Prima pagină » National » Afirmațiile găsite într-un text vechi de 3000 de ani l-au șocat pe Andrei Pleșu: Senzațional
Afirmațiile găsite într-un text vechi de 3000 de ani l-au șocat pe Andrei Pleșu: Senzațional

Afirmațiile găsite într-un text vechi de 3000 de ani l-au șocat pe Andrei Pleșu: Senzațional

05 sept. 2022, 14:34, 1 ,
BZI.ro, în National

Scriitorul Andrei Pleșu mărturisește, într-un clip din urmă cu ceva ani despre faptul că afirmațiile găsite în textul Linga Purana, vechi de 3000 de ani sunt extrem de valabile zilelor noastre. Acesta s-a arătat șocat de viziunea indienilor din urmă cu mii de ani.

Menționăm faptul că Linga Purana este unul dintre cele optsprezece Mahapurana și un text shiivism al hinduismului. Titlul textului Linga se referă la simbolul iconografic pentru Shiva. Autorii și data Linga Purana sunt necunoscute, iar estimările arată că textul original a fost compus între secolele V-X e.n. Textul există în multe versiuni și probabil a fost revizuit în timp și extins. Textul existent este structurat în două părți, cu un total cumulat de 163 de capitole.

Andrei Pleșu despre textul vechi de 3000 de ani

Andrei Pleșu explica faptul că textul care a fost scris acum peste 3000 de ani este de o acuratețe tulburătoare. Autorul acestui text explica cu subiect și predicat prin ceea ce trece în acest moment societatea internațioanală. Despre faptul că liderii vor fi extrem de slabi pregătiți și că se vor inversa castele din considerentul că intelectualii vor fi confundați cu persoanele simple. O altă remarcă interesantă este cea în care autorul textului explică, cu subiect și predicat, faptul că bolile stomacului se vor înmulți și că oamenii vor fi mai nervoși:

Un comentariu mai vechi din coleția de texte Lângă Purana care este cu sute și sute de ani mai vechi decât Iisus, și care are descrie al patrulea ciclu care este şi ultimul şi care pe mine m-a tulburat atât de mult. Vreau să transmit această tulburare telespectatorilor, tulburare care nu are de-a face cu munți care se îneacă în mare. Dacă acum, peeste 2500 de ani cineva a mirosit tipul acestor de simptome înseamnă că e groasă, înseamnă că există o astfel de ordine previzibilă involuției sau evoluției. Am să spun ce spune într-una din textele puranice înţeleptul vechii Indie. Spune așa, se va rupe echilibrul naturii şi al societății, vor intra în criză valorile fundamentale, omul va periclita celelalte ființe vii de pe pământ. Va fi o inflație de lideri de proastă calitate, suntem acum 2500 de ani! Va fi inflaţionar și omul va fi irascibil. Omul va fi mult mai nervos. Cunoașterea va fi folosită pentru a face rău, în scopuri impure. Șefii de stat vor fi de obicei de origine proastă, joasă. Va fi un amestec fatal al castelor, al categoriilor sociale. Textul spune explicit că muncitorii vor fi puşi în poziţii de intelectuali, iar intelectualii vor fi puși în poziții de muncitori. Îţi sună familiar? Va fi o epocă în care va fi ucis fătul şi eroul. Asta vor fi celor două ţinte a unui asasinat moral permanent. Hoții vor deveni regi, femeile virtuase se vor împuţina, cei puternici nu vor mai ști să protejeze poporul, cunoașterea se va vinde pe bani, oamenii de prostă calitate vor deveni oracole, vor fi luați drept experți, analiști, va creștere numărul femeilor şi va scădea numărul bărbaţilor. Se va vinde în piețe mâncare gătită dinainte. Acum 3000 de ani?! Ca să ai viziunea supermarketului și a fast foodului nu e puțin. Cei care nu au de lucru se vor înmulţi, nespus. Limba se va vulgariza defenitiv. Asociațiile criminale vor prospera, părul va fi purtat în dezordine, se vor înmulţi bolile stomacului, se vor înmulți rituarulile eretice, iar oamenii vor fi încet atinşi de inacţiune şi letargie. explică Andrei Pleșu.

Andrei Pleșu este un cunoscut scriitor român care a fost și Ministru de Externe de după 1989.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *