispensabilă în asigurarea protecţiei împotriva variantei indiene (delta) a SARS-CoV-2, anunţă Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), care îndeamnă statele membre UE să-şi accelereze programul vaccinării, relatează AFP.

”Date preliminare sugerează că două doze de vaccin împotriva covid-19 (…) sunt necesare în vederea furnizării unei protecţii adecvate împotriva variantei delta”, anunţă într-un comunicat EMA.

”Respectarea programului vaccinării recomandat este indispensabilă în vederea beneficierii de cel mai înalt nivel de protecţie”, subliniază agenţia citată de news.ro.

Vaccinul Johnson & Johnson mărește riscul de dezvoltare a unor afecțiuni neurologice rare

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a emis un avertisment că vaccinul Covid-19 al Johnson & Johnson are legătură cu aproximativ 100 de cazuri de sindrom Guillain-Barré, o afecțiune neurologică rară.

Într-o declarație primită imediat după ora 17:00, FDA a spus că a actualizat fișele informative pentru furnizorii de servicii medicale și beneficiarii vaccinului Johnson & Johnson. Agenția a spus că fișele vor include acum „informații referitoare la un risc crescut observat de sindrom Guillain-Barré (GBS) după vaccinare”.

FDA a spus că „dovezile disponibile sugerează o asociere între vaccinul Johnson & Johnson și riscul crescut de GBS, este insuficient să se stabilească o relație de cauzalitate”. De asemenea, agenția a afirmat că beneficiile vaccinului continuă să depășească riscurile.

Atât Washington Post, cât și New York Times au raportat că autoritățile de reglementare vor emite un avertisment.

Vaccinul a fost administrat la 12,8 milioane de persoane din SUA. Potrivit New York Times. Ratele de dezvoltare a sindromului Guillain-Barré la persoanele care au primit vaccinul Johnson & Johnson sunt de aproximativ trei până la cinci ori mai mari decât s-ar fi așteptat.

„Am fost în discuții cu Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente și alte autorități despre cazurile rare de tulburare neurologică, sindromul Guillain-Barré, care au fost raportate în urma vaccinării cu Johnson & Johnson”, a spus într-un comunicat.

„Șansa ca acest lucru să apară este foarte scăzut, iar rata cazurilor raportate depășește rata de fond cu un grad mic”

Compania a spus că sprijină creșterea gradului de conștientizare asupra efectelor adverse rare pentru a se asigura că acestea pot fi tratate eficient.

Avantajele vaccinării, mai mari decât riscurile

Foarte important este că Food and Drug Administration a evaluat informațiile disponibile pentru vaccinul Janssen Covid-19 și continuă să afirme că beneficiile cunoscute și potențiale ale imunizării depășesc în mod clar riscurile cunoscute și potențiale. Nu există nicio legătură între boală și vaccinurile dezvoltate de Pfizer sau Moderna.

„În Statele Unite, aproape toate spitalizările și decesele COVID-19 apar acum la persoanele nevaccinate”, au declarat luni Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Riscul de evenimente adverse severe după vaccinarea COVID-19 rămâne rar. Janssen Pharmaceutucal Companies s-a confruntat cu mai multe probleme legate de vaccin, inclusiv întârzieri de producție, doze distruse și oapariția cheagurilor de sânge ca efect secundar al imunizării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`