Prima pagină » Actualitate » Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat utilizarea vaccinului Johnson că doză de rapel! Se poate face la cel puţin 2 luni de la prima doză
Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat utilizarea vaccinului Johnson că doză de rapel! Se poate face la cel puţin 2 luni de la prima doză

Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat utilizarea vaccinului Johnson că doză de rapel! Se poate face la cel puţin 2 luni de la prima doză

15 dec. 2021, 14:53,
în Actualitate

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat utilizarea vaccinului Johnson pentru a doua doză. EMA menţionează faptul că oamenilor li se poate administra a doua doză dar doar la minim 2 luni de la prima.

Recomandarea celor de la EMA este doar pentru persoanele de peste 18 ani, și vine după ce în urmă cu ceva timp reprezentanţii vaccinului au cerut acest lucru.

Vaccinul Johnson se poate face în doză de rapel la două luni după prima, conform Agenției Europene a Medicamentului

Așadar, Agenția Europeană a Medicamentului a transmis că recomandă cetăţenilor mai mari de 18 ani să facă a doua doză de vaccin Johnson. Altfel spus, recomandarea a fost obţinută la câteva luni după ce reprezentanţii companiei au cerut acest lucru. A doua doză se va face la două luni de la vaccinul iniţial:

”Recomandarea apare ca urmare a dovezilor potrivit cărora o doză de vaccin Janssen administrată adulților la două luni după prima doză a antrenat o creștere a anticorpilor împotriva SARS CoV-2”, a anunțat EMA.

Este vorba despre cel de al treilea vaccin, după Pfizer/BioNTech și Modernă, care este aprobat în Europa pentru utilizarea la efectuarea rapelului în cazul adulților.

Toate vaccinurile sunt eficiente împotriva Omicron, noua tulpină de COVID-19

Specialiştii mondial susţin faptul că studiile arată eficienta vaccinurilor împotriva Omicron, noua tulpină de COVID-19. Specialiştii OMS au oferit faptul că există o scădere a eficienţei dar că protecţia rămâne în continuare ridicată:

„Avem vaccinuri extrem de eficiente care s-au dovedit eficace împotriva tuturor variantelor până acum, în ceea ce privește boala severă și spitalizarea, și nu există niciun motiv să ne așteptăm că nu va fi așa”, pentru Omicron, dr. Ryan, directorul pentru urgențe al OMS, a declarat agenţiei de presă AFP.

A treia doză de Pfizer crește imunitatea împotriva noii tulpini Omicron, arată un studiu

Conform specialiştilor care au făcut studiul este important ca oamenii să facă a treia doză de vaccin Pfizer pentru a se proteja împotriva Omicron. Profesorul Leana Wen declarat faptul că este o veste extrem de bună şi că avem speranțe că pandemia va trece:

„Datele de la Pfizer publicate în această dimineață nu sunt surprinzătoare. De fapt, aceasta este ceea ce am anticipat de-a lungul timpului, că există vești bune și vești proaste – vestea proastă fiind că există un anumit grad de evadare imunitară, că două doze s-ar putea să nu funcționează la fel de bine ca și împotriva variantelor anterioare. Dar, de fapt, cred că este o veste foarte bună că a treia doză pare să ofere acel efect suplimentar semnificativ de stimulare”, a declarat Wen, un analist medical CNN, pentru Ana Cabrera de la CNN miercuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *