Prima pagină » Actualitate » Aflată în pragul extrădării, deţinutele ar fi pregătit deja camera Elenei Udrea de la Târgșor

Aflată în pragul extrădării, deţinutele ar fi pregătit deja camera Elenei Udrea de la Târgșor

20 apr. 2022, 16:20,
în Actualitate

Camera Elenei Udrea de la Târgșor ar fi fost pregătită cu aproximativ o săptămână în urmă. Celulă în care ar urma să fie încarcerat fostul ministru al Turismului, ce a fost capturat în timp ce voia să fugă în Grecia pe la granița vecinilor bulgari, a fost aranjată de viitoarele sale colege.

camera Elenei Udrea de la Târgșor, Elena Udrea aflata in arest in Bulgaria

Elena Udrea încerca să se apere în fața judecătorilor bulgari care analizează cererea de extrădare a acesteia către România, că ar fi dezastruoase condițiile de detenție din penitenciarele românești

Camera Elenei Udrea de la Târgșor, condiţii de lux

Potrivit surselor, camera Elenei Udrea de la Târgșor a fost proiectul a patru deținute. Acestea ar fi lucrat o zi întreagă la văruirea fostei camere a deținutelor-bucatarese din penitenciarul de femei Târgșor.

Sursele spun despre cameră că ar fi spaţioasă, cu doar patru paturi, cu gresie pe jos și cu gratii dispuse rar. Mai exact, ar fi vorba despre o cameră de detenție mai izolată, separată de restul camerelor din penitenciar, accesul către această făcându-se diferit de restul deținutelor.

De asemenea, se vehiculează la nivelul penitenciarului ca Elena Udrea ar urma să fie încarcerată singură în această cameră, presupus pregătită special pentru ea.

Într-o altă ordine de idei, marți, 19 aprilie, Elena Udrea încerca să se apere în fața judecătorilor bulgari care analizează cererea de extrădare a acesteia către România, că ar fi dezastruoase condițiile de detenție din penitenciarele românești, invocând prima sa „ședere„ la penitenciarul de femei.

Este de precizat că potrivit unor foste deținute, contemporane, prezenței fostului ministru Udrea pentru prima oară la Târgșor, aceasta ar fi beneficiat de cele mai bune condiții posibile la respectivul moment.

Elena Udrea s-a plâns judecătorilor bulgari

În același context, judecătorii bulgari au cerut informații autorităților de la noi din țară legate de condițiile de detenție în care a stat fostul Ministru al Turismului, deoarece Elena Udrea a spus că nu vrea să fie extrădată în România din cauza condițiilor proaste din închisorile de la noi.

Instanța din Bulgaria a decis în acest sens să ceară lămuriri autorităților române despre condițiile de detenție.  Totodată, aflată în fața judecătorilor, Udrea a explicat și de ce este persecutată.

”Aș spune distinsului tribunal că este o ocazie nu doar de a soluționa o cerere de extrădare și de a scrie istorie, deoarece cazul meu nu este doar unul cu justiția din România,  este un caz care privește justiția Europeană.(…) Decizia ÎCCJ  a ajuns să fie respinsă peste tot în Europa. Nu mai târziu de acum două săptămâni cereri de extrădare în baza deciziei ÎCCJ  au fost respinse în Belgia, în Grecia, acum câteva luni în Marea Britanie, nenumărate cazuri în Italia și Franța. Sunt sigură că statul român își va retrage mandatul european. O să fim în aceeași situație în care am fost acum trei ani doar că între timp eu stau în pușcărie, un copil de trei ani stă singur acasă și viața mea continuă să fie distrusă de opt ani”, le-a mărturisit fostul ministru magistraților bulgari.

De altfel, marți, 19 aprilie, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat că Elena Udrea va fi adusă în țară după ce hotărârea unei instanțe bulgare cu privire la extrădarea sa rămâne definitivă. Așadar, instanţa a acceptat cererea autorităţilor române care au cerut ca Elena Udrea să fie extrădată în România pentru a-şi ispăşi condamnarea de şase ani la închisoare în dosarul legat de organizarea Galei Bute.

În acest sens, surse mărturisesc cum camera Elenei Udrea de la Târgșor ar fi fost pregătită cu aproximativ o săptămână în urmă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *