Prima pagină » Informații utile » Află ce boli se tratează la Băile Tușnad. Rețeta ideală pentru bolnavii de inimă!

Află ce boli se tratează la Băile Tușnad. Rețeta ideală pentru bolnavii de inimă!

27 nov. 2024, 09:30,
Redacția BZI în Informații utile

Mulți români se întreabă ce boli se tratează la Băile Tușnad, cel mai mic oraș din România, care atrage anual aproape jumătate de milion de turiști, majoritatea dornici să se bucure de tratamentele cu ape minerale, recomandate în special celor cu afecțiuni ale inimii.

Această stațiune balneo-climaterică este printre cele mai importante din România, și printre obiectivele turistice din Harghia pe care nu trebuie să le ratezi, mii de oameni venind anual aici pentru a își trata diferite afecțiuni, dar și pentru relaxare și obiectivele turistice din împrejurimi.

Ce boli se tratează la Băile Tușnad

Aerul curat de la Băile Tuşnad este principalul atu al staţiunii situate la 32 de kilometri de Miercurea Ciuc. Dar şi curele de tratament cu ape minerale făcute la Tuşnad sunt renumite nu doar în România, fiind an de an căutate de sute de mii de turişti români şi străini.

Despre apele minerale din zona Tuşnadului există dovezi scrise încă din a doua jumătate a secolului al XVIII-lea, în care se menţionează prezenţa unor izvoare de ape minerale cu efecte curative, folosite de către localnicii satelor din apropiere.

În prezent, peste 450.000 de turişti înnoptează anual la Băile Tuşnad, iar numărul celor care doar vizitează staţiunea ajunge la 1,5 milioane în fiecare an. 80% din ei sunt români, iar restul, din ţări precum Ungaria, Israel, Germania, Olanda, Franţa.

Apele minerale din Băile Tușnad sunt prezente în mai multe locuri din stațiune, izvoarele fiind situate fie la baza versanților și a teraselor, fie în luncile Oltului și ale afluenților săi.
Aceste izvoare provin din strate acvifere aflate la adâncimi diferite, ceea ce se reflectă în gradul de mineralizare și valorile de temperatură.

Deși există aproape 50 de izvoare, doar șase sunt amenajate pentru tratament balnear, toate fiind situate pe partea stângă a Oltului. Fiecare izvor prezintă caracteristici chimice și termice distincte, conferindu-le capacități terapeutice diferite, potrivite atât pentru tratament intern, cât și extern.

Beneficiile tratamentelor

Datorită compoziției unice a apelor termale de la Băile Tușnad, această stațiune poate fi o alegere excelentă pentru tratamentul și ameliorarea mai multor afecțiuni, printre care se numără: afecțiuni reumatice, alergii respiratorii.

Apa termală bogată în minerale poate fi de mare ajutor în tratarea afecțiunilor reumatice precum artrita reumatoidă sau spondilita anchilozantă. Băile termale relaxează articulațiile și musculatura, reducând astfel durerea și inflamația.

Cei suferinzi de afecțiuni ale căilor respiratorii precum astmul bronșic sau bronșita pot beneficia de efectele pozitive ale aerosolilor naturali eliberați în aer de izvoarele termale. Băile Tușnad sunt recunoscute pentru beneficiile lor asupra pielii. Bolile de piele precum psoriazisul sau dermatita atopica pot fi ameliorate semnificativ prin tratamentele termale regulate.

Stilul de viață agitat și stresul zilnic pot avea un impact negativ asupra sănătății noastre. Tratamentele termale de la Băile Tușnad au un efect relaxant profund, ajutând la reducerea stresului și a oboselii cronice.

În comparație cu alte stațiuni balneare din țară, e important să știi ce boli se tratează la Băile Tușnad și că stațiunea se evidențiază prin atmosfera sa liniștită și pitorească, oferind un refugiu perfect pentru cei care doresc să se concentreze pe recuperare și relaxare

Bugetul.ro
Omul lui Klaus Iohannis a devenit noul președinte CCR. Cine este judecătoarea Simina Tănăsescu, succesoarea controversatului Marian Enache
redactia.ro
Detaliul care schimbă totul în cazul morții lui Felix Baumgartner. Ce s-a descoperit pe camera video a austriacului
Bugetul.ro
Evacuarea neștiută a lui Dragoș Anastasiu dintr-un complex rezidențial de lux din Dorobanți. Controversatul om de afaceri a fost spaima vecinilor
a1.ro
Cum a arătat tortul de la nunta lui Cristian Vâlcan și a Izabelei. Ce discurs emoționant a ținut Radu Vâlcan pentru miri
Playtech.ro
Raed Arafat îndeamnă românii să aibă pregătită o „trusă” de supravieţuire pentru 10 zile
observatornews.ro
Furtuni puternice lovesc la noapte jumătate de ţară, inclusiv Capitala. Coduri galben şi portocaliu până marţi
Playsport.ro
Satul din România cumpărat de un afacerist cu doar 80.000 euro. Pe o sumă de nimic, și-a luat un adevărat...
Evz.ro
Indemnizația de șomaj, modificată începând cu luna august
realitatea.net
Creșterile salariale de la începutul anului, anulate de austeritatea lui Bolojan. Câți bani pierd 1,8 milioane de angajați: calcule BNS - VIDEO
SportpeSurse
Amantlâcul care a ruinat familia Trump l-a făcut pe liderul SUA să arate cu degetul către Rusia și Vladimir Putin
Playtech.ro
Soțul, soția sau părinții coasigurați nu mai sunt scutiți de plată. Ce se schimbă de la 1 septembrie
Dailybusiness.ro
A apărut o nouă plajă în România. Are nisip fin și atrage mii de oameni în weekenduri. Unde se află
RomaniaTV
Statul ia banii românilor de pe card de pe 1 august 2025. Suma disponibilizată, 500 de lei sau 100 de euro!
stiriromania.ro
S-a emis RO-Alert: Cod galben și portocaliu de ploi torențiale în jumătate de ţară
RomaniaTV
Se schimbă banii luni, 28 iulie 2025! BNR a făcut anunțul despre cea mai nouă monedă a României
redactia.ro
Cât costă rochia purtată de Prima Doamnă, Mirabela Grădinaru, la Salzburg?
ego.ro
Știați că Alin Gălățescu are o fiică? Iată ce relație are cu ea și cu mama ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
28 iulie 2025
28 iulie 2025