Prima pagină » Sanatate » Afte bucale: Tratament simplu și eficient cu bicarbonat de sodiu

Afte bucale: Tratament simplu și eficient cu bicarbonat de sodiu

01 nov. 2021, 09:47,
BZI.ro, în Sanatate

Te confrunți cu afte bucale și nu știi cum să scapi de ele? Ai ajuns în locul potrivit! Noi te vom învăța un tratament simplu și eficient cu bicarbonat de sodiu.

Aftele sunt mici ulcerații, superficiale și foarte dureroase, care apar la nivelul cavității bucale. Ele pot fi de două feluri: simple și complexe. Cele simple își pot face apariția de trei sau patru ori pe an și se vindecă în aproximativ o săptămână. Pot afecta persoanele cu vârste cuprinse între 10 și 20 de ani. În schimb, cele complexe sunt mai puțin frecvente și creează dificultăți în ceea ce privește mâncatul și vorbitul.

Aftele apar din cauza stresului, a anumitor alimente, cum sunt citricele și legumele acide, însă pot avea și implicații mai grave. Cele mai frecvente sunt: afecţiuni ale sistemului imunitar, deficit nutriţional (de vitamina b12, zinc, acid folic, fier) dar şi afecţiuni ale sistemului gastrointestinal, cum ar fi boala celiacă şi boala Crohn.

De cele mai multe ori, aftele trec de la sine, însă există și cazuri în care trebuie ajutate. În rândurile de mai jos îți vom explica și cum.

Afte bucale: Tratament rapid cu bicarbonat de sodiu

Aftele bucale dau bătăi de cap multor oameni. De aceea, au apărut tot felul de tratamente. Însă cel mai simplu și eficient tratament este cel cu bicarbonat de sodiu.

Ia o cană și umple-o până la jumătate cu apă. Pune o linguriță de bicarbonat de sodiu și amestecă bine, până când se dizolvă. Cu amestecul rezultat, clătește-ți de câteva ori pe zi gura și, ușor, ușor, disconfortul va dispărea. De asemenea, poți prepara o pastă dintr-o linguriță de bicarbornat și câteva picături de apă. Aplică amestecul direct pe aftă.

Un alt remediu eficient este cel preparat cu sare și bicarbonat de sodiu. Pune o linguriță de sare și o jumătate de linguriță de bicarbonat într-o cană cu apă caldă și clătește-ți gura cu acest amestec, timp de 30 de secunde. Sarea şi bicarbonatul de sodiu ajuta la vindecarea aftelor prin reducerea alcalinităţii şi a bacteriilor din gură.

Aceste tratamente nu doar că te vor ajuta să scapi de afte, dar vei scăpa și de mirosul urât din gură. Dacă, totuși, aftele persistă, cere sfatul unui medic sau al unui farmacist.

Alte beneficii ale bicarbonatului de sodiu

Multă lume știe că bicarbonatul de sodiu este extrem de folositor pentru sănătate. El înălbește dinții, curăță părul și pielea, te scapă de arsurile stomacale și te scapă de tuse.

Înălbește dinții

În cazul în care ai rămas fără pastă de dinți, trebuie să știi că bicarbonatul de sodiu este un înlocuitor excelent al acesteia. Nu doar că îți curăță bine dinții, dar are și efect de albire. Particulele abrazive pe care le conține bicarbonatul ajută la netezirea smalțului și la înlăturarea petelor. De asemenea, elimină bacteriile și previne apariția cariilor.

Curăță părul și pielea

Bicarbonatul este ideal de folosit în cazul în care vă confruntați cu exces de sebum. El poate fi utilizat pe post de gomaj, dar poate fi adăugat în șampon, pentru a te ajuta să scapi de mătreață.

Te scapă de arsurile stomacale

Bicarbonatul calmează arsurile de la stomac și previne balonarea. Este benefic în indigestie, datorită alcalinității sale. Pune o linguriță de bicarbonat într-un pahar cu apă și scapi de aceste probleme.

Te scapă de tuse

Dizolvă o linguriță de bicarbonat de sodiu în lapte fierbinte. Bea acest amestec și vei vedea cum tusea dispare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *